Hampir 1,100 penguji permainan video Activision Blizzard akan menerima status sepenuh masa, gaji meningkat

Hampir 1,100 pekerja jaminan kualiti sementara dan kontinjen (QA) Activision Blizzard yang berpangkalan di AS yang menguji permainan video akan diberi status sepenuh masa bermula 1 Julai. Langkah itu akan meningkatkan jumlah kakitangan sepenuh masa Activision Publishing sebanyak 25%.

PEMBELIAN AKTIVIS MICROSOFT DI BAWAH PEMERIKSAAN PERATURAN SEBAGAI PEMBENTUK UNDANG-UNDANG MENYERU BUDAYA ‘FRAT BOY’

Di samping itu, pekerja QA akan menerima peningkatan kadar gaji minimum setiap jam sebanyak $20 sejam mulai 17 April. Pekerja QA akan layak untuk menyertai pelan bonus syarikat dan mempunyai akses kepada faedah penuh syarikat.

Ticker Keselamatan Terakhir Ubah Ubah %
ATVI AKTIVISION BLIZZARD INC. 80.11 0.00 0.00%

“Di seluruh Activision Blizzard, kami membawa lebih banyak kandungan kepada pemain di seluruh francais kami berbanding sebelum ini,” kata jurucakap Activision Blizzard kepada FOX Business dalam satu kenyataan. “Hasilnya, kami sedang memperhalusi cara pasukan kami bekerjasama untuk membangunkan permainan kami dan menyampaikan pengalaman terbaik yang mungkin untuk pemain kami. Kami mempunyai rancangan bercita-cita tinggi untuk masa depan dan ahli pasukan Jaminan Kualiti (QA) kami adalah bahagian penting dalam pembangunan kami. usaha.”

PLAYSTATION MENGAMBIL PAS PERMAINAN XBOX, NINTENDO SWITCH DALAM TALIAN DENGAN PERINGKAT LANGGANAN BAHARU

Dalam e-mel kepada kakitangan yang disemak oleh FOX Business, Ketua Pegawai Operasi Activision Publishing Josh Taub menyatakan bahawa syarikat itu telah meningkatkan perniagaan perkhidmatan langsungnya merentas platform sebagai tindak balas kepada peningkatan penglibatan daripada Call of Duty pemain sejak dua tahun lalu.

“Apabila Call of Duty berkembang, kami menjangkakan tempoh di mana beban kerja akan turun naik dan melebihi lebar jalur pasukan kami yang diperluaskan. Dengan mengambil kira perkara ini, kami menambah sokongan tambahan untuk pasukan kami daripada rakan kongsi luar,” kata Taub. “Ini merupakan amalan studio dan industri yang telah lama wujud yang akan memberikan kami lebih fleksibiliti dan kapasiti untuk menyokong keperluan perniagaan dan membolehkan pasukan dalaman kami memberi tumpuan kepada hasil yang paling memberi kesan kepada perniagaan kami.”

Presiden Blizzard Entertainment Mike Ybarra menambah dalam e-mel berasingan bahawa langkah itu “hanya permulaan fokus baharu kami dalam meletakkan pasukan dan pemain kami di barisan hadapan dalam semua yang kami lakukan.”

“Keupayaan kami untuk menyampaikan permainan hebat pada tahap “kualiti Blizzard” jangkaan pemain kami adalah penting untuk memastikan kami melebihi jangkaan pemain,” katanya.

Perubahan itu berlaku selepas hampir 500 pekerja sementara dan kontinjen ditukar kepada pekerja sepenuh masa tetap di studio Activision Publishing tahun lepas. Penukaran awal berlaku selepas syarikat itu berkata pada bulan Disember ia akan memberhentikan kontraktor QA di studio Raven Softwarenya, yang mencetuskan bantahan dan usaha penyatuan dirujuk sebagai Perikatan Pekerja Permainan.

KLIK DI SINI UNTUK BACA LEBIH LANJUT MENGENAI PERNIAGAAN FOX

Di sebalik masalahnya dengan kontraktor, Activision Blizzard telah menangani kesan daripada gangguan seksual dan dakwaan diskriminasi dalam tuntutan mahkamah yang difailkan oleh Jabatan Pekerjaan Adil dan Perumahan California dan pertuduhan pemusnahan kesatuan dan tindakan balas dalam a Aduan Lembaga Perhubungan Buruh Kebangsaan oleh sekumpulan pekerja yang dikenali sebagai ABetterABK.

Beberapa ratus pekerja Activision Blizzard melakukan tindakan keluar yang mereka katakan sebagai tindak balas daripada kepimpinan syarikat kepada tuntutan mahkamah yang menonjolkan dakwaan gangguan, ketidaksamaan dan banyak lagi dalam syarikat di luar pintu masuk di Activision Blizzard headqu (Allen J. Schaben / Los Angeles Times melalui Getty Images / Getty Images)

Ketua Pegawai Eksekutif Activision Blizzard Bobby Kotick turut menghadapi kemarahan daripada pekerja dan pemegang saham selepas The Wall Street Journal melaporkan bahawa dia menyembunyikan pengetahuannya tentang dakwaan daripada lembaga pengarah syarikat selama bertahun-tahun.

1649397360 423 Hampir 1100 penguji permainan video Activision Blizzard akan menerima status

Robert “Bobby” Kotick, ketua pegawai eksekutif Activision Blizzard Inc., tersenyum semasa Persidangan Global Institut Milken tahunan di Beverly Hills, California, AS, pada hari Isnin, 2 Mei 2016. ( Patrick T. Fallon/Bloomberg melalui Getty Images / Getty Images)

Tambahan pula, seorang hakim baru-baru ini diluluskan an penyelesaian $18 juta untuk menyelesaikan dakwaan serupa tentang gangguan dan tindakan balas berasaskan jantina daripada Suruhanjaya Peluang Pekerjaan Sama rata AS.

Ticker Keselamatan Terakhir Ubah Ubah %
MSFT MICROSOFT CORP. 301.24 +1.74 +0.58%

Pada bulan Disember, Microsoft mengumumkan rancangan untuk membeli Activision dalam perjanjian bernilai $68.7 bilion. Perjanjian itu dijangka ditutup pada tahun fiskal 2023. Sebaik sahaja perjanjian itu ditutup, unit itu akan berada di bawah Ketua Pegawai Eksekutif permainan Microsoft Phil Spencer.

We would love to give thanks to the author of this article for this incredible content

Hampir 1,100 penguji permainan video Activision Blizzard akan menerima status sepenuh masa, gaji meningkat


Take a look at our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/