Instagram Inci Menuju Status Apl Super dengan Naik Taraf Pemesejan Baharu

Imej untuk artikel bertajuk Instagram Inches Toward Super App Status dengan Peningkatan Mesej Baharu

Foto: Imej SOPA (Imej Getty)

DM Instagram baru sahaja mendapat perubahan besar. Pembaikan itu, yang menambah tujuh ciri baharu untuk meningkatkan fungsi pemesejan platform, dilakukan di tengah-tengah membayangkan semula Instagram jauh daripada perkongsian imej dan ke arah apl super status.

Antara ciri diumumkan pada hari Khamis adalah keupayaan untuk pengguna berkongsi pratonton muzik Spotify selama 30 saat dalam mesej, menghantar mesej secara senyap, membuat tinjauan pendapat dalam mesej kumpulan dan melihat orang dalam talian dengan mudah. Pembaikan itu juga akan membenarkan pengguna membalas mesej semasa masih menyemak imbas dalam suapan mereka, yang bermaksud semua penatal azab anda di luar sana tidak akan perlu mengalihkan pandangan anda daripada sebarang malapetaka atau iklan sasaran yang mungkin bersaing untuk mendapatkan perhatian anda! Ciri senyap baharu, sebaliknya, akan membenarkan lebih ramai pengguna yang bertimbang rasa menghantar mesej kepada orang tanpa pemberitahuan yang berpotensi menjengkelkan dengan menambahkan teg @senyap pada DM mereka.

Ciri-ciri ini tidak semestinya digunakan untuk semua orang. Didalam kenyataan dihantar ke TechCrunch, Instagram berkata perkongsian muzik, tema sembang dan ciri hantar cepat hanya akan berfungsi untuk pengguna yang telah mengikut serta versi pemesejan yang dinaik taraf diperkenalkan kembali pada tahun 2020 yang membolehkan komunikasi silang antara Instagram dan Messenger. Perubahan hari ini tiba seminggu selepas apl diperkenalkan semula suapan kronologinya yang membolehkan pengguna melihat siaran dalam kronologi terbalik tertib dengan penipuan algoritmik yang kurang berlaku.

“Bukan Lagi Apl Perkongsian Foto” Instagram

Walaupun tweak pemesejan mungkin kelihatan kecil dan bertambah (dan pastinya), ia juga sebahagian daripada peralihan falsafah yang lebih besar oleh syarikat untuk meningkatkan keupayaan aplikasi Instagram secara keseluruhan. Tahun lepas, ketua Instagram Adam Mosseri dilepaskan video di platform di mana dia mengisytiharkan Instagram “bukan lagi aplikasi perkongsian foto.” Dalam video itu, Mosseri menggariskan rancangan syarikat untuk meningkatkan kehadiran aplikasi dalam video, e-dagang, pemesejan (batuk)dan perhubungan pencipta dalam talian.

“Cara orang berhubung dengan rakan rapat mereka telah banyak berubah sejak lima tahun yang lalu atau lebih dan ia dipindahkan terutamanya kepada pemesejan, jauh daripada Suapan dan Cerita,” kata Mosseri. “Sebab nombor satu orang mengatakan mereka menggunakan Instagram dalam penyelidikan adalah untuk dilayan.”

Pivot itu untuk meningkatkan kehadiran Instagram sebagai sejenis aplikasi super semua-dalam-satu datang di tengah-tengah masa bergelora untuk aplikasi Facebook Big Blue.

Awal tahun ini, Facebook melaporkan suku pertamanya merosot dalam pengguna aktif harian dalam sejarah syarikat, faktor yang didorong sebahagiannya oleh prestasi buruknya dalam kalangan pengguna muda. Instagram, sebaliknya lebih menarik di kalangan pengguna muda, walaupun ia menghadapinya sendiri isu juga. Perubahan juga berlaku apabila pengguna berpusu-pusu kepada pesaing seperti TikTok yang telah berjaya mengukuhkan kehadiran mereka dalam video bentuk pendek. Mosseri membayangkan tekanan daripada TikTok dalam kenyataannya.

“Sejujurnya, ada persaingan yang sangat serius sekarang,” kata Mosseri. “TikTok sangat besar, YouTube lebih besar dan ada banyak lagi pemula yang lain juga.”

Terdapat satu bidang komunikasi utama Instagram telah menghabiskan lebih sedikit masa untuk menekankan: Pemesejan suara. Instagram tambah ciri itu pada tahun 2018 walaupun ia tidak kelihatan seperti digunakan dalam beberapa apl Meta yang lain. Hanya minggu ini, sebagai contoh, WhatsApp didedahkan pengguna di platformnya menghantar 7 bilion mesej suara setiap hari.We wish to thank the author of this short article for this awesome content

Instagram Inci Menuju Status Apl Super dengan Naik Taraf Pemesejan Baharu


Our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/