Google Menawarkan Wawasan Masa Depan yang Lebih Sederhana

SAN FRANCISCO — Ada masanya Google menawarkan visi masa depan yang menakjubkan, dengan kereta tanpa pemandu, cermin mata realiti tambahanpenyimpanan e-mel dan foto tanpa had, dan teks ramalan untuk melengkapkan ayat yang sedang dijalankan.

Google yang lebih sederhana telah dipamerkan pada hari Rabu ketika syarikat itu memulakan persidangan pemaju tahunannya. Google 2022 adalah lebih pragmatik dan waras — sedikit lebih seperti pesaingnya yang memfokuskan perniagaan di Microsoft daripada tempat permainan fantasi untuk peminat teknologi.

Dan itu, dengan semua penampilan, adalah dengan reka bentuk. Penglihatan berani masih di luar sana — tetapi jauh sekali. Para eksekutif profesional yang kini menjalankan Google semakin menumpukan pada memerah wang daripada perbelanjaan bertahun-tahun untuk penyelidikan dan pembangunan.

Pertaruhan terbesar syarikat dalam kecerdasan buatan tidak, sekurang-kurangnya buat masa ini, bermakna fiksyen sains menjadi hidup. Ini bermakna perubahan yang lebih halus kepada produk sedia ada.

“AI sedang menambah baik produk kami, menjadikannya lebih membantu, lebih mudah diakses dan menyampaikan ciri baharu yang inovatif untuk semua orang,” kata Sundar Pichai, ketua eksekutif Google, pada hari Rabu.

Dalam pembentangan singkat tentang detik-detik wow, Google menekankan bahawa produknya “membantu”. Malah, eksekutif Google menggunakan perkataan “bantuan,” “membantu” atau “membantu” lebih daripada 50 kali sepanjang dua jam ucaptama, termasuk kempen pemasaran untuk produk perkakasan baharunya dengan baris: “Apabila ia datang untuk membantu , kami tidak boleh membantu tetapi membantu.”

Ia memperkenalkan versi telefon pintar Pixelnya yang lebih murah, jam tangan pintar dengan skrin bulat dan tablet baharu akan datang tahun depan. (“Tablet yang paling berguna di dunia.”)

Tepukan terbesar datang daripada ciri Google Docs baharu di mana algoritma kecerdasan buatan syarikat secara automatik meringkaskan dokumen yang panjang menjadi satu perenggan.

Pada masa yang sama, ia tidak serta-merta jelas bagaimana beberapa kerja terobosan lain, seperti model bahasa yang lebih memahami perbualan semula jadi atau yang boleh memecahkan tugas kepada langkah-langkah logik yang lebih kecil, akhirnya akan membawa kepada pengkomputeran generasi seterusnya yang Google miliki. digembar-gemburkan.

Sudah tentu beberapa idea baharu kelihatan membantu. Dalam satu demonstrasi tentang cara Google terus meningkatkan teknologi cariannya, syarikat itu menunjukkan ciri yang dipanggil “multisearch,” di mana pengguna boleh merakam foto rak yang penuh dengan coklat dan kemudian mencari bar coklat gelap yang disemak terbaik tanpa kacang daripada gambar itu.

Dalam contoh lain, Google menunjukkan cara anda boleh mencari gambar hidangan tertentu, seperti mee tumis Korea, dan kemudian mencari restoran berdekatan yang menyajikan hidangan itu.

Kebanyakan keupayaan tersebut dikuasakan oleh kerja teknologi mendalam yang telah Google lakukan selama bertahun-tahun menggunakan apa yang dipanggil pembelajaran mesin, pengecaman imej dan pemahaman bahasa semula jadi. Ini adalah tanda evolusi dan bukannya revolusi untuk Google dan gergasi teknologi besar yang lain.

Banyak syarikat boleh membina perkhidmatan digital dengan lebih mudah dan pantas berbanding dahulu kerana teknologi yang dikongsi seperti pengkomputeran awan dan storan, tetapi membina infrastruktur asas — seperti model bahasa kecerdasan buatan — sangat mahal dan memakan masa sehingga hanya syarikat terkaya yang boleh melabur dalam mereka.

Seperti yang sering berlaku di acara Google, syarikat itu tidak meluangkan sedikit masa untuk menerangkan cara ia menghasilkan wang. Google membawa topik pengiklanan — yang masih menyumbang 80 peratus daripada hasil syarikat — selepas sejam pengumuman lain, menyerlahkan ciri baharu yang dipanggil Pusat Iklan Saya. Ia akan membolehkan pengguna meminta lebih sedikit iklan daripada jenama tertentu atau menyerlahkan topik yang mereka ingin lihat lebih banyak iklan.

We want to give thanks to the writer of this post for this remarkable material

Google Menawarkan Wawasan Masa Depan yang Lebih Sederhana


Check out our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/