iPhone 14 Pro Max akan mempunyai bezel paparan yang lebih nipis, dakwaan kebocoran baharu

Kami telah melihat sekumpulan skema iPhone 14 yang bocor yang seolah-olah mengesahkan khabar angin reka bentuk yang tidak terkira banyaknya. iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max akan menampilkan reka bentuk paparan yang berbeza daripada versi yang lebih murah. Apple beralih ke paparan tebuk lubang tahun ini, tetapi penggantian takuk tidak begitu bersih seperti pada telefon Android. Reka bentuk pil-dan-lubang muncul semula dalam kebocoran skematik iPhone 14 Pro Max yang menawarkan satu lagi perincian reka bentuk yang menarik mengenai bezel.

Nampaknya, iPhone 14 Pro Max akan mempunyai bezel 20% lebih nipis daripada pendahulunya. Jika itu benar untuk Pro Max, maka iPhone 14 Pro harus menampilkan perubahan yang sama.

Kebanyakan khabar angin reka bentuk iPhone 14 mengatakan bahawa siri iPhone 14 akan datang dalam dua saiz. iPhone 14 dan iPhone 14 Pro akan menampilkan paparan 6.1 inci, sama seperti pendahulunya. Sementara itu, iPhone 14 Max dan iPhone 14 Pro Max akan mempunyai skrin 6.7 inci.

Kami akan ambil perhatian bahawa nama iPhone 14 Max belum disahkan. Tetapi itulah yang kebanyakan orang panggil iPhone 6.7 inci yang lebih murah yang akan menggantikan model “mini”.

Seberapa besar iPhone 14 Pro Max?

Khabar angin mencadangkan bahawa iPhone 14 dan iPhone 14 Max akan mempunyai reka bentuk yang sama seperti iPhone 13 dan iPhone 13 Pro Max. Mereka akan menampilkan takuk yang sama, yang lebih sempit pada siri iPhone 13. Dan skrin akan mempunyai saiz yang sama juga.

Kebocoran mengatakan bahawa iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max tidak akan mempunyai takuk di bahagian atas. Sebaliknya, Apple akan meletakkan potongan berbentuk pil di sebelah lubang bulat pada skrin untuk kamera Face ID dan FaceTime serta penderia lain. “Takik baharu” ini sepatutnya membantu Apple beralih ke arah masa depan di mana iPhone mendapat paparan tebuk lubangnya sendiri. Atau reka bentuk semua skrin sebenar.

Yang berkata, kami telah melaporkan khabar angin iPhone 14 yang agak pelik baru-baru ini. Satu laporan mendakwa bahawa iPhone 14 dan iPhone 14 Pro Max akan lebih tinggi daripada model bukan Pro. Peningkatan ketinggian akan membantu Apple menampung potongan skrin. Bagaimanapun, khabar angin itu tidak menunjukkan saiz skrin yang berbeza untuk model Pro.

Kebocoran reka bentuk iPhone 14 Pro Max menggoda bezel yang lebih nipis. Sumber imej: Twitter

Ini membawa kita kepada skema reka bentuk iPhone 14 Pro Max yang serba baharu yang membantu menjelaskan perkara itu. Mencukur 20% daripada bezel kelihatan mengagumkan. Tetapi bezel sudah minimum pada iPhone 13. Orang ramai mungkin tidak menyedari perubahan itu melainkan iPhone 14 Pro Max terletak di sebelah iPhone 14 atau model iPhone yang lebih lama.

Kebocoran reka bentuk baharu menggoda bezel yang lebih nipis

Tetapi bezel iPhone 14 Pro Max semakin tipis jika kebocoran ini tepat. Disiarkan di Twitter, skema iPhone 14 Pro Max yang bocor telah berkongsi skema iPhone 14 Pro Max baharu mengatakan telefon bimbit itu akan mempunyai bezel tebal 1.95 mm. Secara perbandingan, iPhone 13 Pro Max mempunyai bezel 2.42 mm.

Ia tidak banyak, tetapi MacRumors membuat spekulasi bahawa Apple mahu mengecilkan bezel untuk meletakkan lebih banyak ruang skrin antara bezel dan potongan pil-dan-lubang. Ini akan berada 2.29 mm di bawah bezel atas, menurut skema iPhone 14 Pro Max.

Jika dakwaan ini tepat, maka iPhone 14 Pro Max akan mempunyai permukaan skrin yang lebih besar sedikit daripada iPhone 13 Pro Max. Kedua-dua ketinggian dan lebar akan meningkat sedikit. Diagonal juga akan meningkat akibatnya. Tetapi peningkatan itu akan menjadi minimum, ke tahap di mana Apple mungkin tidak mahu mengakuinya. Maksudnya, paparan iPhone 14 Pro Max mungkin akan disenaraikan sebagai berukuran 6.7 inci pada halaman spesifikasi.

Tetapi, untuk kembali kepada khabar angin iPhone 14 Pro yang lebih lama, skema ini nampaknya mengesahkan dakwaan bahawa telefon yang lebih mahal akan lebih tinggi sedikit daripada model yang lebih berpatutan.

Jika skema iPhone 14 Pro Max adalah tepat, maka kita boleh menganggap iPhone 14 Pro akan menampilkan pengurangan bezel yang sama. Itu terutamanya jika takuk baharu bertanggungjawab untuk perubahan reka bentuk yang tidak dijangka ini.


Lebih banyak liputan iPhone: Untuk lebih banyak berita iPhone, lawati kami Panduan iPhone 14.We wish to give thanks to the author of this write-up for this outstanding content

iPhone 14 Pro Max akan mempunyai bezel paparan yang lebih nipis, dakwaan kebocoran baharu


Explore our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/