Hulu bekerjasama dengan Xbox untuk membawakan permainan percuma Pemain PC dalam satu perjanjian bundle – TechCrunch

Hulu dan Xbox telah mengumumkan perjanjian perkongsian yang memberikan pelanggan Hulu AS sedia ada tiga bulan percuma PC Game Pass sebagai sebahagian daripada inisiatif “Rakan dengan Faedah” Hulu. Langkah untuk menyasarkan pemain mengikuti kemasukan Netflix ke dalam pasaran permainan, di mana penstrim telah menjadikan beberapa permainan mudah alih tanpa iklan sebagai sebahagian daripada perkhidmatan langganannya.

Tawaran Hulu dan Xbox adalah perjanjian masa terhad, bagaimanapun – bukan inisiatif permainan baharu. Syarikat itu berkata tawaran semasa ini boleh ditebus sehingga 23 Julai 2022 dan hanya sah untuk PC Game Pass, bukan Game Pass Ultimate. Ia juga hanya boleh ditebus oleh pelanggan Hulu di AS yang ingin mendapatkan Game Pass baharu.

Ini nampaknya kali pertama Hulu melakukan perjanjian jenis ini dengan syarikat perjudian. Xbox bekerja dengan perkhidmatan penstriman Disney yang lain, Disney+, pada tahun 2020, menawarkan pelanggan Xbox Game Pass Ultimate satu bulan percuma Disney+.

Hulu menulis dalam satu kenyataan, “Di Hulu, setiap keputusan yang kami buat bermula dengan penonton. Kami melakukan ini melalui cerita yang kami nyatakan, dan dengan memberi pelanggan Hulu peluang untuk terlibat dengan rancangan, filem dan jenama kegemaran mereka melalui faedah dan pengaktifan terpilih, termasuk inisiatif ‘Rakan Hulu dengan Faedah’, cara Hulu mengucapkan terima kasih kepada anda sekadar menjadi peminat—kerana itulah gunanya kawan.”

Biasanya, PC Game Pass berharga $9.99 sebulan, jadi tawaran ini adalah peluang untuk pemain PC mencuba lebih 100 permainan berbeza, termasuk tajuk seperti Minecraft, Microsoft Flight Simulator, Forza Horizon 5, Halo, serta akses kepada EA Play permainan seperti The Sims 4, It Takes Two dan Star Wars Jedi: Fallen Order. PC Game Pass juga memberikan akses kepada banyak permainan baharu pada hari yang sama ia dikeluarkan secara runcit. Xbox berkata dalam pengumumannya bahawa lebih banyak permainan akan dikeluarkan dalam tempoh tiga bulan akan datang.

Walaupun pemain tegar suka bermain di konsol, terdapat sejumlah besar pemain PC berdedikasi yang mengejutkan. Statista menunjukkan terdapat 1.77 bilion daripadanya di seluruh dunia, dan jumlah itu dijangka meningkat, berpotensi melebihi 1.9 bilion pada 2024.

Sebaliknya, Perisikan Orang Dalam percaya bilangan pemain PC hanya akan berkurangan pada tahun 2022, dan permainan mudah alih akan mendominasi. Ini boleh menjelaskan mengapa Netflix menghampiri permainan mudah alih bukannya PC. Permainan mudah alih ialah satu lagi pesaing yang mengagumkan dalam ruang permainan, dan Netflix telah memenuhi demografi pemain yang lebih kasual dan dalam perjalanan ini. mengikut Apptopiapermainan mudah alih Netflix telah dipasang lebih daripada 8 juta kali sejak ia dilancarkan.

Pada bulan Mac, Netflix mengumumkan satu-satunya tajuk penembak orang pertamanya Into the Dead 2: Dilepaskan, yang boleh meluaskan daya tarikannya kepada lebih ramai peminat permainan. Sebagai tambahan, Orang Dalam Perniagaan menunjuk ke Netflix yang lebih lama penyenaraian kerja yang mungkin membayangkan syarikat merancang untuk berkembang ke konsol dan permainan PC. Penyenaraian kerja adalah untuk artis teknologi permainan video dan mengatakan bahawa calon yang ideal “telah menghantar tiga atau lebih konsol atau permainan PC sebagai jurutera atau yang setara.”

Siri animasi League of Legends “Arcane” mendapat sambutan hangat untuk penstrim, jadi bukanlah sesuatu yang mengejutkan bahawa permainannya Hextech Mayhem, yang dilesenkan daripada pembangun Riot Games, telah memperoleh sedikit kejayaan dengan 58% peminat League of Legends di AS lebih berkemungkinan untuk melanggan Netflix daripada perkhidmatan penstriman lain, per Mentafsir data. Lima puluh lima peratus daripada semua pemain memilih untuk melanggan strim manakala 27% dan 16% pemain memilih pelan yang disokong iklan dan peringkat bebas iklan Hulu, masing-masing.

Secara keseluruhan, Netflix mempunyai 221 juta pelanggan global dan sangat mengecewakan pemegang saham dengan kerugian 200,000 subs dalam laporan pendapatan suku tahunannya baru-baru ini. Untuk S2 2022jumlah langganan gabungan untuk Disney+, Hulu dan ESPN+ melebihi 205 juta, dengan Hulu menyumbang 45.6 juta pelanggan.

Walaupun tiada petunjuk bahawa Hulu akan mengambil laluan yang sama seperti Netflix, adalah menarik bahawa lebih banyak perkhidmatan penstriman telah mula mengikuti satu sama lain ke dalam lubang arnab permainan.

We would like to thank the writer of this short article for this outstanding content

Hulu bekerjasama dengan Xbox untuk membawakan permainan percuma Pemain PC dalam satu perjanjian bundle – TechCrunch


Find here our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/