Halo Infinite Devs Mengakui Pelancaran Musim 2 yang Gagal, Adalah ‘Pilihan Semakan’

Spartan terlibat dalam pertempuran api dengan Aquarius dalam senarai main Rumble Pit semasa musim kedua Halo Infinite.

Tangkapan skrin: 343 Industri

Halo Infinitimusim keduayang sepatutnya menjadi burung phoenix yang sangat diperlukan, adalah permulaan yang sukar. Tiga hari selepas pelancarannya, pembangun telah mengakui kesulitannya, berjanji untuk “menyemak pilihan.” Juga: Setiap pemain mendapat barangan percuma.

Halo Infiniti, dikeluarkan pada musim gugur lalu untuk Xbox dan PC, adalah yang pertama dalam siri penembak sci-fi popular Microsoft yang mempunyai mod berbilang pemain berdasarkan model percuma untuk bermain bermusim. Seperti banyak permainan struktur yang serupa, ia mempunyai pas pertempuran, yang boleh anda lalui dengan memperoleh XP daripada menyelesaikan cabaran (tugas seperti, “Menangi dua perlawanan Tangkap Bendera dalam PvP”). Setiap musim baharu datang dengan pas pertempuran baharu.

Pembangun 343 Industries melancarkan musim kedua permainan awal minggu ini. Kemas kini, iaitu begitu alkitabiah ia memerlukan jadual kandungan, menambahkan banyak perkara menarik pada permainan. Spartan Spartan Terakhir, sejenis battle royale-lite, dan King of the Hill adalah dua titik terang. Kembalinya Attrition—jenis permainan baharu yang muncul sebentar pada musim sejuk—dialu-alukan, begitu juga dengan beberapa varian baharu untuk Slayer, Haloperlawanan kematian standard. Dua peta baharu ditambahkan pada penggiliran (mereka benar-benar memerintah), dan banyak pujian patut diberikan untuk muzik latar belakang baharu dan pilihan kosmetik.

Tetapi kemas kini juga terlepas tanda dalam banyak cara. Jom pecah kesilapan yang paling ketara:

  • Untuk satu perkara, cabaran yang berkaitan dengan Kedudukan Spartan Terakhir tidak dijejaki dengan betul. Walaupun permainan mengatakan anda boleh meninggalkan perlawanan terlebih dahulu tanpa mengambil risiko kemajuan ke arah cabaran aktif, sesetengah pemain melaporkan akaun mereka gagal untuk menggambarkan sebarang perkembangan.
  • Banyak teknik traversal, yang popular di kalangan pemain peringkat tinggi, telah dialih keluar daripada permainan. Walaupun ini telah ditelegraf dalam nota tampalan, keterukan pemotongan adalah tidak dijangka.
  • Kemas kini juga mengalih keluar beberapa Halo Infiniti eksploitasi speedrunning, termasuk pilihan untuk memandu dropship burung pelikan atau kepada melengkapkan senapang tangki peluru tanpa had.
  • Di samping itu, berikutan tampalan itu, beberapa senjata kini tersekat tanpa amaran. (Studio mempunyai menjelaskan bahawa ini adalah tidak disengajakan dan pembaikan untuknya sedang dalam kerja-kerja.)

Maklum balas datang dengan pantas dan marah; untuk setiap baris pujian tentang peta dan mod baharu, terdapat tiga lagi yang mengkritik perubahan keseluruhan. Berikutan tindak balas itu, 343 Industries mengeluarkan beberapa pembetulan terkini bertujuan untuk menambah baik cara cabaran Spartan Spartan Terakhir dijejaki. Perkembangan cabaran, menurut studio, kini harus dikemas kini dengan lebih tepat.

“Kami telah melihat maklum balas mengenai perubahan yang memberi kesan kepada pelbagai lompatan berbilang pemain dan strategi larian pantas kempen,” Halo pengurus komuniti kanan John Junyszek tulis di Twitter. “Kami belum pada tahap yang boleh menjanjikan apa-apa lagi, tetapi mahu telus dan mengatakan bahawa kami mengambil maklum balas dengan serius dan menyemak pilihan secara dalaman.”

Tidak jelas jenis lompatan dan eksploitasi speedrun tertentu yang sedang disemak di studio, atau bila kemungkinan pengembalian semula kemas kini boleh disiarkan secara langsung. Apabila dihubungi untuk mendapatkan ulasan, wakil untuk 343 Industries tidak mempunyai apa-apa untuk ditambah dengan serta-merta.

Baca Lagi: Halo Infiniti Hanya Tidak Dapat Rehat

Minggu depan, cabaran berkaitan Last Spartan Standing didakwa lebih mudah. Lebih-lebih lagi, untuk setiap yang anda selesaikan, anda akan mendapat dua tahap pada pas pertempuran “Gangguan” khusus acara, yang aktif sehingga 16 Mei. (Ia berfungsi sama seperti acara sebelumnya berlalumembolehkan anda memperoleh kemajuan ke arah itu seiring dengan pas pertempuran standard.)

Sebagai tanda muhibah, 343 Industries menyerahkan lima pertukaran cabaran (item guna tunggal yang membolehkan anda menukar salah satu cabaran mingguan anda) dan rangsangan XP (item guna tunggal yang menggandakan jumlah XP yang anda peroleh daripada cabaran untuk sejam) kepada sesiapa sahaja yang log masuk hingga 16 Mei. Saya, untuk apa yang patut, telah digunakan secara automatik pada akaun saya malam tadi.

Anda boleh memperoleh pertukaran dan peningkatan dengan meneruskannya tak terhinggapas pertempuran. Anda juga boleh membelinya dari kedai microtransaction: 200 kredit (kira-kira $2) memberi anda dua daripada setiap satu. Pada bulan November, apabila maklum balas tentang isu musim pertama mencapai tahap demam, 343 Industries memberikan ganjaran muktamad minggu itu— visor emas yang mewah — kepada semua orang yang bermain. Belum ada maklumat mengenai sama ada perkara yang sama akan berlaku untuk ganjaran minggu ini.We want to give thanks to the author of this post for this outstanding content

Halo Infinite Devs Mengakui Pelancaran Musim 2 yang Gagal, Adalah ‘Pilihan Semakan’


You can view our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/