Ikon apl Mesej dan Kenalan Google baharu dilancarkan, Telefon kiri [U]

Selain memperkenalkan a segelintir ciri MesejGoogle sedang melancarkan ikon baharu untuk apl SMS/RCS, serta Telefon dan Kenalan.

Kemas kini 10/22: Versi 3.79.25.482243121 Kenalan Google memperkenalkan ikon aplikasi baharu. Ia agak mudah tanpa bayang dan latar belakang putih. Ikon Bertema lebih menarik sedikit dan memudahkan reka bentuk ‘badan’. Memang terasa lebih tersendiri berbanding versi sebelumnya.

Kemas kini ini belum lagi dilancarkan secara meluas melalui Gedung Playmanakala apl Google Phone seterusnya dan mungkin mengambil kesempatan daripada program betanya.


Kemas kini 21/10: Google sudah melancarkan ikon Mesej baharu dengan versi messages.android_20221018_01_RC00.phone.openbeta_dynamic. Ia juga disiarkan secara langsung di Wear OS, dan anda boleh mendaftar untuk itu beta di sini.

Seperti yang dijangkakan, ikon biru diletakkan pada latar belakang terang yang agak tidak biasa. Tidak ada skrin percikan animasi, yang juga mempunyai ciri Sembang Google, dan animasi yang dilihat dalam video promosi Google tidak muncul hari ini.

Sementara itu, ikon Bertema adalah lebih baik dan agak lebih dikenali walaupun dengan logonya yang dipermudahkan.


Asal 10/20: Ketiga-tiga ikon ini terus berkongsi gaya yang sama untuk menyampaikan bahawa mereka adalah sebahagian daripada keluarga aplikasi yang sama yang bertanggungjawab untuk komunikasi. Buih mesej yang bertindih ialah motif utama di sini untuk mewakili cara menghantar mesej (dan membuat panggilan) melibatkan sekurang-kurangnya dua peserta. Ini serupa dengan logo Google Chat hijau.

Biru yang lebih gelap digunakan apabila pertindihan itu berlaku, manakala terdapat juga dua warna biru yang lebih terang digunakan. Terdapat rasa palsu kedalaman terbitan bayang-bayang — jarang berlaku dalam ikonografi Google moden — akibatnya.

Dalam kes ikon Mesej Google (dan untuk memastikan kesinambungan dan kebiasaan pengguna), biru juga mewakili warna gelembung lalai RCS (Perkhidmatan Komunikasi Kaya). Ia adalah ikon yang boleh dikenali, tetapi bahagian yang bertindih, terutamanya di bahagian bawah kiri dan kanan atas, menghasilkan rupa yang agak tidak tepat dan tidak kemas.

Telefon Google, Mesej dan Kenalan

Sementara itu, ikon apl Google Phone baharu kelihatan agak bagus, manakala Kenalan cukup jelas, walaupun warna biru yang lebih terang kelihatan seperti lengan dan bukannya apa yang mungkin dimaksudkan (orang sebelah menyebelah).

Berbanding set ikon semasa, ikon ini mungkin kurang menyerlah jika ia diletakkan pada latar belakang terang dan bukannya biru tua. Secara keseluruhan, mereka kurang realistik dan lebih bergaya.

Google mengatakan ikon ini bertujuan untuk disesuaikan dengan apl pihak pertama yang lain dan “setiap satu direka bentuk untuk menyesuaikan diri dengannya Tema Bahan Anda.” Sudah tentu terdapat kerataan dan kekurangan bayang-bayang seperti yang dilihat dalam Ikon ruang kerja. Walau bagaimanapun, perbandingan lain adalah kepada keluarga ikon YouTube dan palet warna minimumnya.

Google baharu telefon, Mesejdan Kenalan ikon akan dilancarkan dalam beberapa minggu akan datang.

1666429270 656 Ikon apl Mesej dan Kenalan Google baharu dilancarkan Telefon kiri

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

We would love to thank the writer of this post for this amazing material

Ikon apl Mesej dan Kenalan Google baharu dilancarkan, Telefon kiri [U]


Visit our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/