Google Mengelirukan Kita Semua Lagi Dengan Menggabungkan Meet dan Duo menjadi Satu Apl Video

Foto Google Duo

Duo akan menjadi Google Meet.
Foto: Florence Ion / Gizmodo

Saya berasa jengkel dengan semua jenaka yang dibuat oleh orang tentang Google yang membunuh perkara mahu tidak mahu. Saya rasa itu kerana saya sangat mendalami ekosistem seperti ini perubahan biasanya secara langsung mempengaruhi saya. Sasaran pembunuhan terbaharu Google ialah Duo, yang kini digabungkan dengan Meet menjadi satu apl panggilan video. Walaupun ia mengecewakan saya, ia adalah satu lagi yang hebat contoh mengapa terdapat begitu banyak Dibunuh Oleh Google lawak.

hari ini, Google membentangkan rancangan penghijrahan untuk kematian Duo tepat pada masanya dalam a catatan blog memperincikan kemas kini. Apl Duo pada Android dan di tempat lain akan mendapat ciri seperti Meet dalam beberapa minggu akan datang, termasuk latar belakang maya dan keupayaan untuk menyelaras dan menjadualkan mesyuarat video dengan beberapa peserta. Kapsyen juga akan tersedia dan panggilan video akan dapat dikembangkan kepada seramai 100 peserta.

Google tidak akan menukar Duo secara rasmi kepada Meet sehingga akhir tahun ini. Apabila ia berlaku, pengalaman pada peranti Android anda dan paparan pintar diterajui Google Assistant tidak seharusnya terlalu berbeza. Sejarah perbualan, kenalan dan mesej anda akan diteruskan dan anda tidak perlu memuat turun apl baharu.

Pratonton Google Meet baharu akan kelihatan seperti apabila ia mengambil alih Duo pada Android.
gif: Google

Google Meet dahulunya dikhaskan untuk tetapan profesional, kerana ia adalah apl yang anda boleh log masuk daripada komputer atau Chromebook anda, manakala Google Duo dimaksudkan untuk digunakan dalam persekitaran mudah alih. Beberapa faedah Duo Google termasuk panggilan kumpulan, kesan menyeronokkan dan keupayaan untuk meninggalkan mesej video jika orang di talian lain tidak dapat menjawab. Saya sering menyifatkan Google Duo sebagai FaceTime Apple versi Android, walaupun kebanyakannya saya menggunakannya untuk bersambung dengan keluarga terdekat saya dan bukan orang lain—itulah masalahnya.

When I told my husband about Google’s upcoming changes to Duo, his immediate response was, “finally.” It made no sense for Google to have two different video chat apps between its platforms.

The company seems to have realized this, too. Javier Soltero, head of Google Workspace, told The Verge bahawa “apa yang menjadi sangat penting ialah memahami cara orang membuat pilihan tentang alat yang mereka akan gunakan, untuk tujuan apa, dalam keadaan apa.” Google melihat bahawa orang beroperasi berdasarkan akaun Google atau alamat Gmail mereka. Dengan menyatukan dua aplikasi video, anda hanya perlukan alamat untuk dihubungi, daripada apa-apa lagi. Ia serupa dengan infrastruktur di sebalik FaceTime Apple.

Google Duo tidak akan hilang sepenuhnya—sekurang-kurangnya, bukan dengan semangat. Selebihnya cirinya akan digulung ke dalam Meet baharu, termasuk bahagian yang menyeronokkan yang saya nyatakan sebelum ini. Ia juga mengurangkan pergantungan pada apl sembang pihak ketiga seperti WhatsApp untuk meneruskan panggilan video. Walaupun dengan ketersediaan Google Duo pada iOS, adalah sukar untuk meyakinkan mana-mana rakan atau ahli keluarga yang menggunakan iPhone atau iPad untuk memuat turun yang lain apl untuk memanggil peranti Android saya atau paparan pintar Google. Melangkah ke hadapan, semua yang kita perlukan antara satu sama lain ialah akaun Google masing-masing.

We would like to say thanks to the writer of this write-up for this incredible material

Google Mengelirukan Kita Semua Lagi Dengan Menggabungkan Meet dan Duo menjadi Satu Apl Video


We have our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/