Empat Mac yang kami jangkakan dapat dilihat pada WWDC 2022 Apple (dan satu Mac tidak dijangka)

Pada hari Isnin, 6 Jun, epal akan melihat perubahan yang akan datang padanya iOS dan sistem pengendalian macOS, bersama-sama dengan pengumuman perisian utama yang lain. Persidangan Pembangun Seluruh Dunia Apple (WWDC) ialah acara tertumpu kepada pembangun di mana syarikat Cupertino suka berkongsi butiran tentang kemas kini perisian terkini untuk iPhone, iPad dan Mac. Walaupun ia adalah acara tertumpu perisian, Apple boleh menggunakan pentas untuk mengumumkan Mac baharu dengan cipset siri M generasi akan datang.

Apakah yang boleh dijangkakan oleh pengguna Mac dan pengguna peringkat pro tahun ini? Mari kita simpulkan perkara yang mungkin dilancarkan oleh Apple di WWDC 2022 dari segi perkakasan Mac.

MacBook Air serba baharu

MacBook Air kekal sebagai Mac paling popular di pasaran, dan ada sebab mengapa orang sangat menyukai komputer ini. MacBook Air ialah salah satu komputer riba terpantas dalam segmennya, tetapi ia juga ringan dan kosnya hampir sama dengan komputer riba Windows ultra mudah alih yang popular. Sekiranya khabar angin terbaru itu dipercayai, Air akan mendapat penyegaran besar, dan model baharu itu boleh diumumkan seawal minggu depan di WWDC.

MacBook Air generasi seterusnya dijangka dalam pelbagai warna yang serupa dengan iMac yang lebih baharu. Ia masih mempunyai reka bentuk yang nipis dan ringan, tetapi tepi tirus klasik akan digantikan dengan reka bentuk tepi rata yang menyerupai iPad Pro dan iPad Air. Ia juga dijangka mendapat bezel putih di sekeliling skrin, kamera web HD Penuh 1080p dan port yang disemak semula. Tidak jelas sama ada Apple akan membungkus cip M2 yang akan datang di dalam Air. Bagaimanapun, tweet Mac daripada penganalisis yang boleh dipercayai Ming-Chi Kuo meramalkan MacBook Air seterusnya akan mempunyai cip M1, bukan pemproses M2. Beliau juga menekankan bahawa pengeluaran untuk MacBook Air generasi seterusnya hanya boleh dimulakan pada penghujung suku kedua atau ketiga.

Terbaik daripada Express Premium
Premium
Dijelaskan: Perintah Mahkamah Agung mengenai Koridor Warisan Puri hari ini, apakah...Premium
Diterangkan: Bagaimana sistem 'Gunakan dan Fail' akan membawa produk insurans kesihatan baharu...Premium
Majlis GST mesti menegakkan federalisme fiskalPremium

Sementara itu, Mark Gurman dari Bloomberg percaya MacBook Air baharu akan datang dengan cipset M2 kerana komputer riba ini sudah dalam ujian, walaupun Covid-19 gangguan rantaian bekalan yang berkaitan mempunyai perkara yang agak rumit. Dalam surat berita terbaharunya, Gurman berpendapat bahawa jika mana-mana perkakasan Mac muncul di WWDC, ia mungkin adalah MacBook Air, walaupun sebelum ini beliau telah menyatakan bahawa ia hanya akan muncul selepas September 2022.

Mac Pro baharu dengan Apple Silicon

Pada acara Mac syarikat itu, naib presiden kanan Apple Kejuruteraan Perkakasan John Ternus berkongsi penggoda untuk Mac Pro silikon Apple baharu di atas pentas. Tidak banyak yang diketahui tentang Mac Pro gred profesional, yang akan menggantikan Mac Pro 2019, yang mempunyai Intel cip di dalam dan menara Mac modular berprestasi tinggi.

Satu kemungkinan ialah Mac Pro yang dikemas kini boleh menampilkan cip M1 Ultra yang sama yang terdapat pada Mac Studio. Mac Pro mungkin mempunyai badan yang lebih kecil dan harga yang lebih rendah. Spekulasi lain ialah Apple akan melancarkan versi cip M1 Ultra yang dipertingkatkan dan memasarkannya dengan nama dan kes penggunaan yang berbeza.

Mac Pro sedia ada, yang masih tersedia untuk dibeli daripada Apple Store, bermula pada $5999 dan naik sehingga $50,000 untuk model atasan. Ingat, anda perlu mengeluarkan $4999 lagi untuk mendapatkan 6K, 32-inci Pro Display XDR.

Mac Mini dengan M2

Dua tahun lalu, Apple mengemas kini Mac mini dengan cip M1 bersama MacBook Air. Kini, Apple melancarkan versi kemas kini bagi Mac mini pada WWDC minggu depan akan menjadi menarik. Menurut kebocoran dan laporan, komputer itu berkemungkinan mempunyai permukaan berkilat, “seperti kaca piksel”, serupa dengan mini Mac asal dari tahun 2005. Mark Gurman dari Bloomberg telah bercakap pada masa lalu tentang bagaimana dia mengharapkan Apple menaik taraf mini Mac. kepada dua varian: satu dengan cipset M2 dan satu dengan cipset M1 Pro.

Mac Mini baharu juga dijangka mempunyai empat port Thunderbolt, dua port USB-A, HDMI, Ethernet dan penyambung kuasa magnetik. Walaupun minat terhadap komputer meja telah perlahan, Apple terus menjual Mac mini. Terus terang, wajar bagi Apple untuk terus menyokong desktop Mac yang paling berpatutan.

MacBook Pro 13-inci

Terakhir dikemas kini pada akhir 2020, MacBook Pro 13-inci memegang tempat yang ganjil dalam barisan Mac Apple. The MacBook Pro 13-inci tidak sepantas MacBook Pro 14 atau 16 inci, mahupun mampu milik dan ringan seperti MacBook Air peringkat permulaan. Jadi, mengapa Apple mahu mengekalkan MacBook Pro 13-inci? Nah, jawapannya kurang rumit daripada yang kelihatan. Tidak kira apa yang pakar perdagangan dan orang dalam katakan, MacBook Pro 13-inci akan terus menarik sebahagian daripada pengguna yang tidak mahu membayar harga yang tinggi untuk MacBook Pro 14-inci atau 16-inci tetapi masih memerlukan cahaya- berat komputer riba gred profesional.

Mungkin lebih mudah bagi Apple untuk memasarkan MacBook Air 13-inci baharu kepada mereka yang mahukan Touch Bar dan hayat bateri yang lebih baik. MacBook Pro 13-inci baharu mungkin mendapat pemproses M2 yang sama seperti MacBook Air seterusnya, serta pilihan storan dan memori yang serupa.

Tiada iMac 27-inci baharu

iMac 27-inci, komputer meja semua-dalam-satu yang disasarkan kepada profesional, akan dinaik taraf. Dan sementara Gurman telah bercakap tentang iMac Pro yang lebih besar dengan pilihan cip M1 Pro dan M1 Max terdapat pada kad, ia tidak mungkin akan muncul dalam masa terdekat. Dengan keluarga silikon M1, Apple akhirnya menyelaraskan barisan Macnya dengan strategi yang mantap. Pengenalan Mac Studio baru-baru ini dan peningkatan yang dijangka kepada Mac Pro bermakna Apple tidak memerlukan julat desktop ‘pro’ khusus pada masa hadapan hanya untuk mempamerkan lebih kuasa.

We would like to thank the writer of this article for this awesome web content

Empat Mac yang kami jangkakan dapat dilihat pada WWDC 2022 Apple (dan satu Mac tidak dijangka)


Take a look at our social media accounts along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/