Fallout 5 Adalah Permainan Bethesda Seterusnya Selepas Elder Scrolls 6, Mungkin Akan Tampil Menjelang 2050

Seorang lelaki bertubuh besar yang memakai sut perisai kelabu gelap merenung anda dengan bandar kemusnahan di belakangnya.

Imej: Bethesda

Dalam temu bual yang diterbitkan hari ini, pengarah kreatif Bethesda Todd Howard mendedahkan rancangan masa depan studio, menjelaskan bahawa selepas Skrol Penatua 6 keluar, permainan seterusnya studio adalah Fallout 5, entri utama seterusnya dalam francais RPG dunia terbuka pasca apokaliptik syarikat. Walau bagaimanapun, memandangkan berapa lama masa yang diambil oleh Bethesda untuk membuat permainan besar ini, jangan harap RPG akan dilancarkan pada bila-bila masa dalam masa terdekat.

Semasa temu bual dengan IGN, Howard membentangkan dengan jelas dan terbuka perkara yang akan diusahakan oleh Bethesda Game Studios untuk beberapa tahun akan datang. Secara khusus, rancangan pada masa ini adalah untuk menyelesaikan tahun 2023 Starfield dan mula bekerja lebih lanjut pada entri seterusnya dalam Skrol Penatua siri, Skrol Penatua 6, yang dijelaskan Howard kini dalam pra-pengeluaran. Kemudian, selepas itu, studio akan fokus Fallout 5.

“Ya, Skrol Penatua 6 berada dalam pra-pengeluaran,” jelas Howard. “Dan, anda tahu, kami akan lakukan Fallout 5 selepas itu, jadi sabak kita cukup penuh untuk masa hadapan untuk seketika.”

Baca Lagi: Tol Manusia Daripada Kejatuhan 76Pelancaran Malapetaka

Menariknya, Howard juga berkata bahawa Bethesda Game Studios mempunyai beberapa “projek lain” yang dilihat oleh pasukan “dari semasa ke semasa juga” tetapi tidak menghuraikan apa itu permainan itu, sejauh mana ia mungkin berada, atau di mana mereka boleh jatuh dalam garis masa pengeluaran.

Untuk menjadi jelas, ini bukan kali pertama Howard bercakap Fallout 5. Sebenarnya, ini bukan kali pertama dia bercakap IGN tentang permainan seterusnya dalam siri RPG popular. Tahun lepas, semasa temu bual berbeza dengan outletHoward menjelaskan bahawa studio mempunyai idea kasar tentang apa Fallout 5 akan menjadi, tetapi tidak menghuraikan lebih lanjut atau berkongsi sebarang butiran tentang permainan itu.

GugurIa benar-benar sebahagian daripada DNA kami di sini,” kata Howard IGN pada 2021. “Kami telah bekerjasama dengan yang lain [developers] dari semasa ke semasa – saya tidak boleh mengatakan apa yang akan berlaku. Anda tahu, kami mempunyai halaman satu halaman di Fallout 5, perkara yang kami mahu lakukan.”

Walau bagaimanapun, semasa wawancara itu, Howard kurang jelas mengenai garis masa. Sekarang kita tahu itu Fallout 5 memang akan dikeluarkan selepas Skrol Penatua 6. Dan itu mungkin bermakna Fallout 5 akan keluar oh…katakan, 2035. Jika anda bernasib baik.

Skrol Penatua 6 pertama kali didedahkan secara rasmi semasa E3 2018 dengan teaser pendek, dan sejak itu kami pada dasarnya tidak mendengar apa-apa lagi tentang permainan itu. Talian utama terakhir Gugur permainan, Fallout 4telah dikeluarkan pada tahun 2015.

Howard memberitahu IGN hari ini bahawa dia berharap mereka dapat membuat permainan ini lebih pantas dan, seperti kebanyakan peminat terbesar studio itu, dia kecewa kerana terpaksa menunggu bertahun-tahun antara setiap perlawanan. Tetapi dia menjelaskan ia adalah sebahagian daripada proses dan perlu.

“Mereka mengambil sedikit masa, saya harap mereka keluar lebih cepat, saya benar-benar melakukannya,” akui Howard. “Kami berusaha sekeras mungkin, tetapi kami mahu mereka menjadi yang terbaik untuk semua orang.”

Sekarang, persoalan sebenar ialah, akan Skrol Penatua 6 atau Fallout 5 dilancarkan pada konsol PlayStation pada masa hadapan atau adakah ia hanya pada Xbox dan PC? (Saya tahu jawapan untuk itu, dan Peminat Bethesda yang hanya bermain permainan di konsol PlayStation mungkin tidak akan menyukainya…)

We want to say thanks to the author of this article for this awesome material

Fallout 5 Adalah Permainan Bethesda Seterusnya Selepas Elder Scrolls 6, Mungkin Akan Tampil Menjelang 2050


Discover our social media profiles and the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/