Filem & TV Google Play akan digantikan pada Android dan iOS

Google

Google TV mengambil satu lagi langkah dalam pengambilalihan Google Play Movies. Aplikasinya ialah melancarkan kepada iOS pada hari Rabu, di mana ia adalah naik taraf di tempat untuk Filem & TV Google Play. Seperti yang diumumkan pada bulan Mac, Filem & TV Play juga kehilangan tempatnya di Gedung Play pada Android minggu ini, yang merupakan tab peringkat teratas. Kini tidak banyak lagi Play Movies & TV atau cita-cita asal Google untuk jenama Play.

Apl Google TV untuk iOS.
Besarkan / Apl Google TV untuk iOS.

Google

Kita boleh bercakap tentang perkara baharu dahulu: Apl Google TV telah dikeluarkan pada iOS. Pada Android, apl itu ialah sebahagian daripada stor media, sebahagian panduan pengagregatan kandungan. Anda mungkin perasan bahawa ada banyak perkhidmatan penstriman. Google TV ialah sejenis panduan TV zaman moden, memberitahu anda rancangan yang dimainkan pada apl yang mana, dan fungsi itu melonjak ke iOS. Google mengatakan pengguna iOS boleh “mengambil pustaka anda semasa dalam perjalanan” tetapi hanya untuk “filem dan rancangan yang anda telah sewa atau beli sebelum ini dengan akaun Google anda.” Jadi nampaknya bahagian kedai Google TV tidak membuat pemotongan. Jika anda perlu menjalankan sistem pengendalian Android TV atau Google TV pada TV anda, kini anda juga boleh menggunakan peranti iOS anda sebagai alat kawalan jauh.

Google juga akhirnya pergi ke hadapan dengan rancangannya untuk menanggalkan pembelian video daripada Gedung Play minggu ini, menjadikan Google TV (baik, dan YouTube, saya rasa) cara utama untuk membeli kandungan video daripada Google pada Android. Google Play pada asalnya dibayangkan sebagai empayar media yang merangkumi semua, meliputi Muzik Google Play, Majalah/Gerai Akhbar Google Play, Filem & TV Google Play dan Buku Google Play, semuanya dijual di dalam Gedung Google Play. Gedung Play dihantar sebagai gedung aplikasi lalai pada semua 3 bilion peranti Android di dunia (“Android” ialah tanda dagangan berdaftar Google dan tidak termasuk garpu). Melapisi gedung aplikasi Google yang sangat diperdagangkan dengan banyak kedai kandungan media nampaknya (dan masih kelihatan) seperti strategi yang kukuh.

Google tidak boleh berpegang teguh dengannya, dan menjadikan apa yang tinggal dari kedai media ini menjadi sifat kendiri. Gerai/Majalah telah ditutup memihak kepada Google News pada tahun 2018. Muzik Google adalah ditutup secara tragis untuk Muzik YouTube pada tahun 2020. Filem Play telah mula dibuka sejak pelancaran Google TV pada tahun 2020, dan kini Gedung Play hanya menjual gabungan apl dan buku yang janggal.

Filem & TV Play tidak mendapat kematian seperti jenama Google Play yang lain. Bertentangan dengan namanya, Google TV juga mengendalikan tugas filem pada sesetengah platform, tetapi begitu juga dengan YouTube dan Filem Play masih wujud untuk sesetengah platform dan negara. Google mempunyai a halaman sokongan memperincikan barisan aplikasi video yang pasti tidak tidak berfungsi, menunjukkan yang mana antara tiga jenama pesaingnya tersedia pada platform tertentu. Telefon nampaknya masih mempunyai YouTube, Play Movies & TV dan Google TV, bergantung pada negara anda. Di web, anda masih boleh memilih daripada Google Play atau YouTube. TV Pintar adalah sangat rumit: Pada platform pihak ketiga seperti Roku, anda perlu menggunakan apl YouTube. Google tidak menyediakan apl Google TV untuk Android TV; sebaliknya, anda masih perlu menggunakan apl Filem & TV Play. Google mempunyai garpu baharu Android TV, juga dipanggil “Google TV” (yang ini ialah sistem pengendalian keseluruhan), yang menyepadukan Google TV perkhidmatan itu ke dalam sistem pengendalian. Perkara itu menerangkan sebab Android TV tidak mempunyai apl Google TV.

Menggantikan semuanya secara unilateral dengan jenama kandungan media terkuat Google—YouTube—akan paling masuk akal, tetapi rundingan hak akan merumitkan perkara itu. Filem & TV Google Play menawarkan pembelian di 117 negara, manakala YouTube hanya membuat tawaran untuk menawarkan pembelian di 46 negara. Terdapat juga perkhidmatan yang dipanggil “YouTube TV”, tetapi itu adalah penggantian TV kabel.

We want to thank the writer of this short article for this amazing web content

Filem & TV Google Play akan digantikan pada Android dan iOS


Discover our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/