Halo Infinite Under Fire Untuk Lencana Beruk Juneteenth yang Menyinggung

Pembangun permainan video untuk Halo Infinite menghadapi tindak balas kerana menamakan item yang dimaksudkan untuk dihormati Juneteenth selepas beruk.

Palet warna papan nama memperingati Juneteenth, hari cuti persekutuan di AS yang menandakan pembebasan orang yang diperhambakan dan mewakili perpaduan dan daya tahan warga kulit hitam Amerika, dinamakan Bonobo, yang merupakan spesies beruk besar.

Peminat dengan cepat melihat nama yang menyinggung perasaan itu dan meletupkan 343 Industries di seluruh media sosial, mendorong pembuat permainan untuk tergesa-gesa menukar palet yang tidak dinamakan itu kepada “Freedom.”

Bonnie Ross, pengasas dan ketua 343 Industries, mengeluarkan an minta maaf Selasa di Twitter untuk apa yang syarikat itu panggil kesilapan “menyakitkan”.

“Kami telah dimaklumkan tentang pilihan palet untuk lambang Juneteenth kami yang mengandungi istilah yang menyinggung perasaan dan menyakitkan hati. Pasukan itu segera menangani isu ini melalui kemas kini, “tweetnya.

“Kami adalah sebuah studio dan francais yang komited kepada keterangkuman di mana semua orang dialu-alukan dan disokong untuk menjadi diri mereka yang sebenar. Bagi pihak 343, saya memohon maaf kerana menjadikan detik yang diraikan sebagai detik yang menyakitkan,” tambah Ross.

Setakat petang Khamis, akaun Twitter rasmi Halo tidak mengeluarkan kenyataan mengenai kejadian itu, tetapi ia mengetweet semula mesej Ross.

Pengurus kanan komuniti Halo, John Junyszek, yang juga ditujukan kebimbangan itu di Twitter, menulis: “Walaupun nama asal merujuk kepada set alat dalaman, ia tidak bertujuan untuk digunakan pada kandungan ini dan kami menyedari bahaya yang mungkin ditimbulkannya.”

“Palet itu salah dinamakan dan kami segera menamakannya melalui kemas kini,” tambahnya.

Ketua kreatif Halo Infinite, Joe Staten, juga mengakui kegagalan yang menghina di Twitter dan mengeluarkan minta maafmemanggilnya “tidak boleh dimaafkan.”

“Kesilapan kami hari ini tidak boleh dimaafkan, dan saya malu kami membenarkannya berlaku.”

HuffPost telah menghubungi Microsoft, yang memiliki Halo Infinite, untuk mendapatkan ulasan.We would love to thank the writer of this article for this awesome content

Halo Infinite Under Fire Untuk Lencana Beruk Juneteenth yang Menyinggung


Discover our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/