Gelagat Paparan Sentiasa Hidup iPhone 14 Pro dalam iOS 16 Didakwa Didedahkan Beberapa Hari Sebelum Pembukaan

The iPhone 14 Pro akan menampilkan gelagat unik pada Skrin Kunci dan perubahan ketara pada bar status berkat paparannya yang sentiasa hidup, menurut sumber yang bercakap dengan MacRumors.

Sumber di sebalik gelombang maklumat terkini bertanggungjawab untuk kebocoran bom awal minggu ini yang mendakwa potongan paparan iPhone 14 Pro akan kelihatan mempunyai satu “pil” bersatu di bahagian atas paparan, bukannya dua potongan yang berbeza.

Menurut maklumat baru dari sumber yang dikongsi secara eksklusif dengan MacRumors, iOS 16Skrin Kunci akan berinteraksi secara langsung dengan paparan ‌iPhone 14 Pro‌ yang sentiasa hidup, menampilkan penyepaduan dengan pemberitahuan dan kesan kedalaman serta warna kertas dinding.

iphone 14 pro sentiasa dipaparkan 1
Bar status ‌iPhone 14 Pro‌ juga dikatakan akan melihat perubahan akibat peningkatan jumlah ruang yang boleh digunakan di bahagian atas paparan, menggerakkan penunjuk isyarat selular ke kiri dan melaksanakan semula bar status bateri lebar penuh pada Kunci Skrin dan pusat pemberitahuan apabila peranti dikunci.

iphone 14 pro sentiasa dipamerkan 2
Sumber itu berkongsi beberapa grafik yang didakwa berdasarkan maklumat daripada Apple yang menggambarkan beberapa perubahan perisian ‌iPhone 14 Pro‌ pada MacRumors forum dan sejak itu telah memberikan maklumat lanjut. ‌iPhone 14 Pro‌ nampaknya akan menampilkan ciri berikut dan perubahan khusus:

  • Latar belakang kertas dinding Skrin Kunci dengan kesan kedalaman akan dialih keluar dan gelap sepenuhnya apabila paparan berada dalam mod sentiasa hidup, manakala latar depan akan dimalapkan. Selain itu, latar depan akan diwarnakan dengan warna dan sorotan tepi ciri bergantung pada penyesuaian pengguna.
  • Widget akan kelihatan pada paparan sentiasa hidup tetapi akan pudar masuk dan keluar pada selang masa yang ditetapkan, tidak dapat disedari oleh pengguna, untuk mengelakkan OLED burn-in.
  • Kandungan yang ditunjukkan pada Skrin Kunci sentiasa hidup dan Skrin Kunci bercahaya penuh mesti dikonfigurasikan dengan cara yang sama dan tidak boleh dipisahkan, bermakna mereka perlu berkongsi kertas dinding, pilihan warna, fon dan widget yang sama. Elemen visual teras paparan sentiasa hidup itu sendiri boleh disesuaikan secara bebas.
  • Pemberitahuan akan menjadi sebahagian daripada pengalaman paparan iPhone 14 Pro yang sentiasa hidup, dan seperti pada Skrin Kunci biasa, pemberitahuan akan masuk dari bahagian bawah satu demi satu dan kekal kelihatan secara halus selama 10 saat. Sebaik sahaja paparan dibangkitkan, pemberitahuan akan bernyawa dari bawah dan meneruskan ke tetapan yang ditentukan pengguna tentang cara pemberitahuan dipersembahkan pada Skrin Kunci (seperti kiraan, tindanan atau senarai).
  • Apple juga mungkin membenarkan pengguna mendayakan kaunter pemberitahuan di bahagian bawah paparan sentiasa hidup.

Apple juga dikatakan merancang untuk mengeluarkan kemas kini, seperti iOS 16.0.1 atau 16.1, sejurus selepas pelancaran ‌iPhone 14 Pro‌ yang akan menyertakan pembetulan untuk isu dengan paparan dan kertas dinding sentiasa hidup peranti. Walaupun syarikat itu kini berada di peringkat akhir pembangunan ciri itu, ia dilaporkan masih menghadapi pepijat dan sedang bergelut dengan jurutera perisian daripada pasukan yang berbeza, termasuk Apple Watch, untuk menyelesaikan pengalaman paparan sentiasa hidup sebelum pelancaran.

Barisan ‌iPhone 14 Pro‌ dijangka akan didedahkan pada Acara “Far out” Apple pada hari Rabu, September 7. The iPhone 14 dan ‌iPhone 14 Pro‌ berkemungkinan besar tersedia untuk pra-pesanan pada hari Jumaat, 9 September, dan mula tiba kepada pelanggan pada hari Jumaat, 16 September.

We would love to give thanks to the author of this article for this outstanding material

Gelagat Paparan Sentiasa Hidup iPhone 14 Pro dalam iOS 16 Didakwa Didedahkan Beberapa Hari Sebelum Pembukaan


You can find our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/