iOS 15.4: Apa yang Anda Perlu Tahu Mengenai Kemas Kini iPhone Apple

Peningkatan iOS terkini membawa berpuluh-puluh emoji baharu ke iPhone anda.

Sarah Tew/CNET

iOS 15.4 Apple mempunyai banyak ciri baharu untuk iPhone anda. Ini termasuk emoji baharuyang ditunggu-tunggu Kawalan Sejagatdisokong langkah privasi dan ID Wajah yang berfungsi semasa anda memakai topeng. (Semua ciri ini juga tersedia untuk iPad melalui iPadOS 15.4.) Apple juga telah dikeluarkan sejak itu iOS 15.4.1kemas kini iPhone kecil untuk membetulkan pepijat dan isu keselamatan yang menguras bateri.

Seperti namanya, iOS 15.4 ialah kemas kini utama keempat iOS 15yang dilancarkan dengan iPhone 13 pada bulan September. Kemas kini ini, yang bermula dengan Disember Keluaran iOS 15.1, telah menambah lebih banyak ciri pada sistem pengendalian iPhone Apple dan menambah baik yang sedia ada. iOS 15.4 mengikuti iOS 15.3.1, yang dikeluarkan bulan lepas untuk ditambal kelemahan keselamatan dalam iPhone dan iPad.

Tarikh keluaran: Adakah iOS 15.4 keluar sekarang?

Ya, kedua-dua iOS 15.4 dan iPadOS 15.4 telah dikeluarkan pada 14 Mac. Yang baharu iPhone 13 hijau, iPhone 13 Pro hijau alpine dan yang baru iPhone SE datang dengan iOS 15.4 pramuat, menurut Apple.

Bagaimanakah saya boleh memuat turun iOS 15.4?

Anda boleh memuat turun iOS 15.4 dengan pergi ke Tetapan > Umum > Kemas Kini Perisian > Muat turun dan Pasang. Kemas kini 15.4 adalah lebih daripada gigabait, jadi pastikan anda disambungkan ke Wi-Fi untuk mengelak daripada mengunyah peruntukan data bulanan anda.

Apakah Kawalan Sejagat?

Kawalan Universal membolehkan anda menggunakan peranti Apple lain sebagai skrin kedua, mengalihkan kandungan dengan lancar antara peranti tersebut menggunakan hanya satu peranti. Ciri yang dinanti-nantikan ini pada mulanya diumumkan sebagai sebahagian daripada MacOS Monterey, tetapi telah ditangguhkan sepanjang musim luruh, dengan garis masa baharu yang menunjuk kepada “musim bunga ini.” Kawalan Universal adalah sebahagian daripada iOS 15.4 beta, dan dilancarkan sebagai beta awam dengan kemas kini Monterey OS 12.3 dan iPadOS 15.4.

Oleh kerana Kawalan Universal masih dalam versi beta, jangkakan akan menghadapi beberapa isu dari semasa ke semasa. Dan ambil perhatian bahawa ciri ini tidak berfungsi pada setiap peranti. Apple berkata Kawalan Universal tersedia pada:

 • MacBook Pro (2016 dan lebih baru)
 • MacBook (2016 dan lebih baru)
 • MacBook Air (2018 dan lebih baru)
 • iMac (2017 dan lebih baru)
 • iMac (5K Retina 27-inci, lewat 2015)
 • iMac Pro
 • Mac Mini (2018 dan lebih baru)
 • Mac Pro (2019)
 • iPad Pro
 • iPad Air (generasi ketiga dan kemudian)
 • iPad (generasi keenam dan lebih baru)
 • iPad Mini (generasi kelima dan lebih baru)

nota epal bahawa untuk menggunakan Kawalan Universal, “Kedua-dua peranti mesti dilog masuk ke iCloud dengan Apple ID yang sama menggunakan pengesahan dua faktor. Untuk menggunakan secara wayarles, kedua-dua peranti mesti menghidupkan Bluetooth, Wi-Fi dan Handoff dan mesti berada dalam jarak 10 meter ( 30 kaki) antara satu sama lain. [The] iPad dan Mac tidak boleh berkongsi sambungan selular dan internet. Untuk menggunakan melalui USB, anda mesti mempercayai Mac anda pada iPad.”


Bermain sekarang:
Tengok ini:

Kemasan Hijau Baharu Akan Datang untuk iPhone 13


1:11

Bolehkah saya menggunakan Face ID dengan topeng?

Apple telah mengemas kini ciri Face ID untuk boleh digunakan pada iPhone 12 dan model yang lebih baharu walaupun semasa memakai topeng. Oleh kerana ciri ini menggunakan bahagian wajah anda yang lebih kecil untuk mengesahkan identiti anda, anda perlu lebih tepat tentang sudut anda memegang telefon anda semasa menggunakan Face ID. Telefon anda juga akan menggesa anda jika ia memerlukan anda melihat lebih terus pada skrin. Ciri yang dikemas kini harus berfungsi untuk orang yang memakai cermin mata, tetapi ia tidak akan berfungsi dengan cermin mata hitam.

Baca lagi: iOS 15.4 Akhirnya Membolehkan Anda Membuka Kunci iPhone Anda Dengan Topeng Dihidupkan. Ini caranya

Apakah emoji baharu yang disertakan?

Jika anda jenis orang yang berbangga dengan penggunaan emoji yang kreatif dan menyeronokkan, anda pasti akan menyukai iOS 15.4. Disana ada 37 emoji baharu dalam kemas kini, termasuk pilihan baharu untuk orang hamil, tangan membentuk bentuk hati, tabik hormat dan — kegemaran peribadi saya — emoji menggigit bibir. Ini telah didedahkan pada musim luruh lalu, dan juga termasuk wajah yang cair, wajah yang menahan air mata, sarang burung, karang, teratai, bateri lemah dan kacang ginjal.

Ciri iOS 15.4 yang lain

Kemas kini sistem pengendalian juga membawakan yang baharu kemas kini tertumpu keselamatan kepada AirTagsyang telah menjadi tumpuan selepas laporan peranti itu digunakan untuk mengintai orang.

Kemas kini 15.4 juga menukar pintasan panggilan kecemasan “panggilan dengan lima tekan” daripada tetapan lalai kepada pilihan, bermakna ciri itu tidak akan didayakan melainkan anda memilih untuk membenarkannya. Pilihan tahan dan tekan untuk butang sisi dan kelantangan kekal didayakan secara lalai.

SharePlay juga menerima beberapa kemas kini, membenarkan beberapa apl memulakan panggilan SharePlay daripada apl, dan bukannya anda perlu memulakan panggilan SharePlay dan kemudian membuka apl. Pembangun perlu mengemas kini apl mereka dengan sewajarnya, jadi jangkakan pilihan ini akan dilancarkan dari semasa ke semasa.

Ciri lain yang disertakan dalam kemas kini ialah keupayaan untuk menyalin teks daripada objek menggunakan kamera semasa dalam aplikasi Nota atau Peringatan. Dan, seperti yang dilihat oleh ZDNet, iOS 15.4 juga membetulkan pepijat yang berkaitan dengan rakaman interaksi Siri.

Untuk lebih banyak berita Apple, baca tentang iPhone anda sebagai terminal pembayaran dan Pelbagai kemungkinan produk baharu Apple untuk musim gugur ini. Juga, inilah bagaimana perbandingan iPhone SE 2022 dengan versi 2020dan sama ada anda perlu membeli iPhone SE yang lebih lama sekarang.

We wish to give thanks to the author of this article for this incredible web content

iOS 15.4: Apa yang Anda Perlu Tahu Mengenai Kemas Kini iPhone Apple


You can find our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/