EVGA, Pembuat Kad Grafik Popular, Berpisah Dengan Nvidia Dalam Perpecahan Berantakan

GPU EVGA yang sunyi terletak di atas rak kedai yang kosong.

Masa telah sukar.
Imej: Kotaku / San Francisco Chronicle / Akhbar Hearst (Imej Getty)

Dan sekarang untuk sesuatu yang tiada siapa yang melihat akan datang: EVGA, salah satu pengeluar kad grafik PC pihak ketiga yang paling terkemuka, dan jenama kegemaran di kalangan pemain PC untuk alat ganti yang berkualiti dan jaminan yang boleh dipercayai yang disokong oleh perkhidmatan pelanggan yang kukuh, sedang menamatkan hubungannya yang lama dengan Nvidia. Lebih-lebih lagi, syarikat itu dilaporkan berkata bahawa ia tidak akan meneruskan perkongsian dengan gergasi silikon yang bersaing seperti AMD atau Intel, sama ada. Nampaknya EVGA baru sahaja selesai dengan GPU.

Kotaku telah menghubungi EVGA untuk mendapatkan ulasan.

Berita mengenai keputusan EVGA yang nampaknya tiba-tiba untuk menghentikan pembuatan GPU terbongkar melalui YouTuber yang popular GamersNexus dan Jayztwocents. Personaliti daripada kedua-dua saluran mengatakan bahawa mereka telah dijemput ke mesyuarat peribadi dengan kakitangan EVGA, termasuk Ketua Pegawai Eksekutif Andrew Han. Dalam mesyuarat itu, EVGA dilaporkan menyatakan hasrat dan hasratnya untuk berpisah daripada Nvidia, memetik pelbagai kekecewaan dengan perkongsian itu.

Tempat sakit ini kebanyakannya membimbangkan apa yang disifatkan Han sebagai keengganan Nvidia untuk berkongsi maklumat penting tentang produknya dengan rakan kongsi sehingga maklumat yang sama disediakan kepada orang ramai, selalunya di atas pentas pada sidang akhbar; bahawa ia percaya Nvidia meremehkan rakan kongsi seperti EVGA dengan menjual kad “Edisi Pengasas” sendiri pada harga yang lebih rendah; dan rasa di kalangan rakan kongsi bahawa Nvidia tidak menghargai naungan mereka.

GamersNexus mempunyai pecahan mesyuarat yang sangat teliti dan berita ini masuk videonya.

GamersNexus

Pengurusan paling kanan EVGA membuat keputusan untuk berpisah daripada Nvidia pada bulan April, tetapi merahsiakan keputusan itu. Walaupun EVGA, sebuah syarikat yang sering dikenali dan dihargai untuk GPU yang hebat dan perkhidmatan pelanggan yang boleh dipercayai, akan meninggalkan pasaran GPU, syarikat itu dilaporkan berhasrat untuk kekal dalam perniagaan. Walau bagaimanapun, ia tidak akan berkembang ke dalam kategori produk baharu, GamersNexus laporan. Dan sementara syarikat itu membuat dan menjual komponen PC lain seperti papan induk, sarung dan bekalan kuasa, kehilangan bahagian GPU perniagaannya berkemungkinan menimbulkan cabaran kepada 280 kakitangannya di seluruh dunia.

GamersNexus’ Steve Burke reports that EVGA is looking to reallocate staff to different projects to keep everyone employed. The company laid off 20 percent of its Taiwan employees earlier this year, and now several people whose jobs solely revolved around GPU manufacturing and development don’t have an obvious job to perform.

While EVGA will continue to sell RTX 30-series cards, it expects to run out of stock by the end of the year, and will be hanging on to an additional stock to service warranties and repairs. EVGA’s pledging to honor warranties for existing customers of those cards.

Today is a bittersweet day for PC gamers, as EVGA’s presence in the GPU arena will be sorely missed. On the flip side, the crypto-mining craze that has plagued the industry by buying up countless cards for mining rigs seems to be coming to an end. The prominent crypto Ethereum akhirnya , akhirnya berpindah dari algoritma “bukti kerja” yang mementingkan GPU yang menyumbang kepada penyusutan maya stok GPU yang tersedia sejak dua tahun lalu. Seperti yang mungkin anda perhatikan, GPU sekali lagi tersedia untuk dibeli dan harganyag akhirnya mula jatuh semula ke Bumi. Dengan suis Ethereum, diharapkan trend itu hanya akan mempercepatkan.

We wish to thank the writer of this post for this incredible material

EVGA, Pembuat Kad Grafik Popular, Berpisah Dengan Nvidia Dalam Perpecahan Berantakan


Discover our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/