Google Photos menyediakan sokongan muka jam Wear OS, mungkin untuk Pixel Watch

Tonton wajah yang membenarkan orang menetapkan gambar keluarga dan rakan mereka agak popular. Menjelang Pixel Watch, Google Photos menyediakan sokongan untuk penyepaduan sedemikian.

Perihal APK Insight: Dalam siaran “APK Insight” ini, kami telah menyahkompilasi versi terbaharu aplikasi yang dimuat naik oleh Google ke Gedung Play. Apabila kami menyahkompilasi fail ini (dipanggil APK, dalam kes apl Android), kami dapat melihat pelbagai baris kod dalam pembayang tentang kemungkinan ciri masa hadapan. Perlu diingat bahawa Google mungkin atau mungkin tidak menghantar ciri ini, dan tafsiran kami tentang ciri tersebut mungkin tidak sempurna. Kami akan cuba untuk membolehkan mereka yang hampir selesai, walau bagaimanapun, untuk menunjukkan kepada anda bagaimana rupa mereka sekiranya mereka dihantar. Dengan itu, baca terus.


Banyak rentetan dalam Google Photos 6.8 untuk Android menerangkan “photos_watchface_preview” yang akan membolehkan anda “Pilih foto muka jam tangan”. Ini nampaknya lebih daripada sekadar menetapkan satu foto sebagai latar belakang muka jam. Sebagai contoh, apl Samsung Galaxy Wearable telah muncul sebagai sasaran perkongsian dalam Google Photos.

Pilih foto muka jam

Menyediakan muka jam

Tambah foto

Foto dialih keluar

Aplikasi Galaxy Wearable

Sebaliknya, anda akan dapat memilih berbilang foto, dan muka jam mungkin akan mengitar imej sepanjang hari. Google Photos akan mengehadkan bilangan gambar yang boleh ditambah untuk muka jam.

Anda telah memilih bilangan maksimum foto (%d). Alih keluar beberapa foto yang dipilih untuk menambah lagi.

Ini mungkin untuk Pixel Watch, tetapi ia juga boleh untuk peranti Wear OS 3 yang lain pada satu ketika kerana tiada apa yang menunjukkan ia eksklusif untuk boleh pakai Google. UI tetapan yang tepat masih belum jelas.

Google mempunyai koleksi muka jam yang banyak dirancang untuk Pixel Watch yang merangkumi gaya analog dan digital. Sementara itu, Google Photos menambah integrasi ialah penunjuk yang baik bagi sokongan seluruh syarikat untuk Pixel Watch. Satu lagi pintasan berguna ialah pencipta muka jam tangan pantas dalam menu “Gunakan sebagai” Foto Google yang telah digunakan untuk menetapkan kertas dinding peranti (dan imej kenalan).

Walau bagaimanapun, agak menarik bagaimana Wear OS tidak mempunyai aplikasi galeri foto lalai berbanding Apple watchOS atau Samsung, yang menambah aplikasinya sendiri.

Terima kasih kepada Penyahpenyusun JEByang mendapat manfaat daripada beberapa teardown APK Insight.

Kyle Bradshaw menyumbang kepada artikel ini.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

We would love to give thanks to the author of this article for this awesome material

Google Photos menyediakan sokongan muka jam Wear OS, mungkin untuk Pixel Watch


You can view our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/