Jerung Kad dan Pos: Otak Rosak – Tanda Baca Sifar

Minggu ini masuk Tanda Baca Sifarulasan Yahtzee Card Shark dan Pos: Otak Rosak.

Mahu menonton Zero Punctuation tanpa iklan? Mendaftar untuk The Escapist + hari ini dan sokong pencipta kandungan kegemaran anda!

Ada apa dengan sfera indie dan permainan kad hari ini? Beberapa pejuang kad yang patut diberi perhatian datang dan pergi dan kini permukaan meja kelihatan bergaya. Seperti Neon White minggu lalu yang mempersembahkan semua senjatanya sebagai kad walaupun satu-satunya cara permukaan meja akan mendekati permainan itu adalah jika ia digunakan sebagai kuda lompat. Saya hanya merasakan ada sesuatu yang tidak sesuai dengan konsep permainan video bertarung kad. Permainan kad dan permainan papan dicipta kerana seseorang ingin membayangkan pertarungan hebat yang hebat antara dua naga yang menakutkan dan kad adalah penyelesaian terbaik yang tersedia pada masa itu untuk menggambarkannya. Tetapi kini kami sebenarnya mempunyai teknologi untuk menggambarkan pertarungan hebat sebenar antara dua naga yang menakutkan dan kami menggunakannya untuk menggambarkan kad sialan itu. Ia seperti menggunakan pembersih vakum untuk menakutkan haiwan peliharaan keluarga semasa anda menjilat karpet hingga bersih. Dan perkara-perkara mencapai kemuncak keanehan baharu minggu lalu apabila saya bermain Card Shark, permainan indie baharu tentang permainan kad yang anda sebenarnya tidak bermain sebarang permainan kad. Saya menganggap anda melakukannya dari cara halaman Steam menerangkannya, itulah sebabnya saya agak teragak-agak untuk mencubanya. Saya mendapat kenyang poker video menumbuk butang muat cepat dalam permainan Leisure Suit Larry yang pertama.

Tetapi tidak, halaman Steam hanya buruk untuk menyampaikan perkara yang sebenarnya anda lakukan dalam Card Shark. Ia adalah konsep yang sukar untuk diringkaskan, tetapi marilah. “Permainan pengembaraan?” Seperti biasa, itu adalah bermaklumat seperti memberitahu kami ia datang dalam kotak. Sebenarnya, Card Shark ialah koleksi permainan mini yang bertemakan pelbagai teknik untuk menipu kad. Beberapa peristiwa buruk yang sedikit lebih daripada peristiwa masa yang pantas tetapi pelbagai cabaran berdasarkan pemerhatian, ingatan dan kemahiran yang diperhalusi semasa anda menggunakan pelbagai kaedah untuk menyusun dek dan mengintip tangan lawan anda. Permainan sebenar permainan kad yang kita langkau lalu. Anda melakukan perkara curang kecil anda dan kemudian ia memotong terus kepada anda mengumpul syiling seolah-olah berkata “Jelas sekali anda menang, anda menipu, anda juga bernafas masuk dan keluar sepanjang masa dan kami tidak merasakan perlu mengeja itu keluar, sama ada.” Jadi seperti yang saya katakan ia sebenarnya tidak bermain seperti permainan kad, ia bermain lebih seperti sesuatu di tengah-tengah antara Papers Please dan Wario Ware. Setiap misi cerita terdiri daripada mempelajari urutan permainan mini baharu daripada mentor anda, mempraktikkannya beberapa kali dan kemudian melakukannya secara nyata di bawah tekanan masa yang sedikit menekan.

Untuk orang bodoh yang anda bawa ke tukang cuci akan terhidu bau tikus jika anda mengarahkan kad yang anda berikan pada cermin yang agak mudah dilihat di atas meja selama lebih daripada tiga puluh saat. Tetapi cerita adalah cabutan utama, di sini. Ia terletak di Perancis abad ke-18, jadi mungkin bau busuk berterusan minyak wangi dan najis murah adalah satu lagi perkara yang tidak dirasai oleh permainan ini, dan anda seorang budak petani bisu yang bermula dengan tiada apa-apa kecuali bakat semula jadi untuk menipu. dan kecenderungan tahap protagonis Assassin’s Creed untuk bertemu dengan tokoh sejarah terkenal, yang menjadi perantis kepada penipu bangsawan yang boleh diragui dan terlibat dalam rangkaian tipu daya merentas desa antara pelbagai tokoh berkuasa yang terus beralih ke permainan kad untuk pelbagai yang sangat direka-reka. sebab. “Ya, saya akan memberitahu anda apa yang saya tahu tentang skandal dengan perempuan simpanan Raja, tetapi hanya jika anda mengalahkan saya dalam permainan kad dahulu.” “Aha, saya telah menyudutkan awak dan sekarang akan memaksa awak untuk menghadapi keadilan yang pantas dan kejam untuk jenayah yang mengerikan yang saya berikrar untuk membalas dendam, tetapi tidak mengapa, mari kita bermain kad sebentar.” Saya suka bagaimana permainan ini tidak pernah menyatakan permainan kad tertentu yang dimainkan oleh sesiapa sahaja pada bila-bila masa. Mungkin penulis-penulis tidak mampu untuk membuat kajian. Saya hanya akan menganggap ia Yu-Gi-Oh.

Secara keseluruhannya saya sangat menyukai Card Shark, terpaksa berpeluh menyusun dek apabila meter syak wasangka meningkat dan anda terlupa seketika cara kerja menjumlahkan menghasilkan beberapa ketegangan yang semakin meningkat. Yang berkata, tidak banyak kedalaman untuk permainan. Anda mempelajari urutan permainan mini untuk setiap misi cerita dan kemudian tidak melakukan yang khusus itu lagi, melainkan anda melakukan permainan kad pilihan untuk mendapatkan wang tunai tambahan tetapi tidak ada gunanya untuk wang tunai kecuali untuk memberikan semuanya kepada orang miskin, dan semua orang miskin akan melakukannya adalah menukar beberapa dialog di penghujungnya, git mooching yang tidak bersyukur. Mungkin kita boleh membayar mereka untuk berdiri di luar tingkap membuat bunyi monyet yang mengganggu semasa kita melakukan helah ruffle shuffle. Jadi perkara utama yang saya tidak suka tentang Card Shark ialah ketaksubstantiannya yang bermakna saya perlu mencari permainan yang lebih tipis untuk disemak untuk baki video ini. Hur be dur be dur be dur – oh here we go: Otak Pos Rosak. Pos ialah francais dengan beberapa sejarah. Pada asasnya apabila media arus perdana memutuskan Mortal Kombat adalah punca semua kejahatan masyarakat, sentiasa ada sektor industri yang akan secara pasif secara agresif mengejek mereka dengan membuat permainan yang penuh dengan semua keganasan yang tidak wajar yang dibayangkan oleh pengkritik.

Jadi permainan Pos adalah sim pseudo-immersive sedikit janky yang merupakan permainan video yang setara dengan pelekat bamper yang menggambarkan Calvin melakukan aksi nakal, disumbat dengan keganasan dan kata-kata kotor sehingga tidak bermakna dan kemudian berpakaian dengan sedikit budaya pop humor rujukan yang berumur kira-kira serta Haley Joel Osment digantung dalam tong yogurt. Tetapi dalam permainan video zaman sekarang kita menghasilkan begitu banyak wang untuk sampah korpo, ia tidak lagi mudah dari segi politik untuk menjadi kambing hitam kepada mereka, dan tiada amaun melakukan perbuatan nakal pada potongan kadbod yang menggambarkan pejuang salib moral mempunyai kuasa untuk mengejutkan sesiapa sahaja sekarang apabila sekolah Amerika mendapat lebih kerap daripada kacang hijau di kafeteria dipanaskan semula dan tindak balas rasmi kerajaan setiap kali ia berlaku ialah “cawan ke kamera seperti Jim dari pejabat.” Oleh itu, Postal Brain Damaged mengambil francais dalam satu-satunya hala tuju logik: nihilisme total dan lengkap. Oleh itu, mereka menggugurkan semua perniagaan sim imersif yang sedikit terseksa dan hanya membuat penembak boomer gaya retro kerana Steam hanya mempunyai cukup daripada mereka untuk membuat anda sibuk selama sepuluh atau sebelas dekad yang konservatif.

Premisnya ialah, Jeff Lebowski bertemu The Punisher melalui Beavis dan Butthead Postal Dude tertidur dan mesti menavigasi sindiran masyarakat moden yang tidak halus dalam sejenis mimpi Demam Doom Eternal bertemu Psychonauts. Dan walaupun visualnya menarik perhatian, sedikit sahaja yang dilakukan untuk menambah baik model penembak retro, malah ia membawa kembali beberapa kegilaan klasik genre: sistem di mana anda menyimpan kuasa dan memilih masa untuk menggunakannya berakhir dengan saya menimbun enam air kencing yang berapi-api. ramuan yang saya tidak pernah gunakan kerana ia memerlukan kira-kira lima butang ditekan untuk mengeluarkannya dan saya sibuk cuba mengelak daripada ditipu oleh beberapa sindiran yang sangat pedas dari pengguna Amerika. Apa-apa sahaja yang menggelarkan dirinya sebagai penembak boomer yang letupan pelancar roketnya mempunyai semua kesan kesan kondom terpakai yang menampar di tepi peti mel nenek anda perlu turun dari pentas dan memikirkan semula kehidupannya. Pos Brain Damaged ialah permainan yang akan menjadi sangat pantas pada pelbagai peringkat – trend untuk FPS berpiksel akan berlalu bila-bila masa sekarang apabila semua orang mula nostalgia untuk penembak penutup era PS3 dengan sistem pencahayaan mekar yang kelihatan seperti kita telah mencuci kanta sentuh kami dalam peluntur. Dan kemudian ada jenaka rujukan berderit tentang Coronavirus dan Elon Musk dan siapa lagi yang membuat jenaka tentang konvensyen berbulu? Mengapa anda tidak membuang air kecil daripada Rebecca Black semasa anda melakukannya? Apa? Oh, tanya ibu kamu.

We would like to give thanks to the writer of this short article for this amazing content

Jerung Kad dan Pos: Otak Rosak – Tanda Baca Sifar


Take a look at our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/