Fon Kepala Penulen Udara Dyson Liar Seperti Bunyinya

Zon Dyson akan dihantar pada musim luruh ini.

Dyson

Ia bukan fiksyen sains dystopian. Fon kepala penulen udara Zon baharu Dyson mungkin kelihatan liar seperti bunyinya, tetapi ia adalah peranti sebenar yang boleh anda beli pada musim luruh ini, menurut Dyson.

Untuk Dyson — sebuah syarikat yang paling terkenal dengan pembersih vakum mewahnya — ia merupakan usaha pertama dalam teknologi boleh pakai. The Zone ialah satu set fon kepala atas telinga yang membatalkan hingar yang “secara serentak menyampaikan bunyi yang mengasyikkan ke telinga dan aliran udara yang disucikan ke hidung dan mulut,” menangani “isu bandar kualiti udara dan pencemaran bunyi.” Belum ada maklumat mengenai harga, tetapi nampaknya selamat untuk mengandaikan bahawa kos ini akan lebih mahal daripada fon kepala pembatalan hingar premium biasa anda daripada Bose dan Sonydan mungkin lebih daripada AirPods Max Apple fon kepala.

Terdapat khabar angin bahawa Dyson sedang mengusahakan peranti sedemikian selama bertahun-tahun. Kembali pada 2018, Bloomberg melaporkan bahawa Dyson sedang mengusahakan sebuah kombo penulen udara-fon kepala dan pada 2020, Dyson memohon paten untuk sepasang fon kepala baharu dengan penapis udara terbina dalam.


Bermain sekarang:
Tengok ini:

Dyson untuk Wajah Anda? Topeng Udara Zon dan Fon Kepala Diterangkan


6:24

“Pencemaran udara adalah masalah global — ia memberi kesan kepada kita ke mana sahaja kita pergi. Di rumah kita, di sekolah, di tempat kerja dan semasa kita melakukan perjalanan, sama ada berjalan kaki, berbasikal atau dengan pengangkutan awam atau persendirian,” kata Jake Dyson, ketua jurutera (dan anak kepada pengasas eponim syarikat itu). “Zon Dyson membersihkan udara yang anda sedut semasa bergerak. Dan tidak seperti topeng muka, ia memberikan kepulan udara segar tanpa menyentuh muka anda, menggunakan penapis berprestasi tinggi dan dua pam udara kecil. Selepas enam tahun dalam pembangunan, kami teruja untuk menyampaikan udara tulen dan audio tulen, di mana-mana sahaja.”

Dyson berkata ia mencipta 500 prototaip sepanjang pembangunan enam tahun Zon itu.

Dyson

Menurut Dyson, komponen penapisan udara ialah sistem “bukan sentuhan”, yang bermaksud ia tidak menyentuh muka anda seperti topeng sebaliknya terletak di hadapannya. “Pemampat dalam setiap cawan telinga menarik udara melalui penapis dwi-lapisan dan memancarkan dua aliran udara yang disucikan ke hidung dan mulut pemakai, disalurkan melalui visor bukan sentuhan,” jelas Dyson. “Pemulangan terpahat pada visor memastikan aliran udara yang telah disucikan disimpan berdekatan dengan hidung dan mulut dan dicairkan sesedikit mungkin oleh angin lintang luar.”

Dyson mengatakan bahawa membangunkan penyelesaian bukan hubungan adalah penting untuk mengelakkan “ketidakselesaan dan kerengsaan yang berkaitan dengan alternatif hubungan penuh.” Dalam terkini Filem Dune, tiada siapa yang kelihatan terlalu merungut tentang memakai palam penapis di hidung mereka untuk menarik lembapan dari udara yang dihembus kembali ke dalam pakaian tetap mereka untuk diminum kemudian. Tetapi dalam dunia nyata, orang ramai boleh mempunyai emosi yang kuat tentang memakai apa-apa di muka mereka, terutamanya topeng.

Dyson berkata untuk menguji Zon, juruteranya menggunakan peragawati pernafasan bernama Frank yang dipasang dengan paru-paru mekanikal gred perubatan dan peralatan penderiaan yang mereplikasi corak pernafasan manusia dalam ruang terkawal. Peralatan penderiaan itu mengukur tahap pencemaran dalam hidung dan menentukan “keberkesanan penapisan zarah tersebut, yang sebaliknya akan berakhir di paru-paru tiruan Frank.” Manekin itu dinamakan Frank kerana ia mengingatkan jurutera Frankenstein, seorang wakil Dyson memberitahu CNET.

frank-dyson-mannequin

Frank, peragawati.

Dyson

Awal tahun ini, Razer mengeluarkan gaya cyberpunknya Zephyr Pro topeng penulen udara. Pada mulanya syarikat itu berkata ia menggunakan penapis udara gred N95, tetapi kemudiannya mendapat publisiti buruk apabila terpaksa menarik balik jawatan itu. Dyson tidak merujuk sebarang gred topeng perubatan setakat penapisan udara, tetapi mengatakan bahawa penapisan elektrostatik menangkap 99% pencemaran zarah sekecil 0.1 mikron, seperti habuk, debunga dan bakteria serta penapis karbon yang diperkaya dengan kalium menangkap gas bandar seperti NO2, SO2 dan O3. Kos penggantian penapis itu masih ada di udara, tetapi penapis untuk penapis udara bersaiz penuhnya senarai untuk $70-$80, bergantung pada model..

Dari segi audio, Dyson berkata anda boleh menjangkakan pengalaman mendengar premium dengan profil bunyi audiophile yang tepat dan neutral dan pembatalan hingar termaju proprietari. Fon kepala juga direka bentuk dengan mengutamakan keselesaan, walaupun Dyson tidak mengumumkan berat fon kepala atau penilaian hayat baterinya dengan penapisan udara dan pembatalan hingar dihidupkan. Setiap cawan telinga menempatkan dua motor, dan Dyson berkata ia adalah yang terkecil dalam mana-mana mesinnya setakat ini. Fon kepala bersambung melalui Bluetooth — tiada maklumat mengenai nombor versi — dan juga boleh digunakan untuk membuat panggilan suara.

Sebaik sahaja kami mendapatkan sampel semakan akhir tahun ini, kami akan memberikan butiran lanjut tentang prestasi fon kepala dan perasaan mereka untuk dipakai di sekitar jalan dan sistem kereta bawah tanah New York City. Kami membayangkan kami akan mendapat beberapa reaksi menarik daripada rakan pengembara kami.

Ciri utama fon kepala penulen udara Zon Dyson, setiap Dyson

 • Format baharu yang radikal untuk menyampaikan udara yang dimurnikan dan audio kesetiaan tinggi semasa dalam perjalanan
 • Penapisan elektrostatik menangkap 99% pencemaran zarah sekecil 0.1 mikron, seperti habuk, debunga dan bakteria
 • Penapis karbon yang diperkaya kalium menangkap gas bandar seperti NO2, SO2 dan O3
 • Visor penghantaran udara bebas sentuhan menyalurkan dua aliran udara yang disucikan ke hidung dan mulut, direka bentuk khusus untuk kegunaan di luar rumah dan dalam angin lintang
 • Yang terkecil dalam mana-mana mesin Dyson setakat ini, dua motor diletakkan di dalam setiap cup telinga dan merupakan “jantung berdegup” bagi fon kepala penulen udara Zon Dyson
 • ANC lanjutan dan sistem elektroakustik neodymium berprestasi tinggi menyampaikan audio yang kaya dan mengasyikkan yang dengan setia mereplikasi audio seperti yang dimaksudkan oleh artis atau pencipta
 • 15 pelajar sarjana muda dari Institut Kejuruteraan dan Teknologi Dyson bekerja pada projek Zon Dyson, menyokong disiplin yang pelbagai seperti pembangunan akustik, elektronik dan sistem aliran udara.
 • 3 mod ANC: Pengasingan, Perbualan dan Ketelusan
 • Mod pengasingan: Tahap tertinggi pembatalan hingar aktif
 • Mod perbualan: Diaktifkan apabila anda mencelup visor –- secara automatik mematikan penulenan untuk menjimatkan kuasa bateri dan menguatkan perbualan
 • Penghantaran musim luruh ini

We want to give thanks to the writer of this write-up for this awesome material

Fon Kepala Penulen Udara Dyson Liar Seperti Bunyinya


You can find our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/