Google Photos mungkin akan sentiasa memaparkan imej RAW dalam suapan utama

Pada telefon Pixel, mendayakan tangkapan RAW+JPEG apl Kamera menghasilkan folder “Mentah” pada peranti. Foto Google tidak lama lagi mungkin menawarkan pengalaman yang lebih bersepadu untuk imej RAW dalam apl.

Perihal APK Insight: Dalam siaran “APK Insight” ini, kami telah menyahkompilasi versi terbaharu aplikasi yang dimuat naik oleh Google ke Gedung Play. Apabila kami menyahkompilasi fail ini (dipanggil APK, dalam kes apl Android), kami dapat melihat pelbagai baris kod dalam pembayang tentang kemungkinan ciri masa hadapan. Perlu diingat bahawa Google mungkin atau mungkin tidak menghantar ciri ini, dan tafsiran kami tentang ciri tersebut mungkin tidak sempurna. Kami akan cuba untuk membolehkan mereka yang hampir selesai, walau bagaimanapun, untuk menunjukkan kepada anda bagaimana rupa mereka sekiranya mereka dihantar. Dengan itu, baca terus.


Pada masa ini, mengambil tangkapan RAW (pada Pixel dan peranti Android lain) mencipta folder bernama serupa yang secara lalai mempunyai “Sandaran” dilumpuhkan walaupun muat naik utama dihidupkan. (Adalah masuk akal bahawa orang ramai tidak mahu fail yang lebih besar ini disandarkan secara automatik dan serta-merta.) Memandangkan ia tidak disimpan dalam awan, gambar RAW ini tidak muncul dalam suapan/tab Foto utama.

Versi 6.20 Google Photos mendedahkan perubahan akan datang yang akan sentiasa memaparkan gambar RAW — tanpa mengira keadaan Sandaran — dalam suapan utama. Jangkakan gesaan berikut untuk muncul sebaik sahaja secara langsung:

Anda kini boleh mengakses foto RAW di sini

Walaupun Sandaran Foto Google dilumpuhkan, imej RAW akan muncul bersama setiap gambar lain:

Imej RAW dalam Google Photos hari ini

Jika anda mendayakan Backup folder umum dan Raw, imej RAW nampaknya “tidak lagi disimpan dalam folder ini.” Mudah-mudahan, ini hanyalah perubahan UI peringkat permukaan merujuk kepada folder Google Photos, dan folder RAW sebenar dalam sistem fail tidak akan hilang. Imej dalam paparan grid mungkin akan terus ditandakan dengan ikon lensa kamera di penjuru kanan sebelah atas.

Penyusun JEByang mendapat manfaat daripada beberapa teardown APK Insight.

Kyle Bradshaw menyumbang kepada siaran ini.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

We wish to thank the writer of this write-up for this remarkable web content

Google Photos mungkin akan sentiasa memaparkan imej RAW dalam suapan utama


Explore our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/