iOS 16.1 Menjadikan Apple Fitness Plus Lebih Murah Untuk Digunakan, Meningkatkan Pulau Dinamik

kepunyaan epal iOS 16.1 kemas kini dikeluarkan kira-kira sebulan selepas keluaran iOS 16. Kemas kini terkini mengubah suai beberapa ciri dan pilihan antara muka, menambah ciri lain yang dijangka akan disertakan dengan iOS 16 dan membawa iPadOS 16 kepada iPad yang serasi. Jika anda belum mengemas kini, kami boleh tunjukkan kepada anda bagaimana untuk memuat turun iOS 16.1.

Berikut ialah perkara baharu dalam iOS 16.1 dan perkara yang dilakukan oleh setiap ciri.

Perpustakaan Foto Kongsi iCloud

Logo CNET Tech Tips

Berkongsi foto dengan rakan anda selepas keluar malam boleh menyusahkan. Tetapi dengan Perpustakaan Foto Dikongsi iCloud, anda boleh berkongsi foto dan video dengan sehingga lima orang lain dengan mudah.

Sesiapa sahaja yang mempunyai akses kepada Pustaka Foto Dikongsi boleh menambah, mengedit dan memadam kandungan dalam pustaka. Anda boleh memuat naik foto terus dari kamera iPhone anda ke pustaka dan anda boleh menambahkan foto pada pustaka apabila anda secara fizikal bersama orang lain yang mempunyai akses kepada pustaka.

Walau bagaimanapun, anda tidak boleh mengambil bahagian dalam dua pustaka kongsi serentak dan jika anda mengalihkan foto dari pustaka peribadi anda ke pustaka kongsi, foto tersebut tidak diduplikasi dan hanya boleh ditemui dalam pustaka kongsi.

Aktiviti Langsung di Pulau Dinamik dan Skrin Kunci

The iPhone 14 Pro dan Pro Max‘s Pulau Dinamik dan skrin kunci mendapat rangsangan dengan Aktiviti Langsung. Dengan Aktiviti Langsung, Pulau Dinamik dan skrin kunci anda memaparkan pemberitahuan daripada apl pihak ketiga untuk perkara seperti permainan sukan dan penerbangan.

Apple Fitness Plus tanpa Apple Watch

Dengan iOS 16.1 anda tidak lagi memerlukan Apple Watch untuk mengakses Apple Fitness Plus. Dengan iPhone 8 atau lebih baharu, anda boleh menjejaki kemajuan dan matlamat kecergasan anda terus dari telefon anda.

Kemas kini paparan bateri

iPhone daripada XR sehingga model terkini kini mempunyai pilihan untuk memaparkan peratusan bateri dalam ikon meter bateri. Fon yang digunakan untuk ikon bateri juga telah meningkat sedikit dalam saiz, menjadikannya lebih mudah dibaca.

Kertas dinding dan kemas kini skrin kunci

Apple menjadikannya lebih mudah untuk menyesuaikan kertas dinding anda dalam iOS 16.1. Daripada Tetapan > Kertas dinding menu, pilihan untuk menambah kertas dinding baharu kini lebih jelas secara visual, dan anda mempunyai pilihan untuk meleret melalui kertas dinding sedia ada. Selain itu, apabila mengedit kertas dinding anda daripada skrin kunci, anda kini mempunyai pilihan untuk menyesuaikan sama ada skrin kunci anda atau skrin utama anda (bukan hanya skrin kunci).

Antara muka alat penyuntingan tangkapan skrin dikemas kini

Apabila anda mengedit tangkapan skrin menggunakan menu pengeditan, pilihan padam, simpan dan salin kini dipaparkan di bahagian atas skrin anda dalam menu yang lebih kecil dan kurang mengganggu. Sebelum ini, pilihan ini berada di bahagian bawah skrin iPhone anda.

Peningkatan apl dompet

Anda boleh berkongsi maklumat kereta, bilik hotel dan apl Wallet lain dengan selamat dengan Messages dan WhatsApp. Pelanggan Kad Apple juga boleh mengembangkan Tunai Harian mereka dengan meletakkan simpanan mereka ke dalam akaun simpanan hasil tinggi. Anda juga boleh memadamkan apl Wallet daripada iPhone anda jika anda mahu.

Kesambungan rumah pintar melalui Matter

Matter, standard sambungan rumah pintar baharu, kini disokong. Ini bermakna anda boleh mengawal peranti pintar seperti Alexa dan Pembantu Google daripada iPhone anda.

Tetapan Pengecasan Tenaga Bersih

Togol Pengecasan Tenaga Bersih baharu telah ditambahkan pada bahagian Bateri dalam Tetapan. Tetapan itu boleh membantu mengurangkan jejak karbon anda apabila anda mengecas iPhone anda. Dengan Pengecasan Tenaga Bersih dihidupkan, iPhone anda akan mengecas secara selektif apabila elektrik pelepasan karbon yang lebih rendah tersedia. Tetapan ini nampaknya dihidupkan secara lalai, tetapi anda boleh mematikannya jika anda mahu dengan pergi ke Tetapan > Bateri > Kesihatan & Pengecasan Bateri dan mengetik togol di sebelah Pengecasan Tenaga Bersih.

Peningkatan antara muka Apple Books

Jika anda membaca buku pada iPhone anda, kawalan pembaca anda akan disembunyikan secara automatik apabila anda membuka Apple Books.

Pembetulan pepijat

Apple juga menangani segelintir pepijat. Pembetulan ini menangani isu seperti perbualan yang dipadamkan muncul dalam Mesej, sesetengah kandungan Pulau Dinamik tidak muncul apabila menggunakan Kebolehcapaian dan CarPlay tidak bersambung apabila menggunakan apl VPN.

Untuk lebih banyak berita iOS, lihat helaian tipu iOS 16, bagaimana untuk memuat turun iOS 16.1 sekarang dan ciri iOS 16 tersembunyi yang perlu anda ketahui.


Bermain sekarang:
Tengok ini:

iOS 16: Ciri Perkasa yang Mungkin Anda Terlepas


6:28

We wish to say thanks to the writer of this short article for this incredible material

iOS 16.1 Menjadikan Apple Fitness Plus Lebih Murah Untuk Digunakan, Meningkatkan Pulau Dinamik


You can find our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/