iPhone 14 melancarkan blog langsung: Ulasan, tawaran dan semua yang anda perlu ketahui

Segarkan semula

Salah satu soalan yang saya dapat pada ulasan iPhone 14 Pro Max saya di YouTube ialah sama ada Pulau Dinamik sukar dicapai apabila menggunakan sebelah tangan. Jawapan saya ialah ya, tetapi Apple sudah mempunyai penyelesaian untuk memudahkan urusan.

Seperti yang dilaporkan oleh 9to5Mac (dibuka dalam tab baharu), iOS 16.1 beta menyepadukan Pulau Dinamik ke dalam ciri Kebolehcapaian di bawah tetapan. Oleh itu, sebaik sahaja anda menghidupkan ciri tersebut, Pulau itu sebenarnya akan bergerak bersama-sama dengan paparan yang lain separuh ke bawah skrin. Itulah peningkatan yang berguna.

(Kredit imej: Masa Depan)

Seperti mana-mana iPhone baharu, iPhone 14 tidak terlepas daripada isu pelancaran hari. An Pepijat iPhone 14 pada mulanya menghalang pengguna daripada menyediakan peranti mereka melalui Wi-Fi. Tetapi masalah ini nampaknya telah ditangani.

mengikut The Verge (dibuka dalam tab baharu), Apple telah mengeluarkan kemas kini iOS 16.0.1 yang “harus menyelesaikan sebarang isu pengaktifan atau penghijrahan yang dihadapi oleh pemilik iPhone baharu.” Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa pengguna mungkin perlu mengemas kini dan memulihkan telefon mereka menggunakan Mac atau PC untuk menyelesaikan masalah ini.

iPhone 14 Pro sentiasa memaparkan dokumen sokongan

(Kredit imej: Apple)

Alamak! Nampaknya Apple sendiri menyedari khabar angin bahawa siri iPhone 14 Pro akan mempunyai dwi keratan di bahagian atas skrin. Seperti yang dilaporkan oleh MacRumors (dibuka dalam tab baharu)Apple telah menunjukkan lubang tebuk dan potongan berbentuk pil untuk iPhone 14 dalam pelbagai dokumen sokongan, walaupun Pulau Dinamik menggunakan potongan tunggal.

iPhone 14 lwn. Samsung Galaxy S22

(Kredit imej: Panduan Tom)

Sehebat iPhone 14, ia tidak semestinya telefon terbaik dalam julat harganya. Contoh utama: Samsung Galaxy S22. Telefon bimbit Samsung $799 menawarkan paparan 120Hz dan zum telefoto 3x, dua ciri yang tidak dimiliki oleh iPhone 14 biasa.

Berikut ialah gambaran ringkas tentang empat cara Galaxy S22 mengalahkan iPhone 14. Tetapi kami juga pergi ke tempat Apple mengalahkan Samsung. Selain itu, kami akan mengadakan perlawanan penuh pada hujung minggu ini untuk mengisytiharkan pemenang yang pasti.

Grafik yang menunjukkan barisan iPhone baharu selepas pelancaran iPhone 14.

(Kredit imej: Apple)

Dengan mana-mana pelancaran iPhone baharu anda akan mendapati bahawa Apple memberikan beberapa telefon lama kapak. Jadi pastikan anda melihat gambaran keseluruhan kami tentang iPhone Apple telah dihentikan (dibuka dalam tab baharu) berikutan keluaran iPhone 14.

iPhone 11 tiada lagi, dan tiada juga iPhone 12 mini. iPhone 11 akan hilang paling menyakitkan kerana tiada iPhone sub-$500 yang kukuh dalam barisan Apple sekarang dengan saiz skrin 6 inci atau lebih besar.

iPhone 14 lwn iPhone 14 Pro Max

(Kredit imej: Panduan Tom)

iPhone 14 ialah telefon yang bagus, tetapi anda harus benar-benar mengetahui tentang semua perbezaan antaranya dan iPhone 14 Pro sebelum anda membeli. kami iPhone 14 lwn iPhone 14 Pro (dibuka dalam tab baharu) perbandingan memecahkan semuanya supaya anda boleh membuat keputusan yang paling termaklum.

Inilah intipatinya. iPhone 14 Pro mempunyai banyak ciri eksklusif, termasuk paparan sentiasa hidup, Pulau Dinamik dan kamera utama 48MP. Tetapi bukan itu sahaja.

iPhone 14 Pro Max

(Kredit imej: Panduan Tom)

Kami baru sahaja menyelesaikan beberapa lagi ujian bateri pada iPhone 14 Pro Max, dan kami mempunyai berita baik. Keutamaan Apple 6.7-inci bertahan selama 13 jam dan 39 minit secara purata, yang meletakkan telefon ini pada kami hayat bateri telefon terbaik senarai.

Apa-apa yang melebihi 11.5 jam dianggap sangat baik. Nantikan lebih banyak hasil untuk semua iPhone baharu!

iPhone 14 Pro Max

(Kredit imej: Panduan Tom)

Penanda aras awal sebelum ketibaan iPhone 14 mencadangkannya ia mungkin tidak sekuat yang orang harapkan.

Kita tidak perlu risau, walaupun — kerana penanda aras sendiri menceritakan kisah yang sangat berbeza tentang betapa hebatnya A16 Bionic sebenarnya.

Ringkasnya: Apple telah mengukuhkan penerajunya dalam ruang sistem pada cip mudah alih, kerana iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max ialah telefon terpantas dan paling berkuasa yang pernah ada. Dapatkan cerita penuh dalam kami Penanda aras iPhone 14 laporan ujian.

Mod tindakan ialah satu lagi ciri iPhone 14 baharu, dan cara terbaik untuk menunjukkannya ialah dengan hanya menonton beberapa rakaman dengan ia dihidupkan dan dimatikan. Dan ia agak mudah dilakukan; anda hanya menekan butang dalam apl kamera semasa merakam video, dan anda akan melihat video yang lancar dan mantap, seolah-olah anda menggunakan gimbal.

Menjalankan condong ini pada laluan, anda dapat melihat bahawa video adalah lebih stabil dengan mod Tindakan dihidupkan. Dengan itu, ia kelihatan seperti saya membelok liar dari sisi ke sisi. kami Semakan iPhone 14 Pro Max mempunyai lebih banyak perbandingan untuk anda semak.

Pernah terfikir bagaimana rupa bahagian dalam iPhone 14 Pro Max? Tidak, jangan cari bahagian belakang telefon baharu anda, itu bukan idea yang baik. Sebaliknya, lihat perkara di atas Video teardown iPhone 14 Pro Max oleh PBKreviews (dibuka dalam tab baharu)yang memisahkan peranti baharu sekeping demi sekeping untuk membandingkannya dengan iPhone 13 Pro Max.

Perkara yang menarik jika anda berminat dengan perkara yang ada di dalam telefon anda dan bukannya perkara yang boleh dilakukannya.

SOS kecemasan melalui satelit pada iPhone 14

(Kredit imej: Apple)

iPhone 14 SOS Kecemasan melalui Satelit pilihan ialah satu lagi ciri baharu untuk telefon bimbit terbaharu Apple, dan yang ini tersedia pada semua model dan bukan hanya Pro.

Pada masa ini ia mempunyai liputan global yang terhad, kerana ia hanya tersedia di AS dan Kanada, tetapi berita baik sedang dalam perjalanan: Sambungan satelit iPhone 14 mungkin akan datang ke lebih banyak negara tahun ini.

Pulau Dinamik iPhone 14 Pro

(Kredit imej: Apple)

Pulau Dinamik juga interaktif. Menekan lama kawasan ini membawa lebih banyak kawalan, seperti main balik, jadi anda tidak perlu terus melompat antara berbilang apl atau leret ke bawah dari bahagian atas skrin.

Keadaan akan bertambah baik. Apabila pembangun pihak ketiga memanfaatkan API Apple Live Activites, anda akan dapat melihat status perjalanan Lyft anda, skor daripada pasukan NFL kegemaran anda atau ETA untuk pesanan penghantaran makanan anda. Sekarang ia bijak, dan ia berfungsi dengan baik dalam ujian kami.

iPhone 14 Pro Max

(Kredit imej: Panduan Tom)

Satu lagi ciri iPhone 14 baharu yang hebat ialah Pulau Dinamik ditemui pada dua model Pro. Anda akan banyak mendengar perkataan ini, jadi mari kita pecahkan maksudnya. Dynamic Island ialah pengganti takuk pada iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max.

Potongan berbentuk pil ini bukan sahaja menempatkan kamera TrueDepth dan teknologi untuk Face ID; ia menyampaikan maklumat dan mengubah bentuk dengan cepat. Anda boleh memulakan pemasa dan melihat jam undur ke arah bahagian atas skrin anda, atau seni album untuk muzik dimainkan atau pusingan seterusnya untuk Peta Apple.

Paparan iPhone 14 Pro sentiasa hidup

(Kredit imej: Masa Depan)

Anda mungkin fikir dari namanya bahawa paparan sentiasa hidup akan sentiasa… baik, hidup. Tetapi Apple kini telah mengesahkan bahawa terdapat beberapa keadaan di mana paparan sentiasa hidup akan dimatikan buat sementara waktu.

Terdapat lapan daripada ini, termasuk apabila iPhone anda menghadap ke bawah, dalam poket atau beg dan apabila Mod Kuasa Rendah dihidupkan, dengan idea bahawa melumpuhkan ciri pada masa ini akan membantu anda mengekalkan hayat bateri pada telefon anda.

iPhone 14 Pro Max

(Kredit imej: Panduan Tom)

Beberapa pepijat dan beberapa kelewatan (tidak dapat dielakkan) diketepikan, ini adalah berita baik setakat rangkaian iPhone 14. Malah, terdapat begitu banyak perkara positif — terutamanya dengan model Pro — sehingga sukar untuk mengetahui di mana hendak bermula.

Tetapi untuk memilih satu secara rawak, bagaimana dengan yang baru Paparan iPhone 14 Pro sentiasa hidup?

Ini menunjukkan kepada anda versi kecerahan rendah skrin kunci semasa anda, membolehkan anda menyemak pemberitahuan anda, pemberitahuan anda iOS 16 widget skrin kunci, dan sudah tentu jam.

Ia adalah sesuatu yang telefon Android mempunyai versi untuk beberapa lama, tetapi tiada satu pun yang kelihatan secantik, atau ditunjukkan secara serentak, seperti yang dibangunkan oleh AOD Apple.

Terdapat juga pepijat yang dilaporkan menjejaskan iMessage dan FaceTime. mengikut 9to5Mac (dibuka dalam tab baharu)ini boleh menyebabkan pengguna tidak dapat menerima mesej dan panggilan, atau iMessages untuk dihantar dengan buih hijau generik kepada pengguna iPhone lain.

Nasib baik, terdapat pembetulan untuk yang ini, yang kami perincikan dalam kami Pepijat hari keluaran iPhone 14 artikel.

iPhone 14

(Kredit imej: Panduan Tom)

Jadi apa yang anda boleh nantikan jika anda mempunyai iPhone 14 baharu yang berkilat dalam sarung tangan anda hari ini? Nah, kebanyakannya banyak perkara yang sangat baik, tetapi juga beberapa perkara negatif.

Kami akan mulakan dengan yang negatif, hanya kerana ia baru dilaporkan. Sebagai contoh, nampaknya ada Pepijat pengaktifan iPhone 14 yang mungkin menyebabkan proses persediaan gagal untuk sesetengah orang.

Ini datang dari MacRumors (dibuka dalam tab baharu), yang mengatakan ia melihat memo dalaman Apple di mana iPhone 14 tidak bersambung ke rangkaian Wi-Fi terbuka apabila disediakan. Penyelesaiannya adalah dengan menggunakan PC atau Mac untuk bahagian proses itu, yang bukan penyelesaian yang paling elegan. Mudah-mudahan Apple akan menyelesaikan masalah ini dengan cepat.

iPhone 14 lwn iPhone 14 Pro Max

(Kredit imej: Panduan Tom)

Hakikat bahawa begitu ramai orang ingin mendapatkan model iPhone 14 Pro bukanlah sesuatu yang mengejutkan — sebenarnya, kami fikir perbezaan antara model asas dan adik-beradiknya yang lebih mahal adalah lebih besar daripada sebelumnya.

kenapa? Nah, terdapat pelbagai sebab termasuk fakta bahawa Pro menggantikan takuk pembahagi dengan Pulau Dinamik yang sangat pintar, peningkatan kamera kepada sensor 48MP dan hayat bateri yang meningkat.

Di sini, Ketua Editor Global kami Mark Spoonauer menerangkan sebabnya iPhone 14 Pro jauh lebih baik daripada iPhone 14.

iPhone 14 Pro

(Kredit imej: Panduan Tom)

Keadaan ini juga tidak buruk untuk orang yang ingin membeli beberapa model iPhone 14 Pro hari ini — malah sesetengah orang yang membuat prapesanan telefon tersebut diberitahu bahawa mereka mungkin tidak mendapat telefon bimbit mereka tepat pada masanya.

Menurut 9to5Mac, berbilang Prapesanan iPhone 14 telah ditangguhkan pada jam ke-11. Ramai yang menghubungi mereka untuk menyatakan kekecewaan mereka dengan anggaran tarikh penghantaran yang merosot kepada 23 September. Malah ada juga yang telah ditarik balik ke 30 September.

Tangkapan skrin menunjukkan kelewatan iPhone 14 Pro Max

(Kredit imej: Apple)

Di UK, contohnya, di mana kedai Apple sudah dibuka, saya boleh memesan iPhone 14 Pro sekarang dan mengambilnya dari kedai tempatan saya esok. Walau bagaimanapun, iPhone 14 Pro Max ditunjukkan sebagai tidak tersedia untuk diambil dari mana-mana 12 kedai terdekat.

Tiada masalah sedemikian dengan iPhone 14 asas: yang sedia untuk diambil esok dalam pelbagai warna dan konfigurasi.

Model Anggaran tarikh penghantaran (AS) Anggaran tarikh penghantaran (UK)
iPhone 14 20 September 21 September
iPhone 14 Plus 7 Oktober 7 Oktober
iPhone 14 Pro 17-24 Oktober 18-25 Oktober
iPhone 14 Pro Max 24-31 Oktober 25 Oktober-1 November

Selamat pagi, dan selamat datang ke blog langsung hari pelancaran iPhone 14 Panduan Tom.

Mari kita mulakan dengan bercakap tentang masa menunggu. Seperti yang ditunjukkan oleh jadual di atas, beberapa model iPhone 14 baharu jauh lebih mudah untuk dimiliki berbanding yang lain. Sebagai contoh, jika anda memesan iPhone 14 asas hari ini, ia harus dihantar secepat minggu depan. Tetapi jika anda mahukan iPhone 14 Pro Max, anda mungkin perlu menunggu sehingga akhir Oktober untuk mendapatkannya!

Ketersediaan dalam kedai berpotensi lebih baik daripada itu, tetapi ia bergantung pada model yang anda inginkan dan di mana anda berada. Sama ada cara, jelas bahawa model Pro mendapat permintaan yang lebih tinggi berbanding tahun ini.

We wish to thank the author of this short article for this amazing web content

iPhone 14 melancarkan blog langsung: Ulasan, tawaran dan semua yang anda perlu ketahui


Discover our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/