iPhone 15 Ultra menamatkan iPhone super premium 6.1 inci (pengguna bertindak balas dengan kuat terhadap rancangan Apple)

Anda betul (jika anda lakukan) – Barisan Apple iPhone 15 2023 pasti akan mengecewakan mereka yang menyukai iPhone kompak(ish) dengan ciri premium…

Selepas membunuh iPhone mini pada bulan September, pemburuan ahli sihir Apple nampaknya berterusan – sekurang-kurangnya jika kebocoran itu dipercayai. Bercakap tentang kebocoran dan khabar angin, pelbagai sumber dengan pengalaman bertahun-tahun sebagai penganalisis kini sedang mempertimbangkan Kejutan besar Cupertino.epal kini bersedia untuk melancarkan iPhone Ultra pertama dalam masa kira-kira sepuluh bulan, dan walaupun ini terdengar seperti berita baik untuk semua pengguna berkuasa di luar sana yang mahukan telefon super-mega-hiper-premium dengan iOS dan logo Apple dihidupkan ia telah kembali, kedatangan Ultra akan melanda pengguna lain dengan cara yang tidak dijangka…

Khabar angin adakah iPhone 15 Ultra baharu akan menjadi iPhone 15 terbaik mutlak dalam barisan Apple 2023, dan sebelum anda melelapkan mata, berfikir, “pasti, langit itu biru”, izinkan saya memberitahu anda bahawa iPhone 15 Ultra mungkin juga bermakna tamatnya iPhone 6.1 inci super-premium Apple!

iPhone 15 Ultra baharu menggantikan iPhone 15 Pro Max, tetapi ia bukan sekadar pertukaran nama

Untuk terus kepada intinya, iPhone 14 Pro berkemungkinan akan menjadi iPhone 6.1-inci teratas yang terakhir, dan itu… menyebalkan (lebih lanjut mengenai sebabnya nanti).

iPhone 15 Ultra kini dijangka membawa kamera zum periskop baharu untuk foto dan video zum jarak jauh dan mungkin reka bentuk semula belakang, yang digabungkan dengan bateri yang lebih besar (yang mungkin menjadi semakin besar) dan paparan yang lebih besar, boleh berakhir. menjadikan iPhone 15 Ultra sebagai haiwan telefon yang sama sekali berbeza daripada iPhone 15 Pro!Seperti yang dinyatakan dalam beberapa cerita sebelum ini, pendekatan pembezaan model Apple telah berubah-ubah sepanjang tahun:

  • iPhone XS dan iPhone XS Max pada dasarnya adalah telefon yang sama (selain daripada skrin yang lebih besar dan bateri pada Max)
  • iPhone 11 Pro dan iPhone 11 Pro Max juga sama dalam perkakasan dan ciri
  • iPhone 12 Pro Max mempunyai sensor kamera utama yang lebih besar dan kamera zum jarak lebih jauh daripada iPhone 12 Pro
  • iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max adalah sama dari segi spesifikasi
  • iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max juga boleh dikatakan telefon yang sama

Jadi, ya, Cupertino cuba menarik helah ini sebelum ini, dan itu menyebabkan ramai peminat iPhone agak kecewa. Saya tidak menulis pada masa itu, tetapi saya masih ingat komen yang mengutuk keputusan Apple untuk menyimpan yang terbaik untuk iPhone 12 Pro Max terbesar. Jadi, akhirnya, seperti yang dinyatakan di atas, Tim Cook & Co menebus diri mereka dan kembali kepada strategi lama yang baik untuk memberikan iPhone 6.1 dan 6.7 inci set ciri/peningkatan perkakasan yang sama.

Maju pantas beberapa tahun, walaupun, dan kini nampaknya Apple tidak dapat menahan diri daripada memasuki perlumbaan pasaran perdana Ultra – seperti yang kita jangkakan – ia bukan sekadar perubahan nama tetapi perubahan strategi yang lebih besar.

Melangkah ke belakang? iPhone 15 Ultra boleh menamatkan dominasi perdana kompak premium abadi Apple ke atas Samsung dan Google

Masalah dengan iPhone 15 Ultra mempunyai ciri ultra eksklusif, anda bertanya?

Baiklah, saya (dan berjuta-juta orang lain yang membeli iPhone Pro 6.1 inci), tidak mahu perlu membawa sekeping telefon dalam poket mereka untuk mendapatkan prestasi iPhone terbaik mutlak, terutamanya apabila ciri kamera dan reka bentuk berada pada barisan.

Saya telah menggunakan satu iPhone 13 mini selama hampir setengah tahun sekarang, dan saya tidak mungkin memberikan pujian yang cukup kepada telefon ini kerana menjadi iPhone paling praktikal yang pernah saya gunakan. Saya sentiasa tahu saya lebih suka telefon yang lebih kompak, tetapi selepas menggunakan Pixel 6 Pro selama hampir setahun, bertukar kepada iPhone 13 mini terasa seperti beban telah diangkat dari bahu saya atau, sebaliknya, tangan dan poket saya.

Bercakap tentang perbezaan saiz, saya kini menggunakan iPhone 14 Pro di samping Pixel 7 Pro, dan perbezaan saiz agak ketara. Malah, saya akan suka Google untuk membuat Pixel 7 Pro super-premium 6.1-inci, tetapi setakat ini, Apple kekal sebagai satu-satunya pembuat telefon yang menawarkan telefon premium kompak dengan sedikit atau tanpa kompromi berbanding dengan versi peranti yang sama yang lebih besar dan lebih berat.

Reaksi kuat pengguna iPhone terhadap kemungkinan keputusan Apple untuk membuat peningkatan perkakasan premium eksklusif untuk iPhone 15 Ultra

Apple’ sepatutnya keputusan untuk membezakan iPhone 15 Ultra daripada yang lebih kecil iPhone 15 Pro dengan memberikannya ciri tambahan mungkin menjadi bumerang, kerana sesetengah pengguna mengambilnya di Twitter untuk menyatakan ketidaksetujuan mereka terhadap situasi “iPhone 12 Pro Max” yang lain.

Berikut adalah beberapa komen di bawah tweet oleh penganalisis Ming-Chi Kuo, mengumumkan rancangan Apple untuk menjadikan iPhone 15 Ultra berbeza daripada Pro yang lebih kecil:

Titanium iPhone 15 Ultra dengan reka bentuk serba baharu – Pelan rahsia Apple untuk menjadikan iPhone Ultra pertama menarik minat mereka yang mempunyai tangan dan poket yang lebih kecil?

Saya tidak tahu tentang anda, tetapi saya hanya berminat dengan iPhone 15 Ultra jika Apple berjaya mengurangkan berat badan dengan ketara. Bagaimana? Titanium!

Telah dikhabarkan dan dijangka Apple akhirnya akan beralih kepada menggunakan titanium untuk pembuatan iPhone premiumnya selama bertahun-tahun sekarang. Terbaru, Jon Prosser yang tersilap dengan meramalkan iPhone 14 Pro akan mempunyai bingkai titanium tetapi pembocor Twitter LeaksApplePro kini telah memulakan semula khabar angin dengan memberitahu kami iPhone 15 Ultra sememangnya akan diperbuat daripada titanium (sekurang-kurangnya bingkai telefon pula)!

Apa yang menarik ialah walaupun Apple memilih bingkai titanium, Cupertino perlu mempertimbangkan reka bentuk semula yang lebih utama jika Ultra ingin mendapatkan apa-apa lebih ringan. iPhone 14 Pro Max mempunyai berat 240g, memegang rekod nisbah saiz berat tertinggi bagi mana-mana perdana premium arus perdana (pada 206g, malah iPhone 14 Pro saya terlalu berat untuk saiznya yang agak padat).

Oleh itu, hanya bertukar kepada bingkai titanium mungkin tidak mencukupi untuk mengimbangi penambahan berat badan yang dijangka datang daripada perkakasan kamera zum periskop baharu iPhone 15 Ultra dan mungkin bateri yang lebih besar.

Sekiranya anda tertanya-tanya, ini juga mungkin petunjuk terbesar pada reka bentuk semula yang lebih besar pada bahagian luar dan dalam iPhone 15 Ultra 6.7-inci, yang mungkin menjadikannya berfungsi, kelihatan dan berasa berbeza daripada iPhone 15 Pro 6.1 inci.

Adakah pemendapan model baharu yang dijangkakan oleh Apple akan berfungsi dengan baik? Adakah anda teruja dengan iPhone 15 Ultra? Tinggalkan komen di bawah!We want to give thanks to the author of this short article for this incredible web content

iPhone 15 Ultra menamatkan iPhone super premium 6.1 inci (pengguna bertindak balas dengan kuat terhadap rancangan Apple)


Take a look at our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/