Google akan mula mengasimilasikan akaun Fitbit tahun depan

Pengambilalihan Fitbit oleh Google ditutup pada awal tahun 2021tetapi kami belum melihat banyak perubahan lagi. 9to5Google ternampak perubahan besar yang akan datang disiarkan di tapak bantuan Fitbit: migrasi akaun! yang baru Halaman bantuan Fitbit telah menggariskan rancangan untuk penghijrahan akaun Google yang akan datang. Jika ini berlaku seperti Penghijrahan akaun Nest (dilakukan oleh bahagian Perkakasan Google yang sama), pengguna Fitbit sedang dalam perjalanan liar.

Halaman sokongan Google berkata, “Kami merancang untuk mendayakan penggunaan Fitbit dengan akaun Google pada tahun 2023” dan pada ketika itu “beberapa penggunaan Fitbit memerlukan akaun Google, termasuk untuk mendaftar untuk Fitbit atau mengaktifkan peranti Fitbit yang baru dikeluarkan dan ciri-ciri.” Ini bermakna pemindahan akaun pilihan untuk pengguna sedia ada pada tahun 2023. Google juga berkata, “Sokongan akaun Fitbit akan diteruskan sehingga sekurang-kurangnya awal 2025. Selepas sokongan akaun Fitbit tamat, akaun Google akan diperlukan untuk menggunakan Fitbit. Kami akan telus dengan pelanggan kami tentang garis masa untuk menamatkan akaun Fitbit melalui notis dalam apl Fitbit, melalui e-mel dan dalam artikel bantuan.”

Penggabungan akaun, sudah tentu, bermakna Google mendapat data kesihatan anda. Google mengatakan bahawa “anda perlu memberi kebenaran untuk memindahkan data pengguna Fitbit anda daripada Fitbit ke Google” dan bahawa “Google kemudiannya akan memberikan anda Fitbit di bawah Syarat Perkhidmatan Google, Dasar Privasidan komitmen yang mengikat untuk Fitbit.” Sebahagian daripada komitmen EU tersebut, yang Google pilih untuk digunakan ke seluruh dunia, ialah “Google tidak akan menggunakan data kesihatan dan kesejahteraan Fitbit untuk Google Ads.”

Alasan jualan Google untuk alasan anda ingin memindahkan berkata, “Akaun Google di Fitbit akan menyokong beberapa faedah untuk pengguna Fitbit, termasuk log masuk tunggal untuk Fitbit dan perkhidmatan Google yang lain, keselamatan akaun peneraju industri, kawalan privasi terpusat untuk Fitbit data pengguna dan lebih banyak ciri daripada Google pada Fitbit.” Sungguhpun begitu, dengan pembocoran Fitbit menjadi wajib pada 2025, rintangan adalah sia-sia.

Semoga ini lebih baik daripada Nest

Pengalaman terdekat kami dengan migrasi akaun utama ini ialah pengendalian Google terhadap akaun Nest pada tahun 2019. Itu adalah (dan masih) jalan yang sangat bergelombang. Selepas bertahun-tahun wujud bersama berikutan pemerolehan Google Nest pada tahun 2014, Google memutuskan untuk membunuh akaun Nest selepas lima tahun dan pindahkan semua orang ke akaun Google. Anda tidak dipaksa untuk menukar, tetapi tidak menukar hanya bermakna kematian perlahan akaun anda, kerana anda tidak dibenarkan menambah peranti baharu dan tidak akan mendapat sebarang ciri baharu. Pergerakan akaun akhirnya mengubah banyak perkara tentang cara Nest berfungsi dan apa yang Nest berfungsi, memperkenalkan regresi seperti kehilangan kawalan termostat berasaskan lokasi selama beberapa bulan, memecahkan keserasian sedia ada dengan apl pihak ketiga dan kematian “Bekerja dengan Ekosistem sarang”. Ini juga menandakan berakhirnya penyisihan data Nest Google daripada semua pengumpulan data Google yang lain.

Nest masih belum benar-benar pulih daripada pengiktirafan Googlenya. Apl Nest asal masih dipukul sehingga mati dengan kayu “tidak dicipta di sini”, dan Google mahu semua orang (dan memaksa sesetengah produk) beralih ke apl Google Home. Apl Google ialah tempat pembuangan sampah yang tidak teratur untuk setiap produk rumah pintar Google, dan merupakan apl paling teruk dan sukar difahami syarikat dengan mudah. Ia masih belum lengkap ciri dengan apl Nest dan anda tidak mempunyai kepada tengok jauh untuk mencari pelanggan marah. Google juga tidak menawarkan antara muka web untuk apa-apa, sedangkan sebelum ini, home.nest.com menawarkan kefungsian web untuk termostat dan kamera. Google telah memiliki Nest selama tujuh tahun dan masih belum mengetahui perkara ini.

Setakat ini, satu-satunya perbezaan yang kami lihat daripada pasukan Google/Fitbit ialah penjenamaan Fitbit yang memberi laluan kepada penjenamaan “Fitbit by Google”. Jika kita mengikuti contoh sejarah dan menganggap Google tidak belajar dari kesilapannya, peralihan Fitbit memetakan dengan sangat baik kepada Nest. Kami membayangkan apl dan tapak web Fitbit dipukul dengan kayu “tidak dicipta di sini” yang sama dan Google Fit mengambil alih sebagai apl pendamping Fitbit baharu (Google Fit tidak lagi mempunyai laman web yang berfungsi). Fitbit telah banyak integrasi dengan perkhidmatan lain, tetapi itu mungkin perlu dialihkan kepada beberapa API Google seperti API Google Fit sebaliknya. Sememangnya, itu akan melibatkan beberapa fungsi yang masih hidup, beberapa fungsi hilang sepenuhnya, dan sesetengah pembangun tidak mahu membuat lompatan dan kod semula penyepaduan yang berfungsi sebelum ini. Ikat pinggang!

Google mengatakan lebih banyak maklumat akan tersedia lebih dekat dengan tarikh pelancaran 2023.

We want to give thanks to the writer of this post for this awesome content

Google akan mula mengasimilasikan akaun Fitbit tahun depan


You can view our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/