Google/Nest Wifi baharu mungkin sedang dalam usaha, tetapi apakah yang kita harapkan daripadanya?

Bukti yang ditemui oleh pasukan kami menunjukkan bahawa Google mungkin sedang menyediakan produk lain dalam barisan peranti rangkaian jaringan Nest Wifi. Tetapi apakah yang perlu Google berikan dalam versi baharu penyelesaian rangkaian rumahnya?

Google/Nest Wifi baharu

Dari segi sejarah, perkakasan rangkaian Google – yang termasuk peranti lama seperti kini bersara siri OnHub dan yang lebih baharu seperti Google Wifi dan Nest Wifi – hampir selalu mempunyai nama kod yang berkaitan dengan angin. Contohnya, penghala dan titik Nest Wifi diberi nama kod “Mistral” dan “Vento”, masing-masing.

Pasukan APK Insight kami telah menemui kerja pada peranti Google yang diberi nama kod “Sirocco.” Seperti “mistral” sebelum itu, “sirocco” ialah sejenis angin mediterania, dan angin yang sangat panas dan berdebu, datang dari padang pasir Sahara.

Walaupun tidak mungkin memberitahu kami apa-apa yang berguna tentang peranti itu sendiri, nama kod berangin dengan kuat menunjuk kepada produk keluarga Nest Wifi baharu dalam kerja-kerja. Selanjutnya, dengan membandingkan pelbagai bahagian kod, kami mendapati Sirocco dilayan sangat serupa dengan peranti Wifi terbaharu Google yang lain.

Jadi apakah yang akan disimpan oleh peranti “Sirocco” ini untuk barisan Nest Wifi? Buat masa ini, kita hanya boleh membuat spekulasi.

Apakah yang paling diperlukan oleh Nest Wifi?

Pelancaran perdana terakhir bagi perkakasan rangkaian Google ialah Sistem Wifi Nest pada tahun 2019, yang menawarkan penghala asas yang dipertingkat yang dipasangkan dengan mata jejaring yang berfungsi dua kali ganda sebagai pembesar suara pintar Google Assistant. Pada tahun berikutnya, syarikat itu mengikutinya dengan siaran semula Google Wifi 2016, menawarkan sambungan mesh pada titik harga yang lebih berpatutan dan dengan sedikit perubahan perkakasan kecil berbanding sistem asal.

Memandangkan kami akan datang pada tiga tahun sejak pelancaran Nest Wifi, kami mengikut jadual untuk produk rangkaian mesh perdana baharu. Dalam tahun-tahun berikutnya, teknologi telah bertambah baik, menawarkan banyak peluang untuk Nest Wifi seterusnya menjadi lebih baik daripada yang lepas.

Wi-Fi 6/6E

Satu perkara yang paling ketara hilang daripada Nest Wifi 2019 ialah sokongan untuk Wi-Fi 6, yang boleh difahami sedikit sebanyak kerana standard itu tidak dimuktamadkan secara rasmi sehingga lewat 2020. Yang berkata, peranti mula dihantar dengan sokongan Wi-Fi 6 pada 2019 , terutamanya dengan siri iPhone 11. Google tidak menggunakan Wi-Fi 6 dalam telefon pintar Pixelnya sendiri sehingga keluaran Pixel 6 dan Pixel 6 Pro.

Peningkatan terbesar Wi-Fi 6 ialah keupayaan untuk memberikan perkhidmatan lebih banyak peranti dengan cekap di sesuatu kawasan, sesuatu yang telah menjadi kritikal apabila rumah pintar kami terus berkembang. Apabila setiap mentol di rumah anda berpotensi menjadi peranti yang disambungkan, Wi-Fi 6 akan menjadi satu keperluan.

Selepas pelancaran, Wi-Fi 6 telah dikembangkan untuk menawarkan rangkaian tambahan sambungan wayarles, peningkatan yang digelar “Wi-Fi 6E.” Secara umum, jalur 6GHz yang baru ditambah yang digunakan oleh Wi-Fi 6E meminimumkan lagi gangguan isyarat antara peranti anda (dan peranti jiran anda).

1649303767 754 GoogleNest Wifi baharu mungkin sedang dalam usaha tetapi apakah yang
Imej: Wi-Fi Alliance

Sejujurnya, pada ketika ini, Wi-Fi 6 ialah jangkaan minimum yang nyata daripada mana-mana penghala moden, terutamanya satu dalam kategori harga yang sama seperti Google Wifi dan Nest Wifi. Bagi Wi-Fi 6E, ia akan menjadi cara terbaik untuk kalis masa hadapan Nest Wifi yang seterusnya, tetapi ia masih jauh dari jaminan untuk disertakan.

Lebih banyak ciri Google Assistant

Perkara yang membezakan sistem Nest Wifi daripada pilihan rangkaian mesh yang lain ialah titik tersebut mempunyai pembesar suara Google Assistant terbina dalam. Di luar itu, Google juga berjaya menjadikan mata digabungkan dengan baik ke dalam rumah, menukar alat yang membosankan, satu guna, sering tersembunyi menjadi ahli hiasan rumah yang diletakkan dengan baik dan serba guna.

Pembesar suara terbina dalam melengkapkan keupayaan Google Assistant untuk mengurus rangkaian anda melalui arahan suara, membolehkan anda melakukan perkara seperti menghidupkan/mematikan rangkaian tetamu anda. Untuk Nest Wifi generasi akan datang, adalah bagus untuk melihat Pembantu Google terus berada di tengah-tengah, sama ada melalui lebih banyak kawalan pintar atau lebih banyak peranti Assistant/Wifi dwiguna.

Lebih banyak pelabuhan

Salah satu kelemahan utama perkakasan Nest Wifi Google hari ini ialah kekurangan port. Google Wifi asal serta penghala Nest Wifi masing-masing hanya menampilkan dua port ethernet — satu untuk menyambung ke modem anda dan satu lagi untuk menyambungkan peranti ke rangkaian anda. Sementara itu, titik Nest Wifi yang dilengkapi pembesar suara tidak menampilkan port Ethernet sama sekali.

1649303767 836 GoogleNest Wifi baharu mungkin sedang dalam usaha tetapi apakah yang
Pembesar suara sangat baik, kekurangan port tidak

Walaupun matlamat keseluruhan rangkaian mesh adalah untuk meningkatkan isyarat Wi-Fi di seluruh rumah anda, sesetengah peranti hanya berfungsi lebih baik menggunakan sambungan ethernet. Contohnya, TV pintar selalunya mempunyai antena Wi-Fi yang lemah tetapi menawarkan port Ethernet terbina dalam. Dalam kes tersebut, Google Wifi yang bertindak sebagai pemanjang jaringan boleh diletakkan berdekatan untuk menyediakan sambungan yang lebih kukuh. Alangkah baiknya generasi Nest Wifi yang akan datang menawarkan sekurang-kurangnya satu lagi port ethernet pada setiap peranti.


Apa lagi yang anda ingin lihat tawaran Google dalam kemungkinan generasi seterusnya Nest Wifi ini? Beritahu kami di dalam ulasan.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

We wish to give thanks to the author of this post for this awesome material

Google/Nest Wifi baharu mungkin sedang dalam usaha, tetapi apakah yang kita harapkan daripadanya?


Visit our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/