iPhone Dengan USB-C Akan Datang

Apple akan menukar port kabel utama untuknya iPhone untuk mematuhi peraturan baru Kesatuan Eropah yang memerlukan setiap telefon pintar baharu berfungsi dengan kabel pengecas USB-C biasa menjelang 2024, kata seorang eksekutif syarikat pada Selasa.

Dua eksekutif Apple peringkat atasan mencadangkan mereka tidak begitu gembira dengan peraturan baharu itu apabila membincangkannya di atas pentas Selasa di The Wall Street Journal’s Persidangan Langsung WSJ Tech di Laguna Beach, California. Pada asalnya, Apple percaya ia telah berkompromi dengan pengawal selia EU dengan menawarkan kord dalam kotak dengan iPhonenya yang dipalamkan ke USB-C pada satu hujung dan kabel Lightning proprietarinya pada yang lain.

“Kami tiada pilihan — seperti yang kami lakukan di seluruh dunia, [Apple will] mematuhi undang-undang tempatan,” katanya Greg Joswiak, naib presiden kanan pemasaran seluruh dunia Apple. “Kami fikir adalah lebih baik dari segi alam sekitar dan lebih baik bagi pelanggan kami untuk tidak mempunyai kerajaan yang preskriptif itu.”

Apple terus menambah port USB-C padanya komputer Mac dan tablet iPad. Ia juga telah dikhabarkan bekerja pada iPhone dengan port USB-C buat sementara waktu sekarang, jadi ia bukan pengakuan yang sangat mengejutkan.

Namun, langkah itu merupakan pengakuan awam yang jarang berlaku daripada syarikat bernilai tertinggi di dunia tentang masa depan produknya, dan khususnya bagaimana peraturan kerajaan baharu membentuk perniagaannya. Walaupun menjual kabel Lightning pada harga $19 setiap satu bukanlah perkara yang menjadikan Apple keuntungan berbilion-bilion, sifat proprietari teknologinya telah membantu ia mencipta ekosistem berjenama aksesori yang dibina khusus untuk perantinya.

Sepanjang dua dekad yang lalu, Apple melesenkannya Penyambung 30-pin untuk iPodkemudian penyambung Lightning untuk iPhone dan iPad, kepada pembuat aksesori untuk mencipta pembesar suara, alat tambah kamera dan macam-macam lagi barang.

“Ia menjadi penyambung yang hebat dan lebih satu bilion orang sudah pun memilikinya,” kata Joswiak. Apabila ditanya bagaimana Apple akan mengintegrasikan USB-C ke dalam iPhone, dia enggan membincangkan perkara khusus. “Orang Eropah adalah orang yang menentukan masa untuk pelanggan Eropah.”

Semasa di atas pentas, Joswiak dan rakan sekerjanya Craig Federighi, naib presiden kanan kejuruteraan perisian Apple, menjawab soalan lain tentang perniagaan syarikat. Mereka menolak membawa iMessage ke peranti yang dikuasakan oleh perisian Android Googlemengatakan syarikat itu tidak akan dapat melabur dengan banyak dalam versi Android dan dengan itu akan menahan inovasi.

Pasangan itu dengan malu-malu menjawab soalan tentang produk masa depan, seperti sama ada akan ada komputer Mac dengan skrin sentuh. “Siapa nak cakap?” balas Federighi.

Dia bercakap dengan lebih tegas tentang membawa pekerja kembali ke pejabat, isu yang menimbulkan kontroversi awam yang luar biasa antara syarikat dan kakitangannya. Apabila Apple mula bercakap tentang rancangan untuk kembali ke pejabat tahun lepas, sekumpulan pekerja menolak dengan mengatakan mereka bimbang tentang isu kesihatan dan keselamatan, terutamanya bagi mereka yang pendedahan kepada virus COVID-19 boleh menyebabkan kemudaratan kepada mereka atau ahli keluarga.

“Seluruh budaya kami adalah mengenai berada di tempat yang sama bersama-sama, membina produk dalam pasukan antara disiplin yang ketat, dan itulah kami,” kata Federighi, sambil menambah bahawa petisyen disiarkan secara terbuka dalam talian datang daripada “Saya tidak tahu, a 10 peratus pekerja Apple.”

“Sudah tentu, ada beberapa orang yang berpindah ke Kansas dan berkata, ‘Di sinilah saya mahu,'” tambahnya. “Adakah itu pekerja Apple? Ia adalah pekerja Apple. Tetapi saya rasa ramai di antara kita teruja untuk dapat berinteraksi antara satu sama lain. Dan saya fikir ia penting.”

We would like to give thanks to the writer of this write-up for this incredible web content

iPhone Dengan USB-C Akan Datang


Our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/