Hands-On Dengan iPhone 14 Pro Baharu

gembira iPhone hari pelancaran! The iPhone 14, iPhone 14 Pro, dan ‌iPhone 14 Pro‌ Max secara rasmi berada di tangan pelanggan dan boleh didapati di kedai runcit Apple di seluruh dunia. Kami berjaya mengambil ‌iPhone 14 Pro‌ dan fikir kami akan mempamerkannya MacRumors pembaca yang menunggu penghantaran mereka atau masih cuba membuat keputusan tentang pembelian.

Pertama sekali, Pulau Dinamik ialah salah satu ciri ‌iPhone 14 Pro‌ baharu yang paling menarik kerana ia merupakan reka bentuk semula yang bijak yang menjadikan perkakasan sistem TrueDepth menjadi sebahagian daripada antara muka pengguna. Di luar kotak, Pulau Dinamik berfungsi dengan baik, dan ia akan mengubah cara kami melihat maklumat dan berinteraksi dengan iPhone kami.

Pulau Dinamik menukar bentuk dan fungsi untuk makluman seperti panggilan telefon masuk, AirPod disambungkan, ID Wajah, Apple Pay, mengecas, semasa kamera sedang digunakan, semasa muzik dimainkan dan banyak lagi. Ia melakukan banyak perkara, dan memandangkan ia terletak di hadapan dan tengah, ia terasa seperti pengalaman pemberitahuan yang lebih lancar dan bersepadu.

Apple juga memperkenalkan teknologi paparan sentiasa hidup, yang merupakan perubahan ketara dan membawa model ‌iPhone 14 Pro‌ sejajar dengan Apple Watch. Paparan sentiasa hidup hanyalah versi malap bagi Skrin Kunci anda tanpa pilihan penyesuaian tambahan, jadi anda boleh melihat masa, widget anda dan versi kertas dinding anda yang gelap walaupun paparan ‌iPhone‌ tidak digunakan secara aktif. Paparan sentiasa hidup menggunakan kadar segar semula 1Hz baharu untuk mengekalkan hayat bateri, tetapi ulasan setakat ini mencadangkan bahawa anda mungkin melihat sedikit kehabisan bateri menggunakannya. Kami akan mengujinya minggu depan.

Terdapat kamera 48 megapiksel baharu dalam ‌iPhone 14 Pro‌, yang turut mempunyai penderia yang dikemas kini yang membolehkan lebih banyak cahaya masuk, bersama-sama dengan pengoptimuman perisian “Enjin Fotonik” yang mempertingkatkan lagi fotografi cahaya malap. Imej sudah tentu kelihatan hebat, tetapi kami akan menyelam lebih mendalam ke dalam kamera untuk benar-benar menggali perbezaan antara ‌iPhone 14 Pro‌ dan iPhone 13 Pro model.

Anda akan melihat peningkatan fotografi cahaya malap, dan dengan foto jarak dekat, anda boleh melihat lebih banyak bokeh semula jadi walaupun tidak menggunakan Mod Potret.

iphone 14 pro hands on 8
Secara lalai, Apple menggunakan binning piksel untuk menggabungkan data daripada empat piksel menjadi satu untuk foto 12 megapiksel daripada kanta 48 megapiksel, tetapi anda boleh mengambil imej RAW 48 megapiksel penuh. Dengan pilihan ini, anda boleh memangkas sedikit, dan Apple juga telah menggunakannya untuk menyediakan pilihan zum 2x yang tersedia bersama zum 3x daripada telefoto. Zum 2x lebih bagus untuk potret, jadi ia bagus untuk mempunyai pilihan.

Untuk video, terdapat mod Tindakan yang menjadikan urutan tindakan lebih lancar dan menghilangkan gegaran kamera, meniru perkara yang mungkin anda perolehi apabila anda menggunakan gimbal. Mod tindakan berfungsi pada resolusi sehingga 2.8K dan di luar mod Tindakan, anda mempunyai video 4K tersedia pada 60, 30 dan 24 fps. Malangnya, kami tidak pernah mendapat pilihan video 8K yang dikhabarkan itu.

iphone 14 pro hands on 3
Beralih kepada A16, model ‌iPhone 14 Pro‌ adalah satu-satunya yang mendapat cip yang dikemas kini tahun ini. A16 ialah cip pertama yang dibina pada proses 4-nanometer TSMC, peningkatan berbanding proses 5-nanometer. Nod yang lebih kecil pada asasnya bermakna cip lebih pantas dan lebih cekap. A15 sudah menyala dengan pantas jadi anda mungkin tidak melihat perubahan ketara dalam penggunaan seharian, dan pada penanda aras, kita boleh lihat perbezaan dalam prestasi CPU dan GPUtetapi ia bukan peningkatan drastik.

Kami tidak dapat menguji Pengesanan Ranap atau SOS Kecemasan melalui satelit tepat pada masanya untuk video ini, tetapi ini adalah dua ciri keselamatan yang menjadikan ‌iPhone‌ lebih berharga berbanding sebelum ini dalam situasi kecemasan, dan kami akan menyemaknya dengan lebih terperinci di tarikh kemudian.

Pernahkah anda mengambil ‌iPhone 14 Pro‌ atau Pro Max? Beritahu kami pendapat anda tentangnya dalam ulasan. Ambil perhatian bahawa kebanyakan ciri dengan pengecualian Pengesanan Ranap dan sambungan satelit terhad kepada model ‌iPhone 14 Pro‌ dan tidak tersedia pada ‌iPhone 14‌ atau ‌iPhone 14‌ Plus.

We want to say thanks to the writer of this short article for this incredible material

Hands-On Dengan iPhone 14 Pro Baharu


We have our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/