Halaman Belakang: Kedudukan Kirby Dan Musuh Tanah yang Dilupakan Berdasarkan Berapa Banyak Saya Tidak Mahu Membunuh Mereka

Dalam perniagaan majalah, Halaman Belakang ialah tempat anda akan menemui semua kebodohan pelik yang tidak dapat kami muatkan di tempat lain. Sesetengah mungkin memanggilnya “pengisi”; kami lebih suka “seluruh halaman untuk membuat jenaka yang mengerikan yang berkaitan secara tangensial dengan kandungan mag”.

Kami tidak mempunyai halaman (kertas) di internet, tetapi kami masih menyukai jenaka yang mengerikan — jadi selamat datang ke ciri separa biasa kami, Halaman Belakang. Hari ini, Kate mengambil pendirian menentang moral membunuh lelaki kecil yang comel di Kirby…


Saya telah bermain banyak Kirby dan Tanah Terlupakan baru-baru ini, dan walaupun ia tidak begitu mencabar dari segi kesukaran mekanikal, ia adalah amat mencabar dari segi akhlak.

Anda lihat, Kirby ialah sejenis bola merah jambu kecil spesies tak tentu, dan rakan-rakannya — Waddle Dees — juga merupakan benda kecil berbentuk licin, yang kelihatan seperti berbeza tetapi serupa spesis. Sangat sukar untuk mengetahui apa sebenarnya yang dikira sebagai “benda skuasy mesra” dan “benda skuasy musuh jahat” selain sekadar bertanya kepada diri sendiri, “adakah mereka sedang cuba membunuh anda?” Walaupun begitu, saya tidak pasti sama ada saya perlu membunuh mereka kembali.

Adakah makhluk lain ini sebenarnya “jahat”? Mereka semua wujud bersama secara aman sebelum Kirby muncul dan memakannya. Adakah saya, sebagai Kirby, memaksakan semacam perintah yang mengerikan pada dunia yang penuh kekacauan, semuanya dalam usaha untuk mengubah syurga pasca-apokaliptik ini menjadi Bandar Waddle Dee? Adakah saya sejenis penjenayah perang?

Demi menenangkan hati nurani saya, saya telah menyusun senarai kedudukan semua musuh Kirby, dengan F-Tier ialah “nah, mereka ini patut mati” dan S-Tier sebagai “orang yang memilih untuk membunuh orang comel ini adalah raksasa sebenar”. Saya akan menjemput anda semua untuk menghantar cetakan artikel ini ke Makmal HAL untuk memohon belas kasihan mereka.

F TIER: Lelaki Ini Layak Dibunuh

Gnawcodile

Gnawcodile

Saya rasa saya mula agak jahat, kerana Gnawcodile benar-benar tidak mahu memulakan pergaduhan jika dia boleh membantunya. Budak besar ini meronda di sekitar pulau dan tidak boleh disedut atau dipukul — anda hanya boleh mengelak mereka, tetapi jika anda berenang terlalu dekat, mereka akan merempuh anda. Secara teknikalnya, jika anda melanggar mereka dengan bot, mereka tidak akan menjadi masalah untuk anda, tetapi saya rasa seperti Kirby — dewa literal — sepatutnya boleh melawan buaya.

Shotzo

Shotzo

Mereka hanya senjata dengan kaki. Saya tidak tahu bagaimana mereka menjadi – mungkin ibu mereka adalah senjata yang lebih besar – tetapi mereka adalah salah satu kesilapan alam semula jadi. Satu-satunya perkara yang menebus tentang mereka adalah kaki kecil mereka yang comel, tetapi itu bukan alasan. Nyamuk juga mempunyai kaki yang kecil, dan mereka menghisap dalam semua cara yang boleh dihisap.

Mookie
Imej: IGN

Mookie

Sejujurnya, mana-mana musuh yang berdasarkan alat mainan/penyiksaan monyet yang meringis menyeramkan dan menyeramkan boleh masuk ke dalam tong sampah.

E TIER: Saya Tidak Berasa Buruk Tentang Ini

Belon Meister

Belon-Meister

Saya fikir ini mungkin dendam peribadi, tetapi saya benci Balloon-Meister, singa laut yang melempar bom, lebih daripada yang saya bayangkan kebanyakan orang lakukan.

Ini kerana saya suka anjing laut: Mereka bulat dan licin dan sangat bodoh, dan mereka menghabiskan sepanjang hari berbaring di pantai dan menjerit. Mereka hebat! Singa laut pula adalah pelik dan berkilat serta tidak licin. Dan masalahnya, saya pergi ke akuarium bersedia untuk melepak dengan roti skuasy dan sentiasa ada singa laut berdarah di sana, dengan sirip besar dan badannya yang kurus, mengimbangi bola di hidungnya seperti itu menjadikannya okay. Tidak! Ia tidak!

Anda bukan anjing laut, dan saya membenci anda kerananya.

mumbies
Imej: IGN

Mumbie

Mumbies adalah menakutkan! Mereka mengekori anda di seluruh peringkat dengan mata merah menyeramkan mereka dan saya benci mereka. Saya minta maaf, tetapi lelaki ini harus kembali ke sarkofagus mereka dan tinggalkan Kirby sendirian. Satu-satunya ciri penebusan mereka ialah ia bulat, yang merupakan bentuk yang baik.

Kabu

Kabu

Sukar untuk berasa terlalu sedih untuk membunuh musuh yang kelihatan seperti objek tidak bernyawa, atau sekurang-kurangnya, bukan yang bernyawa. Kabu adalah dimana – mana di Tanah Terlupakan, dan sementara saya berasa sedikit kesal kerana dia digunakan sebagai musuh pengisi yang cukup mudah untuk dibunuh, saya tidak berasa terkilan menjadi orang yang membunuhnya. Dia adalah istana pasir.

Racun Croakom

Racun Croakom

Saya belum melawan lelaki ini lagi, tetapi dia tidak kelihatan menyenangkan. Dia kelihatan seperti dia marah kerana panjangnya barisan, atau seperti dia jenis orang yang memberitahu orang ramai kerana makan pisang di khalayak ramai. Juga, dia diselubungi racun. Ini adalah jenis watak yang akan memanggil polis untuk menipu atau memperlakukan. Saya benci dia.

Spookstep
Imej: IGN

Spookstep

Saya juga tidak melawan lelaki ini, tetapi tidak banyak musuh yang mengejar jenis hantu yang saya sertai. Dengar, awak sudah mati! Tinggalkan saya, atau awak akan mati dua kali!

Sssnacker
Imej: IGN

Sssnacker

Anda mungkin berfikir, “seburuk mana ular itu? Dia hanyalah seekor ular, dan ular itu bagus.” Saya setuju dengan awak! Ular memang keren! Tetapi Saya rasa Sssnacker tergolong dalam Peringkat E untuk satu sebab khususnya: MENCERMIN PERKARA ADALAH *PERKARA SAYA*. Berundur, budak ular.

Twister
Imej: IGN

Twister

Ia hanya sedikit angin, innit? Saya tidak berasa buruk untuk membunuh angin.

D TIER: Meh, Tiada Kerugian Besar

Dekabu

Kabu Besar

Kabu ialah E Tier kerana Kabu ialah istana pasir dengan muka. Big Kabu ialah D Tier kerana dia adalah ibu kepada Kabu (yang keluar dari mulutnya). Membunuh ibu dari segi etika lebih teruk daripada membunuh… anak mereka… betul tak? Oh Tuhanku.

Digguh

Digguh

Saya suka tahi lalat. Lelaki ini agak tahi lalat yang menakutkan — dan juga, dia terus cuba membunuh saya dengan gerudinya. Tambahan pula, dan saya minta maaf kerana mengatakan ini, reka bentuknya tidak begitu comel.

Phanta
Imej: IGN

Phanta

Satu lagi hantu berdarah yang tidak akan meninggalkan anda sendirian. Yang ini sekurang-kurangnya lebih comel daripada yang lain, jadi dia terserempak ke Tahap D.

Tortorner

Tortorner

Dia hanya seekor penyu yang tersangkut dalam sedikit konkrit. Saya berasa sedikit sedih untuk membunuhnya, kebanyakannya kerana anda perlu melakukannya dengan memacu spike ke dalam cangkangnya, dan kemudian ke dalam badan lembutnya, tetapi dia memulakannya dengan cuba menggigit saya.

Tortenga
Imej: IGN

Totenga

Bagaimana jika kaktus membenci anda? Itulah soalan yang Totenga ajukan. Saya belum melawannya lagi, tetapi saya tidak peduli sama ada dia hidup atau mati, kerana semasa saya kecil, kaktus jatuh ke katil saya semasa saya tidur, dan saya terpaksa memetik pancang daripada kulit saya untuk hari. Jangan tanya soalan mengapa ada kaktus berhampiran katil saya! BOLEHKAH ANAK TIDAK TIDUR SEBELAH KAKtus TANPA TAKUT?


Teruskan ke Halaman Kedua untuk melihat Tahap C sehingga ke Tahap S, yang akan membawa anda daripada “bersifat humanoid yang samar-samar, tidak selesa untuk dibunuh” sehinggalah ke “RAKYAT MANA YANG AKAN MEMBUNUH MAKHLUK INI?!”…

We would love to give thanks to the author of this short article for this amazing web content

Halaman Belakang: Kedudukan Kirby Dan Musuh Tanah yang Dilupakan Berdasarkan Berapa Banyak Saya Tidak Mahu Membunuh Mereka


You can view our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/