Gloomhaven meninggalkan Kickstarter kerana menolak blockchain

Selama bertahun-tahun sekarang, Backerkit telah menjadi bahagian belakang yang dipercayai untuk projek pendanaan ramai, mengendalikan perkapalan dan logistik organisasi untuk kempen Kickstarter. Kini syarikat yang berpangkalan di San Francisco sedang membina platform crowdfundingnya sendiri, bersaing secara langsung dengan Kickstarter gergasi crowdfunding yang berpangkalan di Brooklyn. Crowdfunding oleh Backerkit muncul daripada mod senyap pada hari Selasa, dan salah satu kempen langsung pertamanya akan dijalankan oleh salah satu kisah kejayaan terbesar pesaingnya: Permainan Cephalofairpencipta permainan papan yang diiktiraf secara kritikal Gloomhaven.

Sejak 2015, Cephalofair Games telah mengumpulkan lebih daripada $17.9 juta di Kickstarter. Kempen terbarunya, untuk permainan yang dipanggil Frosthaven, ialah kempen atas meja tunggal terbesar dalam sejarah Kickstarter, dan projek keempat paling banyak dibiayai pada platform itu. Pengasas Cephalofair Isaac Childres berkata dia sudah cukup dengan Kickstarter, walau bagaimanapun, dan straw yang mematahkan punggung unta itu ialah usaha Kickstarter ke dalam teknologi blockchain baru-baru ini.

Kami tidak bersetuju” dengan keputusan untuk mahkamah blockchain, Childres menulis dalam surat berita syarikatnya pada hari Selasa. “Jadi kami memastikan untuk menjelaskan bahawa projek kami yang akan datang akan mendapat dana ramai, tetapi tidak semestinya projek Kickstarter. Dan kami mula serius mengejar pilihan lain.”

Pada Disember 2021, Kickstarter secara unilateral mengumumkan bahawa ia akan mengalihkan platformnya kepada teknologi blockchain. The Tindak balas daripada komuniti penciptanya adalah pantas. Kickstarter telah mengepam brek, perlahan tetapi tidak menghentikan peralihannya kepada protokol baru yang dibina pada kriptografi “bukti pertaruhan” teknologi. Ia juga dalam pasaran untuk ketua eksekutif baru.

“Kickstarter telah menjelaskan kepada kami bahawa mereka mahu berada di barisan hadapan dalam peralihan kepada Web3,” tulis Childres, “dan Permainan Cephalofair bukan tentang itu. Kickstarter masih belum membekalkan, dalam tempoh 7 bulan sejak mereka membuat pengumuman, sebarang contoh konkrit tentang cara beralih ke blockchain akan menjadikan pendanaan ramai lebih baik untuk pencipta atau penyokong, dan hampir semua yang kita lihat pada masa itu dari ruang crypto adalah berleluasa. penipuan, kecurian, dan kemusnahan kewangan. Kami agak teragak-agak untuk bergerak dalam apa jua cara yang akan mengaitkan diri kami dengan atau membolehkan mana-mana perkara itu.”

Mencapai ulasan, Kate Bernyk, pengarah kanan komunikasi Kickstarter, menunjuk Polygon kepada syarikatnya pengumuman, juga membuat pada hari Selasa, bahawa ia telah memuktamadkan pembentukan Majlis Penasihat Komuniti yang dirancang. Ia akan ditugaskan untuk membantu “mengorientasikan” “peta jalan untuk pembangunan masa depan” Kickstarter, kata pengumuman itu.

“Pencipta perlu memilih platform yang paling sesuai dengan mereka,” tambah Bernyk. “Kickstarter ialah platform berasaskan projek, dan kami mendapat bahawa apa yang berfungsi untuk satu projek mungkin berbeza daripada yang lain. Matlamat kami adalah misi kami, bukan bahagian pasaran. Kami memberi tumpuan untuk memastikan platform kami memberi perkhidmatan terbaik kepada beribu-ribu pencipta yang menggunakannya untuk menghidupkan karya mereka.”

Backerkit secara tradisinya mengendalikan kempen pasca Kickstarter pencipta, membantu dalam mengatur penghantaran, produk tambahan, pengurusan komuniti dan semua jenis loceng dan wisel yang mengiringi kempen permainan papan moden. Childres menyebut kecekalan dan fleksibiliti ini dalam menyokong pelanggannya sebagai sebab utama untuk membuat perubahan.

“Kami tahu mereka adalah orang yang tepat untuk melakukan ini, kerana mereka sentiasa berinovasi,” tulis Childres. “Mereka sentiasa memberi perhatian, meneliti segala-galanya dalam ruang crowdfunding untuk menentukan cara menjadikan perkhidmatan mereka berguna dan diperkemas yang mungkin.”

Ini adalah sentimen yang nampaknya diperkukuh oleh kenyataan Backerkit sendiri tentang matlamat dan prosesnya.

“Kami sentiasa kagum dengan penyelesaian yang dicipta oleh pencipta untuk melibatkan diri dengan penyokong sedia ada mereka dan berhubung dengan yang baharu,” tulis Backerkit dalam pengumumannya. “Pencipta berhak mendapat platform yang merangkumi strategi ini, menggalakkan penerokaan dan membina alatan yang membantu pencipta menggunakan teknik baharu yang terbukti berkesan. Itulah sebabnya kami percaya untuk bekerjasama rapat dengan pencipta, memerhati cara mereka berfungsi dan mendengar maklum balas mereka. Kami berhasrat untuk memastikan pengalaman anda dengan Crowdfunding oleh BackerKit akan menjadi lebih baik setiap masa.”

Crowdfunding oleh Backerkit akan merangkumi lebih banyak lagi syarikat atas meja juga. Ianya halaman arahan termasuk projek yang akan datang daripada Pengebumian yang dimuliakanLeder Games (Sumpah: Tawarikh Empayar dan Pengasingan), Sukan Selasa Knight (keibuan), dan Lebih Besar Daripada Permainan (Pengawal Multiverse), dalam kalangan yang lain.

Backerkit tidak bersendirian dalam mengejar dolar pendanaan ramai atas meja. Usahawan bersiri Marcin Świerkot, pengasas penerbit permainan papan Alam Bangunbaru-baru ini membawa platform crowdfunding beliau Gamefound daripada beta. Matlamatnya tahun ini ialah 25% daripada pendapatan atas meja Kickstarter untuk 2022, atau $67.5 juta, diperoleh untuk kempen atas meja pada tahun 2023.

We wish to say thanks to the writer of this short article for this outstanding web content

Gloomhaven meninggalkan Kickstarter kerana menolak blockchain


Our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/