HP melancarkan Chromebook 2-dalam-1 berkuasa MediaTek

Kami telah menjejaki segelintir peranti baharu yang dikuasakan MediaTek dan kami mengesyaki bahawa HP berkemungkinan menyegarkan semula Chromebook x2 11 inci syarikat yang boleh ditanggalkan. Walaupun itu mungkin masih berlaku, HP baru sahaja mengumumkan dua Chromebook baharu secara tiba-tiba, dan salah satu daripadanya adalah boleh tukar x360 yang dikuasakan oleh MediaTek Kompanio 1200 SoC yang belum pernah dilihat sebelum ini. Chromebook baharu ialah sudah tersedia di laman web HP dengan beberapa pilihan naik taraf dan harga permulaan ialah $469.99. Mari kita lihat lebih dekat pada Chromebook HP x360 13b serba baharu.

HP Chromebook x360 13b 13.3″

Perkara pertama yang perlu diperhatikan tentang boleh tukar baharu daripada HP ini ialah paparan 13.3″. Ini adalah sedikit perbezaan daripada tawaran ChromeOS biasa HP yang selalu datang dalam bentuk hampir setiap saiz paparan lain kecuali 13.3. Tiada daging lembu sebenar di sana. Lenovo telah melakukannya dengan sangat baik dengan paparan 1920×1080 13.3-inci dengan barisan Chromebook Flex yang sangat popular. Namun, ia unik untuk HP jadi saya rasa ia patut disebut. Pilihan skrin tunggal ialah panel sentuh FullHD 13.3″ yang hadir pada kecerahan 250 nits yang telah menjadi hampir sinonim dengan Chromebook pengguna HP. Anda tahu perasaan kami tentang paparan 250-nit jadi saya akan menjimatkan kata-kata saya.

Di bahagian luar, ChromeOS 2-dalam-1 ini sangat sederhana dengan kemasan “Mika Silver” yang kelihatan lebih seperti arang daripada imej akhbar. Papan kekunci kelihatan mempunyai profil yang agak rendah dan bezelnya tidak besar tetapi ia juga tidaklah nipis. Bercakap tentang papan kekunci. Itu adalah salah satu daripada beberapa peningkatan yang ditawarkan pada model “boleh disesuaikan” semasa yang tersedia di tapak web HP. Anda boleh menaik taraf kepada papan kekunci berlampu latar dengan harga $30 yang, pada pendapat saya, bernilai setiap sen. Pemilihan port adalah tambang yang agak standard dengan 2 x port USB-C, satu port USB A dan slot kad MicroSD.

Kami suka melihat pembaca kad MicroSD pada Chromebook tetapi agak ironik dalam kes ini kerana storan asas untuk binaan ini ialah 128GB dan ia adalah NVMe. Itu luar biasa kerana jenis storan yang lebih pantas ini biasanya dikhaskan untuk model yang lebih tinggi. Ini juga merupakan salah satu ciri boleh naik taraf bagi HP Chromebook x360 13c baharu. Anda boleh menggandakan storan kepada 256GB dengan hanya $30. Sekali lagi, sangat berbaloi. Sekarang. Saya tidak pasti bahagian bawah peranti atau pad jejak diperbuat daripada apa tetapi HP menyatakan bahawa penutupnya terdiri daripada aluminium kitar semula. Terdapat juga beberapa plastik Ocean tebus guna yang mungkin ada dalam pad jejak. Pada ciri terpenting Chromebook baharu ini. Bahagian dalaman.

HP Chromebook x360 13b dikuasakan oleh MediaTek 1200 SoC yang MediaTek secara ringkas berbanding dengan CPU Intel Core i3. Itu dakwaan yang berani tetapi sehingga kami mendapatkannya, kami tidak akan dapat mengesahkan sebarang penanda aras. Namun begitu, MediaTek 1380 yang menguasakan Acer Chromebook Spin adalah pergi ke hujung kaki dengan Intel Core i3 Generasi ke-10 dan itu adalah satu pencapaian yang mengagumkan, untuk mengatakan sekurang-kurangnya. Jika SoC 1200 ini berada di mana-mana sahaja dalam bidang prestasi MediaTek 1380, HP ini sepatutnya berprestasi hebat.

Walau bagaimanapun, Chromebook ini mempunyai satu kelemahan dalam bentuk semasanya. Model yang terdapat di laman web HP dilengkapi dengan sedikit 4GB RAM. Pemproses mungkin mencukupi tetapi kita semua tahu bahawa 4GB RAM boleh menjadi batu penghalang untuk peranti ChromeOS. Untuk kegunaan kasual, ia sepatutnya baik tetapi sukar untuk melihat mana-mana Chromebook dengan 4GB sebagai mesin produktiviti. Bagaimanapun, berikut ialah beberapa gambar HP Chromebook x360 13b baharu. Sila lihat dan kemudian, saya akan berkongsi beberapa berita baik tentang Chromebook ini.

Lebih banyak model sedang dalam perjalanan

Kami mula-mula dimaklumkan tentang HP baharu ini minggu lepas tetapi telah menunggu HP untuk mengeluarkan peranti itu secara rasmi sebelum berkongsi butirannya. Ini terutamanya kerana kami tidak pasti dengan tepat spesifikasi yang akan menjadi. Menurut halaman pendaratan di tapak web HP, Chromebook x360 13b akan menawarkan sehingga MediaTek 1380 SoC dan sehingga 8GB RAM. Model semasa tidak tetapi senarai spesifikasi kami daripada HP dengan jelas menyatakan bahawa ini adalah pilihan untuk Chromebook. Ada kemungkinan bahawa HP akan mengeluarkan satu lagi SKU yang boleh disesuaikan dan sama seperti versi 8GB dengan MediaTek 1380 boleh muncul secara rawak di Best Buy kerana di situlah kebanyakan OEM menghantar peranti pengguna utama mereka. Jika dan apabila ia tiba, saya menjangkakan ia akan berharga sama dengan Acer 513 pada sekitar $600. Jika ia mempunyai SoC yang dinaik taraf, RAM tambahan dan storan, ia amat berbaloi. Kini, HP hanya perlu berusaha untuk mendapatkan paparan yang lebih terang pada peranti ini.

Spesifikasi Utama HP Chromebook x360 13b

 • ChromeOS
 • MediaTek 1200 atau MediaTek 1380 SoC
 • Sehingga 8GB LPDDR4x RAM
 • Sehingga 256GB storan PCIe NVMe
 • Paparan sentuh 13.3″ FHD IPS 250 nits
 • Kamera HP Wide Vision 720p HD dengan pengurangan hingar sementara dan pengatup privasi
 • Audio oleh B&O Dual speaker dengan HP Audio Boost
 • 2 x USB-C
 • 1 x USB-A
 • MicroSD
 • Bicu audio
 • Wi-Fi 6 dan Bluetooth 5.2
 • Hayat bateri sehingga 16 jam
 • Kekunci panas bisu mikrofon

Chromebook HP 15.6″

Chromebook lain yang akan dikeluarkan daripada pengumuman hari ini datang dalam bentuk kulit kerang 15.6″ yang dikuasakan oleh CPU Jasper Lake teras kecil Intel. Pemproses berkuasa rendah ini pernah menjadi sasaran kerja Chromebook tetapi kemajuan terkini Intel dalam kuasa dan prestasi telah menjadikannya pilihan yang menggerunkan untuk peranti yang mementingkan produktiviti. Chromebook HP 15.6″ baharu akan menawarkan sama ada CPU N4500 dwi-teras atau N6000 Pentium Silver yang lebih berkuasa. Buat masa ini, N4500 adalah satu-satunya pilihan yang tersedia di laman web HP dan ia dilengkapi dengan 4GB RAM dan 64GB storan eMMC.

Satu-satunya pilihan yang boleh anda tingkatkan pada model khusus ini ialah skrin dan kad Wi-Fi. Paparan model asas ialah panel HD 250-nit 1366×768 tetapi anda boleh menaik taraf sehingga ke paparan sentuhan FullHD BrightView dengan tambahan $90. Memandangkan CPU Jasper Lake Intel tidak menyokong Wi-Fi 6 sendiri, Chromebook ini dilengkapi dengan Wi-Fi 5 tetapi anda boleh menaik taraf kepada Wi-Fi 6 dengan hanya sepuluh dolar. Anda juga boleh menaik taraf kepada papan kekunci berlampu latar dengan harga $10 yang nampaknya sangat murah dan saya pasti akan pergi ke laluan itu jika saya membeli perkara ini.

Akan ada versi 8GB/128GB Chromebook ini pada satu ketika tetapi itu mungkin untuk model Pentium. Sekali lagi, ia mungkin akan muncul di Best Buy jika saya terpaksa bertaruh. Chromebook HP 15 juga akan datang dalam tiga warna menarik yang mengingatkan pada Chromebook HP 11 zaman dahulu. Terdapat Mineral Silver, Forest Teal dan Pale Rose Gold. Anda boleh membeli model asas Chromebook HP 15.6″ di tapak web HP sekarang dengan harga bermula $329.99.

svg%3E

We would love to give thanks to the author of this short article for this remarkable web content

HP melancarkan Chromebook 2-dalam-1 berkuasa MediaTek


Explore our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/