Inilah yang berlaku apabila Sonos tidak akan berhenti menghantar pembesar suara kepada anda

Beberapa hari yang lalu, The Verge dilaporkan mengenai masalah yang aneh yang menyebabkan Sonos menghantar lebih banyak item kepada pelanggan daripada apa yang mereka pesan — dan mengenakan bayaran tambahan selain daripada itu. Walaupun kebanyakan pelanggan menerima mana-mana daripada dua hingga enam pembesar suara tambahan, kami baru-baru ini dihubungi oleh pelanggan yang mempunyai a jauh lebih melampau pengalaman.

Sebagai imbasan ringkas, semua ini muncul selepas dua pengguna menghubungi The Verge tentang isu ini awal minggu ini dan menunjukkan kepada kami benang Reddit dengan pengguna yang mempunyai pengalaman yang sama (atau serupa) untuk memesan satu atau dua pembesar suara dan menerima beberapa sebagai balasan. Dalam e-mel yang dihantar kepada pelanggan (yang boleh anda baca sepenuhnya dalam laporan kami sebelum ini yang dipautkan di atas), Sonos mengaitkan masalah itu dengan kemas kini sistem yang mengakibatkan “sesetengah pesanan diproses beberapa kali” dan pelanggan dikenakan bayaran berlebihan.

Tetapi selepas membeli Set Meja Putar Sonos, bar bunyi Arka, pelekap dinding Arka, Satu pembesar suara dan pembesar suara Roam, pelanggan (yang meminta untuk kekal tanpa nama) ditemui dengan banyak penghantaran yang telah menjadikan apartmennya sebagai gudang kecil Sonos. Sonos telah memberinya enam daripada setiap item, menyebabkan kira-kira 30 penghantaran berbeza muncul di bangunan pangsapurinya dan produk bernilai kira-kira $15,000.

Seperti pelanggan lain yang terjejas oleh gangguan yang jelas, dia juga akan dikenakan bayaran untuk item tambahan tersebut, dan dia telah diberitahu bahawa dia tidak akan melihat bayaran balik penuh sehingga dia menghantar semuanya kembali. Pelanggan itu berkata pada asalnya dia menggunakan kod diskaun untuk membeli produk, jadi dia juga akan dicaj pada harga diskaun — tetapi itu masih menambah sehingga lebih $6,000 dalam yuran tambahan.

Sonos telah berjanji untuk membayar balik pelanggan yang terjejas oleh isu ini dalam masa sepuluh hari. Dalam e-mel kepada The Verge, jurucakap Sonos Madeline Krebs mengesahkan: “bayaran balik sedang diproses dan akan dikeluarkan secara bebas daripada pemulangan produk.” Seperti yang kami nyatakan sebelum ini, mereka mungkin tidak mempunyai banyak pilihan dalam perkara itu – bahasa di tapak web FTC menunjukkan bahawa undang-undang persekutuan melindungi pelanggan daripada perlu membayar untuk produk yang muncul walaupun mereka tidak memesannya.

Sonos telah memberitahu pengguna ia akan memberikan label pemulangan percuma dan membenarkan pengguna menjadualkan pengambilan menggunakan pembawanya. Tetapi pelanggan yang kami bercakap dengan berkata Sonos pada mulanya mahu dia mencetak label prabayar dan kemudian membawa lori barang yang tidak dipesan ke kedai UPS tempatan (yang syarikat itu kemudiannya berjalan semula selepas dia menolak). Selepas Sonos menghantar pembawa UPS ke bangunan pangsapurinya semalam, pekerja UPS itu tidak menyedari pelanggan perlu mengambil 30 bungkusan, hanya mengambil satu kotak, dan kemudian pergi.

Pelanggan meninggalkan beberapa penghantaran di lobi bangunan pangsapurinya.

Selain mencederakan dompetnya, pelanggan memberitahu kami bahawa pengalaman pahit ini juga merosakkan hubungannya dengan pengurus hartanahnya. Pelanggan telah menerima begitu banyak kotak sehingga dia tidak boleh memuatkannya lagi ke dalam apartmennya, jadi dia mula meninggalkan penghantaran di lobi bangunan pangsapurinya. “Mereka [the property managers] sedang bersabar tetapi tidak berpuas hati dengan kotak di lobi,” kata pelanggan itu.

Nasib baik, penghantaran telah berhenti, tetapi dia masih tinggal dengan berpuluh-puluh kotak yang tidak ada tempat untuk pergi. Apabila dia cuba menghubungi khidmat pelanggan Sonos, dia memberitahu kami bahawa dia “memberitahu setiap hari kepada wakil baharu” yang berjanji dia akan menerima panggilan atau kemas kini yang tidak pernah datang.

Sonos tidak menawarkan apa-apa kepadanya untuk kesulitan menukar apartmennya menjadi unit storan Sonos selain “ikhlas” label penghantaran percuma yang digunakan untuk menyelesaikan masalah yang ditimbulkannya pada mulanya.

Sonos enggan mengulas lanjut.

Kemas kini 15 Jun, 8:52PM ET: Kenyataan tambahan daripada Sonos bahawa bayaran balik pelanggan dikeluarkan secara bebas daripada pemulangan item.

We would love to thank the author of this short article for this outstanding web content

Inilah yang berlaku apabila Sonos tidak akan berhenti menghantar pembesar suara kepada anda


You can find our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/