Jangan terlepas gambaran yang lebih besar dengan permainan Steam pada Chromebook

Pada hari yang lain saya menoleh dan di sana duduk anak lelaki saya yang berumur 7 tahun bermain permainan bodoh yang dipanggil Henry Stickman pada salah satu komputer riba Windows 11 saya. Dia berasa seronok dan saya masih ingat dengan jelas suatu masa kira-kira satu setengah tahun yang lalu di mana dia merayu saya untuk mendapatkan komputer riba Windows semata-mata untuk bermain permainan ini yang dia menonton kanak-kanak lain menikmatinya di YouTube. Ia tidak pernah tersedia pada mana-mana perkhidmatan penstriman, jadi bermain pada Chromebooknya tidak pernah menjadi pilihan. Tetapi obsesi selama setahun yang saya miliki dengan membina simulator golf akhirnya membawa kami PC Windows jarak pertengahan tambahan di dalam rumah, dan kini dia mempunyai cara untuk bermain permainan kecil ini yang telah dia kejar selama ini melalui Steam pada Windows.

Permainan ini akan menjadi sempurna pada OS Chrome

Bagaimana jika dia boleh menjalankan ini pada Chromebook? Sebenarnya, dia tidak lama lagi akan dapat berterima kasih kepada Permainan wap pada OS Chrome. Permainan seperti Henry Stickman adalah betul-betul jenis tajuk yang Steam pada ChromeOS akan cemerlang, walaupun permainan pengembaraan 3D dan penembak orang pertama pasti boleh digunakan juga. Akan tiba masanya apabila kita akan mempunyai Chromebook dengan kad grafik diskret dan GPU bersepadu yang lebih berkuasa (hello, Intel Alder Lake generasi ke-12), tetapi semua kuasa kuda itu sebenarnya tidak diperlukan untuk banyak permainan dalam Steam yang luas. perpustakaan.

Buat masa ini, Google menyimpan Steam untuk peranti Intel generasi ke-11 dan ke-12 yang disertakan dengan grafik Iris Xe yang lebih berkebolehan, tetapi saya berharap ia akan dibuka dari semasa ke semasa. Selagi makluman pantas diberikan kepada pengguna yang mempunyai Chromebook yang kurang berkemampuan, mereka boleh menghidupkan dan menjalankan Steam pada peranti mampu milik serta bermain banyak permainan yang kurang menuntut serta-merta pada Chromebook mereka.

Kehilangan generasi

Mungkin ramai yang tertanya-tanya mengapa Google melakukan banyak usaha dalam pelbagai cara untuk permainan pada Chromebook. Lagipun, bukankah Chromebook dimaksudkan sebagai mesin yang ringkas dan mengutamakan awan yang mahir dalam menyelesaikan perkara asas? Sudah tentu, tetapi jangan menolak kepentingan mengekalkan perhatian generasi muda.

Chromebook berada di seluruh sekolah, dan ini bermakna ramai pelajar muda sudah pun mahir menggunakan Chromebook. Tetapi untuk kanak-kanak seperti anak saya, mereka juga memahami sepenuhnya kelemahan yang wujud bagi pendekatan pengkomputeran yang ringkas dan berpusatkan awan, walaupun mereka tidak dapat menyatakannya secara lisan. Dan salah satu kelemahan tersebut ialah ketidakupayaan Chromebook untuk bermain permainan yang ingin dimainkan oleh kanak-kanak ini. Jika generasi pengguna Chromebook yang berpotensi di sekolah kini semakin memahami bahawa Chromebook terlalu terhad untuk kegunaan harian mereka, mereka akan membawa pemahaman itu ke dalam kehidupan dewasa mereka dan pada dasarnya berkembang daripada ChromeOS apabila mereka keluar dari sekolah.

Syukurlah, Google sedang menangani bahagian ekosistem perisian ChromeOS yang hilang semasa kami bercakap untuk mengelakkan hasil itu secara aktif. Memandangkan permainan Android terus berkembang dalam sokongan mereka terhadap skrin yang lebih besar, penstriman permainan terus berkembang dan berkembang, dan permainan Steam pada ChromeOS matang, terdapat banyak pilihan yang tersedia untuk pengguna Chromebook yang mencari permainan dalam masa terdekat.

Perkara yang sama boleh dikatakan tentang PWA, aplikasi kreatif untuk melukis, penyuntingan foto dan penciptaan video juga. OS yang pernah “hanya penyemak imbas” tidak lama lagi akan menjadi rumah kepada begitu banyak cara untuk menyelesaikan begitu banyak perkara, sukar untuk difahami pada ketika ini. Masih ada kerja yang perlu dilakukan, tetapi jangan terlepas gambaran yang lebih besar. Steam pada ChromeOS (seperti semua tambahan lain yang kami sudah ada atau sedang dalam perjalanan) adalah sebahagian daripada rancangan yang lebih besar untuk memberi pengguna semasa dan akan datang alatan yang mereka perlukan tepat apabila mereka memerlukannya. Permainan adalah sebahagian besar daripada itu, dan saya gembira melihatnya terbentuk seperti sedia ada.

svg%3E

We want to say thanks to the author of this short article for this outstanding material

Jangan terlepas gambaran yang lebih besar dengan permainan Steam pada Chromebook


Check out our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/