Google Pixel Watch: Spesifikasi, $349+, Wear OS 3 dan semua yang kami ketahui setakat ini

Google secara rasmi mengumumkan jam tangan pintar pertamanya pada I/O 2022 pada bulan Mei, tetapi hanya memberikan “pandangan pertama” menjelang pendedahan penuh musim gugur ini bersama Pixel 7 dan 7 Pro. 9to5Google telah mendedahkan beberapa butiran baharu sejak itu, dan inilah semua yang kami ketahui tentang Pixel Watch.

 • Asal: 4 Julai
 • Kemas kini 1: 1 September
 • Kemas kini 2: 20 September

Reka bentuk, paparan dan bahan

Pixel Watch terdiri daripada tiga lapisan berbeza, bermula dengan kaca atas berkubah yang melengkung sehingga ke sisi keluli tahan karat yang dikitar semula. Menurut an pengukuran awal, badan jam tangan bulat adalah kira-kira 14mm tebal dan lebih daripada 40mm lebar, manakala paparan rata sebenar kelihatan masuk pada kira-kira 30mm lebar (atau 1.18 inci). Google tidak mendedahkan resolusi paparan atau jenis kaca yang melindunginya.

Terdapat mahkota berbentuk penutup botol yang berputar dan boleh ditekan pada kedudukan pukul 3 dengan butang tepat di atasnya. Sarung itu juga mempunyai gril pembesar suara panjang di tepi kiri dan dua potongan bulat kecil.

Bahagian atas dan bawah adalah rumah kepada slot jalur yang agak besar dengan tali 20mm melekat melalui mekanisme proprietari yang melibatkan memasukkan pada kecondongan dan kemudian menyentap ke tempatnya.

Warna dan jalur

Google telah menunjukkan Pixel Watch dalam tiga warna keluli tahan karat:

 • Perak: Kemasan berkilat dan digilap
 • Hitam: Tidak reflektif, mungkin kemasan matte
 • Emas: Teduh yang lebih gelap

Kami melaporkan pada bulan Jun bahawa Google sedang mengusahakan sebuah koleksi band jam tangan yang banyakwalaupun tidak semua mungkin akan dilancarkan atau dibuat secara langsung oleh syarikat:

 • Band silikon: Sudah ditunjukkan oleh Google dan sangat mirip dengan Band Infinity Fitbit
 • Jalur kain
 • Jalur regangan
 • Dua tali kulit: Dibezakan mengikut gaya dan warna yang lebih terang/gelap
 • Gelang pautan: Logam
 • Jalur mesh gaya Milan: Diperbuat daripada keluli tahan karat dalam warna yang sepadan dengan tiga warna badan

Spesifikasi Pixel Watch

9to5Google dalam bulan May dilaporkan bahawa Pixel Watch dikuasakan oleh Samsung Exynos 9110. Ia menampilkan pemproses bersama dan lebih 1.5GB RAM, yang sepatutnya mengatasi apa yang ditawarkan pada Wear OS hari ini. Sementara itu, storan 32GB adalah dua kali ganda berbanding peranti sedia ada dan membolehkan pengguna menyimpan banyak lagu di luar talian.

Cip itu bermula pada tahun 2018 dengan Galaxy Watch yang dikuasakan oleh Tizen, tetapi pelbagai tugas harus diturunkan kepada pemproses bersama. Tidak jelas bagaimana Google akan mengenal pasti SoC ini dan sama ada penjenamaan Tensor akan digunakan.

Kami juga telah melaporkan bahawa Pixel Watch mempunyai bateri yang boleh digunakan hanya di bawah 300mAh dan sepatutnya tahan sehari. Pengecasan dikendalikan melalui sekeping magnet dengan USB-C di hujung yang lain.

Selain sambungan Bluetooth dan Wi-Fi, Google akan menawarkan model selular LTE bagi Pixel Watch. Spesifikasi lain yang diketahui termasuk GPS terbina dalam dan rintangan air 50 meter.

Fitbit dan kesihatan pada Pixel Watch

Fokus utama Pixel Watch ialah kesihatan, kecergasan dan senaman. Sudah tentu terdapat integrasi Fitbit yang menawarkan paparan papan pemuka semua statistik anda – sama seperti pada peranti Fitbit sedia ada, manakala Google Fit juga akan ditawarkan.

Susunan penderia di bawah Pixel Watch nampak serupa kepada Fitbit Luxe dan Charge 5. Terdapat penderia denyutan jantung dan sokongan perkakasan untuk bacaan SpO2 (oksigen darah) dan ECG (elektrokardiogram).

Pakai OS dan apl

Pixel Watch menjalankan Wear OS 3, tetapi masih perlu dilihat sejauh mana Google menyesuaikan pengalaman itu. Ia akan nyata berbeza daripada apa yang telah dilakukan oleh Samsung (Satu Tontonan UI) dan mungkin lebih dekat dengan yang akan datang Pelancaran Montblanc atau Peningkatan fosil.

Sebagai contoh, perlu ada senarai apl yang ringkas dan bukannya pelancar gelembung bulat, sementara anda boleh meleret ke atas untuk melihat pemberitahuan. Menarik ke bawah untuk tetapan pantas tidak berubah, manakala jubin diakses dengan meleret menegak dari muka jam.

Kami sudah pratonton beberapa muka jam yang sedang diusahakan oleh Google. Reka bentuk merangkumi digital dan analog dengan kebanyakan slot komplikasi menawarkan, seperti untuk Fitbit.

Google Assistant pastinya akan menjadi tumpuan besar, sementara terdapat Google Pay/Dompet ketik-untuk-bayar dan navigasi Peta. Semua aplikasi tersebut wujud hari ini, tetapi syarikat itu juga menunjukkan a Apl Google Home dengan suapan alat dan keupayaan untuk mendapatkan makluman pintu depan.

Pixel Watch anda boleh buka kunci peranti Android dan Chromebook andasementara akan ada a Apl pendamping “Google Pixel Watch”.. Pasangan Cepat juga harus tersedia untuk mempercepatkan menyambung dan menukar fon kepala Bluetooth.

Harga dan pelancaran Pixel Watch

Dekat hujung Ogoskami melaporkan bahawa Google menetapkan harga Pixel Watch selular dengan LTE pada $399 di AS. Sejak itu, kami mengetahui bahawa model Wi-Fi/Bluetooth berharga $349.99. Selain itu, ia akan tersedia dalam sarung Hitam dengan jalur Obsidian (hitam), Perak/Kapur (putih-kuning air), dan Emas/Hazel (hijau-hijau). Konfigurasi sarung/jalur LTE lalai adalah hampir sama kecuali Perak/Arang (kelabu).

Ini boleh berubah sebelum pelancaran musim luruh, yang boleh kami sahkan berlaku bersama ketersediaan Pixel 7 dan 7 Pro tanpa jurang, jika semuanya berjalan mengikut rancangan. Tawaran pembawa sepatutnya menurunkan harga, dan kami telah melihat bukti itu Google Fi sedang menyediakan sokongan.

Jam Tangan Piksel Bluetooth/Wi-Fi akan lebih murah, tetapi setakat ini tawaran Google lebih mahal sedikit daripada Samsung kemasukan Galaxy Watch 5 ($279). Satu perkara yang perlu diberi perhatian ialah penggunaan keluli tahan karat kitar semula, yang biasanya merupakan bahan premium, walaupun kaca nilam tidak digunakan.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

We wish to thank the writer of this article for this amazing material

Google Pixel Watch: Spesifikasi, $349+, Wear OS 3 dan semua yang kami ketahui setakat ini


You can view our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/