Ibu Mortician mendedahkan mainan yang dia tidak akan benarkan anak-anaknya miliki: ‘Panggil saya Grinch’

Seorang pengarah pengebumian yang “berparut” bercakap tentang mainan yang dia tidak akan benarkan kanak-kanak untuk bermain dengannya, dan kini dia TikTok yang membuka mata ialah menjadi viral.

Tukang mayat dan mak @lovee.miss.lauren memperoleh lebih 5.7 juta tontonan, 722,000 suka dan 10,000 komen apabila dia memuat naik PSA tepat pada masanya ke akaunnya.

Sekarang, sama seperti Tik tok yang menjadi viral kerana mendedahkan perkara yang boleh berlaku apabila anda tidur dengan pintu bilik tidur anda tertutupvideo Lauren telah menggigilkan tulang belakang ibu bapa di seluruh dunia.

“Saya secara praktikal dibesarkan dalam pengebumian rumahdan seperti yang akan dikatakan oleh banyak pengarah pengebumian, kematian kanak-kanak adalah yang paling sukar yang pernah kami hadapi,” jelas Lauren.

“Apabila anda menjadi ibu bapa, anda mendapati diri anda lebih melindungi anak-anak anda, kerana anda tahu apa yang boleh berlaku dalam sekelip mata.”

Dalam dirinya Tik tok – dan meningkat dengan cepat video susulan — Lauren menyenaraikan mainan berikut sebagai terlarang dalam rumahnya:

  • manik air

  • Apa-apa sahaja dengan rentetan

  • tumbuh gigi rantai leher

  • belon

  • Lompat tali

  • Bateri butang

  • Trampolin

  • Mainan dengan magnet

  • Pemutar gelisah

  • Hammocks

American Academy of Pediatrics menyokong amaran Lauren. Menurut laman webnya, manik gel yang menyerap air boleh membesar sehingga 200 kali ganda saiznya apabila menemui air, mengakibatkan halangan berbahaya yang mungkin tidak dapat dikesan oleh sinar-X jika ia ditelan atau dimasukkan ke dalam telinga.

Mainan dengan tali, tali, reben atau kord yang longgar — khususnya apabila tali berukuran lebih 12 inci, seperti mainan tarik atau lompat tali — boleh mendatangkan bahaya tercekik yang berbahaya kepada kanak-kanak.

Kalung tumbuh gigi, yang boleh menyebabkan tercekik atau tercekik, tidak boleh dipakai oleh si kecil. Sebaliknya, ibu bapa harus mengurut gusi anak-anak mereka atau memberi mereka tumbuh gigi getah yang keras cincin yang tidak beku.

Bateri butang — ditemui dalam item seperti kad muzik, mainan, alat kawalan jauh, termometer, alat pendengaran, kalkulator, penimbang bilik mandi, fob kunci, kamera dan perhiasan percutian — boleh menyebabkan kecederaan serius atau kematian jika tertelan.

Trampolin penggunaan telah lama tidak digalakkan oleh AAP, kerana kecederaan serius boleh berlaku walaupun padding dan penutup dipasang.

Magnetjika tertelan, boleh memerangkap tisu di antaranya, mengakibatkan kecederaan yang boleh membawa maut.

Pemutar gelisahsama ada plastik atau logam, selalunya mengandungi kepingan kecil dan/atau bateri yang boleh menjadi bahaya tercekik.

Hammockssama ada ditujukan untuk kanak-kanak kecil atau untuk mainan, boleh dipintal di leher anak kecil, mengakibatkan tercekik.

Lauren bukan satu-satunya TikToker yang merayu kepada ibu bapa untuk mengeluarkan mainan berbahaya dari rumah mereka. Tujuan Reese dibawa ke internet pada tahun 2020 untuk memberi amaran kepada ibu bapa tentang bateri butang yang boleh membawa mautdan Wanita Manik Air itu telah bekerja keras sejak 2017 untuk mendidik keluarga tentang bahaya manik air.

‘Saya tidak dapat bayangkan apa yang anda lihat’

Beribu-ribu TikTokers membalas PSA Lauren dan berkongsi pengalaman menakutkan mereka sendiri.

“Saya seorang jururawat ER dan saya mempunyai kisah bateri butang yang paling menyedihkan. Orang ramai perlu menjauhkan mereka daripada kanak-kanak dan haiwan peliharaan! Sangat menyedihkan,” tulis seorang pengguna.

“Menjawab panggilan 911 sepanjang hari menjadikan saya sama! Banyak perkara yang boleh menyakiti anak-anak kecil!” kata seorang lagi.

“Sebagai bekas paderi hospital… YUP,” seorang pengguna bersetuju.

“Saya dapat melihat bagaimana semua ini sah. Saya tidak dapat bayangkan apa yang anda lihat 🥺,” seorang pengguna berempati.

“Video ini mungkin menyelamatkan banyak nyawa. terima kasih kerana memberi kesedaran kepada mereka ini untuk kami bayi❤️‍🩹,” tulis pengguna lain.

Ibu bapa tertanya-tanya sama ada mainan anak-anak mereka selamat, atau ingin menyelidik potensi hadiah Krismas pada musim cuti ini, boleh merujuk kepada Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna laman web atau HealthyChildren.org.

In The Know kini tersedia di Apple News — ikut kami di sini!

Jawatan Ibu Mortician mendedahkan mainan yang dia tidak akan benarkan anak-anaknya miliki: ‘Panggil saya Grinch’ muncul pertama kali pada Dalam The Know.

Lagi daripada In The Know:

TikTok yang mengejutkan mendedahkan perkara yang boleh berlaku apabila anda tidur dengan pintu bilik tidur anda tertutup: ‘Ketakutan baru tidak berkunci’

Ibu merayu ibu bapa untuk memeriksa rumah untuk bateri butang yang boleh membawa maut: ‘Mari kita selamatkan bayi kita’

10 curi dan tawaran terbaik daripada jualan Black Friday The North Face

Jualan Black Friday Kendra Scott menandakan kalung, cincin, anting-anting dan banyak lagi potongan 30%

We would love to thank the writer of this short article for this outstanding material

Ibu Mortician mendedahkan mainan yang dia tidak akan benarkan anak-anaknya miliki: ‘Panggil saya Grinch’


Take a look at our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/