‘Face of the Franchise’ Madden 23 cuba menyelesaikan dua masalah besar dengan satu perubahan kecil

Cara sopan untuk menggambarkan masalah terbesar Face of the Francais ialah NFL gila pemain hanya mahu pergi ke NFL dengan lebih pantas dalam mod pemain tunggal permainan. Secara terang-terangan untuk menyatakannya ialah sejak tiga tahun lalu, mereka terpaksa bermain mukadimah perlahan bertitik dengan klise cerita, dialog yang menggelikandan hampir tidak memperoleh kemajuan.

“Terdapat banyak maklum balas tentang prolog, atau Road to the Draft, apa sahaja yang anda mahu panggil,” kata pengeluar permainan Clint Oldenburg semasa temu bual di studio baharu EA Tiburon di Orlando, Florida. “Ia seperti, ‘Saya mahu bermain di NFL; bawa saya ke sana.’ […] Dan, ini adalah tajuk besar, ‘Naratif itu terasa tidak bermatlamat dan tidak bermakna serta tiada konteks,’ sesuatu seperti itu. Itu dalam salah satu ulasan.”

Sama ada itu dua masalah atau masalah yang sama dengan nama yang berbeza, EA Tiburon akan cuba menyelesaikannya dengan memulakan Madden NFL 23Mod Wajah Francais, Liga, dalam musim kelima kerjaya pemain yang dicipta. Tiada lagi kolej, tiada lagi draf, tiada lagi bergelut melalui setengah dozen permainan yang dikunci kepada kesukaran paling mudah Madden hanya untuk akhirnya dipilih oleh New York Jets atau Jacksonville Jaguars yang teruk.

Wajah pemain Francais akan bermula selepas tamat kontrak rookie mereka, sebagai ejen bebas boleh menandatangani dengan mana-mana pasukan yang mereka pilih. Mengikut perkiraan saya, ia akan menjadi mod kerjaya pemain tunggal pertama dalam mana-mana tajuk sukan di mana pemain yang dicipta bermula sebagai sesuatu selain daripada pemain baru.

“Ini adalah tahun pertama mengutamakan semula perkara yang penting dalam mod itu,” kata Oldenburg. Dalam tempoh tiga tahun sejak Face of the Franchise diambil dari dua bab mod naratif yang benarMadden NFL 18‘s dan 19Longshot — pembangun telah memberikan keutamaan tertinggi kepada cerita itu, kata Oldenburg. Itu pengakuan yang agak mendukacitakan, memandangkan cerita yang saya pelajari dari Maddens 20 melalui 22.

“Apa yang paling penting tahun ini ialah permainan dan perkembangan teras,” kata Oldenburg. “Kami melalui pendekatan yang lebih modular tahun ini; anda akan melihat lebih sedikit lagi, senario berlarutan yang tidak mempunyai konteks ke dalam perkara yang anda lakukan dalam kerjaya anda. Apa yang kami akan lakukan ialah membawa anda ke gelung mingguan untuk menyediakan permainan anda, bermain permainan anda, mendapatkan maklum balas dan ganjaran anda daripada permainan itu.”

Sebarang kandungan sinematik akan mengikuti persembahan, dan secara modular, Oldenburg bermakna adegan tersebut akan bertindak balas terhadap perkembangan dalam kerjaya pemain, dan bukannya menentukannya. “Jadi, pasti, kandungan sinematik yang anda dan saya lihat dalam perjalanan kami akan menjadi sama, tetapi apabila anda melihatnya, dan apabila saya melihatnya, akan berada pada masa yang berbeza,” jelasnya.

Yang pasti, ramai peminat dikondisikan untuk melihat pemain tahun kelima sama ada sebagai bintang atau payudara, bukan seseorang yang mempunyai banyak ruang untuk pertumbuhan (seluruh titik mod kerjaya ini, sudah tentu) tetapi masih mendapat pilihan pasukannya dalam agensi bebas. “Kisah yang kami cuba sampaikan adalah jika anda masih ingat Matt Flynn [a quarterback from 2008-15] atau Michael Turner [a running back, 2004-12]lelaki yang tidak mempunyai peluang besar untuk bermain di bawah kontrak rookie mereka, tetapi apabila mereka bermain, mereka bermain dengan sangat baik,” kata Oldenburg.

Interaksi penerima vs. sudut belakang akan ditonjolkan dalam perubahan permainan yang akan datang Madden 23dan pereka berharap Face of the Franchise akan mempamerkan mereka juga.
Imej: EA Tiburon/Electronic Arts

“Jadi, sekarang anda seorang ejen bebas, terdapat banyak buzz tentang potensi anda, tetapi anda tidak pernah benar-benar mendapat peluang itu,” kata Oldenburg. Pemain yang dicipta mendapat peluang kedudukan baharu, cornerback, sebagai tambahan kepada pilihan kembali pemain barisan, penerima lebar, berlari ke belakang dan quarterback. Mereka mendapat perjanjian setahun dengan pasukan pilihan mereka, yang bermaksud mereka perlu memberi perhatian kepada carta kedalaman dan skema serangan atau pertahanan pilihan mereka. Peminat New York Giants yang mencipta cabaran mungkin berfikir dua kali untuk mencabar Saquon Barkley, melainkan mereka fikir mereka akan berkembang begitu banyak sehingga pengurusan akan memberi mereka perjanjian lima tahun baharu, dan persaingan mereka akan diketepikan atau didagangkan.

Dengan cara ini, kontrak ejen bebas setahun itu berfungsi seperti prolog pada tahun-tahun sebelumnya; ia hanya berlaku di NFL dan melangkau garis plot dan kameo yang tidak masuk akal yang ditawarkan oleh kolej. Jika pemain pergi ke pasukan selain daripada kegemaran mereka, kerana ia menawarkan lebih banyak masa bermain dan pembangunan yang lebih baik, mereka akan mendapat peluang untuk menandatangani perjanjian jangka panjang, sebagai pemain yang lebih baik, selepas hanya satu tahun perasa.

Ini mendorong pemain ke arah yang telah dijual oleh pereka Madden selama beberapa tahun kebelakangan ini: avatar yang mudah alih merentas berbilang mod dan kedudukan permainan, menaik taraf kelas atribut mereka mengikut kelas dan memperoleh pemuatan faedah untuk menambahnya. Dalam Menghadapi Francais, Oldenburg berharap pengalaman main semula akan datang daripada mengambil avatar itu ke kedudukan keseluruhan 99 pada satu kedudukan, kemudian memulakan mod itu semula pada kedudukan baharu. Walaupun kerjaya selama 12 musim atau lebih masih mungkin dalam Face of the Franchise, pemain sepatutnya boleh mencapai 99 selepas lima musim perkembangan, katanya.

Dan itu akan disokong dengan membawa “Kelab 99” Madden — yang telah digembar-gemburkan oleh pemasar permainan apabila seorang bintang sebenar mencapai angka itu — kepada pemain tercipta juga. Dalam kes ini, apabila mereka mencapai pencapaian penilaian keseluruhan, mereka akan membuka kunci faedah, kosmetik dan kebolehan permainan untuk watak mereka.

Oldenburg juga berharap Face of the Franchise: The League boleh menjadi pameran untuk kebanyakan orang Madden 23permainan berubah. “Mekanik permainan ini dibina dengan mempertimbangkan Face of the Franchise,” kata Oldenburg. “Wajah Francais: Liga kini merupakan mod kunci pemain yang sebenar; kami menyingkirkan kawalan pasukan penuh sebagai pilihan.”

Walaupun sistem hantaran baru quarterback dan “360 potong” baru pembawa bola mungkin akan dipaparkan pada kebanyakan paparan, Oldenburg menunjuk kepada nuansa permainan lain untuk memberi kehidupan kepada kedudukan yang tidak banyak melihat bola. Penerima lebar, sebagai contoh, boleh menahan kedua-dua pencetus kiri dan kanan, dan menggabungkannya dengan gerakan kayu kanan, untuk meletakkan lebih banyak palsu, gagap dan pemotongan kepada kelajuan penuh apabila menjalankan laluan mereka di luar talian. Cornerbacks akan mengambil kesempatan daripada mekanisme pertahanan akhbar baharu, yang diumpamakan Oldenburg sebagai pertahanan on-the-ball dalam permainan video bola keranjang.

“Kami pernah melakukannya dalam permainan kami sebelum ini, tetapi ia lebih kepada gunting batu-kertas, di mana anda akan memilih bahagian, di kedua-dua belah bola, dan melihat interaksi dimainkan berdasarkan siapa yang memilih bahagian yang salah atau sebelah kanan,” kata Oldenburg. “Ini adalah mekanik yang lebih bercabang dan reaksioner di mana anda boleh melihat pergerakan lawan anda, ke arah mana [the play] akan pergi, dan anda boleh bercabang, dalam tetingkap masa yang kecil, untuk mengambil arah itu.” Pemain menekan butang A/X semasa mereka membuat liputan akhbar mereka dari snap, dan kemudian mengarahkan kayu kiri ke tepi padang yang mereka mahu nafikan.

Secara keseluruhan, Wajah Francais: Liga kelihatan seperti komitmen yang lebih kuat terhadap perkara yang menjadikan kerjaya sukan pemain tunggal berbeza dan menyeronokkan, dan satu yang menyingkirkan komponen yang telah menolak saya ke arah Francais standard. Oldenburg menyatakan bahawa pereka memberi perhatian kepada fakta bahawa ramai pestrim Madden dan pencipta kandungan masih menyiarkan kerjaya Face of the Franchise mereka, dan pembangun mahu memberikan mereka sesuatu yang menyeronokkan untuk ditonton seperti yang dimainkan.

Tiga FOTF yang lalu tidak begitu; mereka kelihatan seperti mereka melakukan segala-galanya untuk menghalang saya daripada meneruskan, dan pengalaman teras mereka boleh diterbitkan semula dengan ketara di tempat lain dengan hanya beberapa tweak menu. Dalam erti kata lain, EA Tiburon boleh sahaja meninggalkan kedutan mengecewakan ini pada kerjaya pemain tunggal selepas tiga tahun, dan menghantar semua orang kembali kepada superstar yang dicipta bagi suite Francais Terhubung yang berusia 10 tahun.

Mereka tidak. Kita akan lihat sama ada apa yang mereka simpan berbaloi untuk disimpan Madden NFL 23 melancarkan 19 Ogos pada PlayStation 5 dan Xbox Series X. Permainan ini juga akan tersedia pada hari yang sama untuk PlayStation 4, Windows PC dan Xbox One, tetapi mod ini (dan ciri lain) tidak tersedia pada platform tersebut.

[Disclosure: EA Sports invited Polygon and paid for its flight and accommodations at the one-day preview event at EA Tiburon’s studio.]

We want to thank the author of this short article for this remarkable web content

‘Face of the Franchise’ Madden 23 cuba menyelesaikan dua masalah besar dengan satu perubahan kecil


We have our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/