Fandom Super Mario Daisy Sedia Merusuh Menentang Nintendo

Mario menendang bola sepak di Daisy dalam Mario Strikers: Battle League di Nintendo Switch.

Dalam dunia yang ideal, Liga Pertempuran mendapat kaiju Daisy DLC.
Gambar: Nintendo / Kotaku

Peminat Nintendo kini sedang naik angin, tetapi belum berakhir penurunan taraf grafik atau Pokédex merombak. Tidak, kali ini, ia mengenai watak yang dijauhi dalam permainan yang akan datang, malah bukan A-lister pada masa itu: Puteri Daisy tidak menyertai Mario Strikers: Battle League.

Mario Strikers: Battle League, diumumkan semasa pameran Februari dan dirancang untuk keluaran Switch bulan depan, adalah entri seterusnya dalam Nintendo Mario Strikers siri permainan bola sepak. Sudah tentu, sims bola sepak adalah sedozen, ihsan daripada siri berdekad-dekad tertentu itu baru-baru ini kehilangan hak penamaannya. Tetapi siapa yang mengambil berat tentang perkara seperti “offside” atau “kad kuning” apabila anda boleh menukar bola sepak menjadi meteor?

Peminat Mario Strikers (hai) telah berada di atas bulan sejak itu Liga Pertempuranpengumuman itu, kerana ia menandakan kebangkitan siri yang sudah lama tidak aktif, jika secara perbandingan khusus,. Permainan ini kelihatan setia kepada nenek moyangnya, penuh dengan semua “Hei, langkah itu tidak diluluskan oleh FIFA” satunks siri ini terkenal. Selepas pengumuman Februari, beberapa peminat menyatakan kebimbangan bahawa Daisy tidak ditunjukkan diandaikan ia adalah kerana sebab yang tidak berbahaya—seperti, katakan, model wataknya tidak dimuktamadkan.

Baca Lagi: Daisy Adalah Satu-satunya Gadis Super Mario Bergigi, Nampaknya

Awal bulan ini, akaun Twitter Nintendo Europe mengesahkan kebimbangan tersebut dengan a tweet berlari ke bawah “skuad” watak yang boleh dimainkan dalam satu siri 10 lakaran (tidak perlu sengit, IMO). Daisy tidak disertakan. Sepanjang minggu lalu, media sosial menjadi heboh dengan pemain sama ada merungut pengecualiannya atau merayu untuk dimasukkan.

Tiupan balik peminat kepada permainan yang belum dikeluarkan selalunya pramatang dan tersasar, tetapi reaksi di sini masuk akal. Daisy, bagaimanapun, adalah tunjang utama dalam kedua-dua lelaran sebelumnya, Penyerang Super Mario untuk GameCube dan Mario Strikers Didakwa untuk Wii. Tambahan pula, sebagai wakil untuk We Are Daisy peminat wiki (WAD) memberitahu Kotakuyang Penyerang siri “adalah tempat personaliti Daisy bersinar yang terbaik.” (Ya, Daisy sangat popular sehingga dia mempunyai wiki peminatnya sendiri.) Itu belum lagi bagaimana dia menjadi ruji dalam permainan sukan Nintendo yang lain, termasuk Mario Tenis dan Mario Golf: Super Rush. Meninggalkan dia keluar Liga Pertempuran adalah pemadaman.

Sebelum api dapat padam, Nintendo menuang petrol ke atasnya dengan mengeluarkan video gambaran keseluruhan permainan untuk Mario Strikers: Battle League. Selain mempamerkan kira-kira lima minit aksi detik demi detik, klip itu menawarkan gambaran sekilas tentang Liga Pertempuransenarai nama. Antara penyokong Kerajaan Cendawan yang lain, permainan ini membintangi Mario, abangnya Luigi yang lebih lembut, mereka kawan yang mengelak cukai Yoshi, dan Waluigi yang terabai. Malah Rosalina, pendatang baru dalam kelas diraja Nintendo, telah diperkenalkan pada tahun 2007 Super Mario Galaxy, adalah sebahagian daripada orang ramai. Tetapi Daisy-yang, untuk rekod, telah wujud sejak tahun 80-an-masih tidak dapat dilihat.

Reaksi setakat ini terdiri daripada, dan saya menghuraikan, “wtffff” kepada “WTFFFFFFF!!!!!!!” Yang jinak telah dibawa ke mencipta kipas seni. (Lakaran berinspirasikan steampunk ini oleh artis komik Kanada Yves Bourgelas ialah kegemaran saya.) Sebaliknya, anda mempunyai orang yang mengatakan ia “benar-benar mengerikan” dan “mengerikan” dan “omong kosong” dan perkataan pilihan lain. Sebahagian mempunyai malah berkata mereka tidak lagi merancang untuk mengambil permainan.

“Untuk Nintendo tidak memasukkannya … pada dasarnya akan menembak diri mereka sendiri,” kata wakil untuk WAD.

Sudah tentu, seperti beberapa pemerhati mempunyai menunjuk Di luar, terdapat banyak sebab lain peminat harus menahan kaki Nintendo ke api. Bulan lepas, pekerja di Nintendo of America memfailkan laporan dengan Lembaga Perhubungan Buruh Kebangsaan menuduh pengawasan, pembalasan, dan amalan buruh yang tidak adil yang lain. Bercakap kepada Kotakupekerja di pusat pembaikan Joy-Con butiran berkongsi keadaan kerja yang menyebabkan mereka bekerja terlalu banyak dan kekurangan kakitangan.

Tidak jelas sama ada Daisy akan ditambah Liga Pertempuran dalam kemas kini selepas keluaran, sama ada sebagai kemas kini percuma (à la Mario Golf Super Rush) atau melalui DLC berbayar (à la…pada asasnya segala-galanya dalam oeuvre Nintendo). Nintendo tidak mempunyai rancangan pasca keluaran terperinci secara terbuka untuk Mario Strikers: Battle League. Tetapi wakil untuk WAD menegaskan bahawa, ya, ini adalah pertaruhan yang baik kebanyakan stan Daisy akan mengikuti Daisy DLC, walaupun itu sudah tentu akan menjadi situasi yang tidak kemas apabila pembangun mengabaikan untuk memasukkan kandungan yang telah ada dalam permainan sebelumnya hanya untuk menjualnya pada premium untuk sekuel buzzy.

Nintendo tidak menjawab permintaan untuk komen untuk cerita ini.

“Bukan sahaja Daisy perlu dimasukkan ke dalam [Battle League], tetapi terdapat segelintir orang yang berpendapat bahawa Daisy harus disertakan dalam lebih banyak permainan utama Mario juga,” kata wakil untuk WAD. “Malah ada yang melobi supaya dia mempunyai permainan sendiri, tetapi itu topik yang berbeza.”We would like to say thanks to the author of this short article for this remarkable web content

Fandom Super Mario Daisy Sedia Merusuh Menentang Nintendo


Find here our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/