Google Messages menyediakan cara untuk membalas terus mesej RCS [Gallery]

Google Messages akhirnya mengejar apl sembang lain dengan menyediakan cara untuk membalas terus mesej RCS — berikut ialah pandangan pertama balasan dalam tindakan.

Perihal APK Insight: Dalam siaran “APK Insight” ini, kami telah menyahkompilasi versi terbaharu aplikasi yang dimuat naik oleh Google ke Gedung Play. Apabila kami menyahkompilasi fail ini (dipanggil APK, dalam kes apl Android), kami dapat melihat pelbagai baris kod dalam pembayang tentang kemungkinan ciri masa hadapan. Perlu diingat bahawa Google mungkin atau mungkin tidak menghantar ciri ini, dan tafsiran kami tentang ciri tersebut mungkin tidak sempurna. Kami akan cuba mendayakan mereka yang hampir selesai, walau bagaimanapun, untuk menunjukkan kepada anda bagaimana rupa mereka sekiranya mereka dihantar. Dengan itu, baca terus.


Selama bertahun-tahun, mesej teks dan pemesejan segera telah menjadi beberapa cara utama untuk kami bercakap antara satu sama lain. Satu isu kecil yang boleh timbul ialah dalam sembang pantas, seperti sembang kumpulan yang sibuk, tidak selalu mudah untuk mengetahui mesej yang dibalas oleh seseorang.

Kebanyakan setiap apl sembang moden telah membetulkannya dalam beberapa bentuk atau yang lain. Slack menawarkan urutan untuk mengekalkan perbincangan tentang topik yang diasingkan daripada perbincangan bilik yang lain. Apl lain seperti iMessage dan Discord hanya membenarkan anda memilih mesej untuk dibalas, biasanya menambahkan sedikit bakat dan konteks yang sangat diperlukan pada mesej anda apabila mesej itu dihantar.

Pasukan kami melihat dengan lebih dekat Mesej Google, dan mereka mengambil pendekatan yang serupa untuk membalas, dengan ikon anak panah balasan muncul apabila anda menekan lama mesej tertentu. Mengetik ikon itu meletakkan mesej di atas gelembung karang bersama-sama dengan butang batal sekiranya anda berubah fikiran dan anda boleh menulis mesej anda seperti biasa.

Kemas kini 10:55 pagi: Dengan sedikit percubaan, kami mendapati cara lain untuk memulakan balasan RCS ialah dengan meleret mesej ke tepi, yang menambahkan ikon anak panah balasan yang sama. Contohnya boleh dilihat di galeri di bawah.

Ciri ini nampaknya cukup jauh dalam pembangunan untuk balasan dihantar dan diterima dengan betul melalui RCS, malah balasan itu muncul dalam apl web Google Messages. Sama seperti yang anda jangkakan, mesej dengan balasan termasuk pratonton mesej asal dan nama pengirim. Mengetik pratonton balasan itu akan menyebabkan Google Messages menatal ke atas kepada yang asal.

Lebih baik lagi, anda mungkin tidak perlu menunggu lama untuk balasan tersedia sepenuhnya dalam Google Messages, kerana sesetengah telah melaporkan bahawa ciri itu sudah hidup untuk mereka. — Terima kasih Matthew dan Kunal!

Keupayaan untuk membalas hanyalah satu daripada banyak ciri baharu yang sedang disediakan untuk Google Messages. Baru semalam, kami menemui a transkripsi mesej suara ciri yang berfungsi dengan baik, bersama-sama dengan keupayaan untuk menggunakan mana-mana emoji sebagai tindak balas RCS. Google sangat jelas mempunyai rancangan untuk membina Mesej Google seperti itu berganda turun untuk menjadikan RCS sebagai standard pemesejan besar seterusnya.

Terima kasih kepada Penyusun JEByang mendapat manfaat daripada beberapa teardown APK Insight.

Dylan Roussel menyumbang kepada artikel ini.

Lagi daripada APK Insight:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:We would love to give thanks to the author of this post for this amazing web content

Google Messages menyediakan cara untuk membalas terus mesej RCS [Gallery]


We have our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/