JRPG Berinspirasikan Persona Baharu Adakah Anda Melawan Apocalypse, Berpegangan Tangan Secara Cabul

Tangkapan skrin dua watak daripada Eternights berpegangan tangan sambil menonton matahari terbenam di landskap bandar.

lucah.
Tangkapan skrin: Studio Sai / Kotaku

Barisan permainan yang dipamerkan pada malam tadi Keadaan Permainan PlayStation ialah W yang jelas untuk pemain dari semua lapisan masyarakat, sama ada mereka Peminat mommy dommy vampire VR, fanatik roller derbyatau pejuang yang akhirnya menyeberang jalan ke dunia terbuka. Walau bagaimanapun, perjalanan satu permainan menyertai senarai pengumuman permainan PlayStation adalah seperti anime sebagai premisnya yang aneh. Makhluk permainan itu Semalaman.

Semalaman, dibangunkan oleh Studio Sai, ialah JRPG hack-and-slash yang berlaku dalam dunia pasca apokaliptik di mana jangkitan misteri mengubah manusia menjadi raksasa yang mengamuk. Seperti yang anda lihat dari treler pengumumannya, Semalaman penuh dengan semua perkara yang menjadikan JRPG hebat: Anda mempunyai protagonis hebat anda dengan kuasa ajaib, penjara bawah tanah yang penuh dengan perangkap dan teka-teki, dan ahli parti yang boleh dipercayai yang boleh anda tahan butang R2 untuk berpegangan tangan sambil menonton matahari terbenam–tunggu (menyemak halaman Steam) Oh, Semalaman juga merupakan sim dating. Teruskan.

Ya, betul. Love bay bay. di samping Semalaman aksi JRPG seperti anime yang hebat, anda juga akan “berjuang untuk mereka yang anda sayangi” dalam masa rehat anda, menjadualkan tarikh dan semakin rapat dengan lelaki dan perempuan dalam kiamat. Lagipun, anda mempunyai dua tangan yang nampaknya boleh tumbuh semula daripada dikerat; mengapa anda tidak perlu menggunakannya untuk memperjuangkan penawar bagi kemanusiaan sementara juga berpegangan tangan dengan salah seorang daripada lima mangsa yang comel dalam parti anda?

Di samping beberapa karya seni novel visual yang sederhana pedas semasa adegan romantis, Semalaman juga mempunyai adegan potongan animasi 2D yang berubah bergantung pada gadis atau lelaki yang anda temui. Tetapi masa adalah intipati. Anda boleh menggunakannya dengan mengeratkan hubungan anda dengan rakan anda sambil membuka kunci kemahiran baharu (sama seperti dalam kehidupan sebenar), menjelajahi tanah untuk bekalan penjimatan hidup, atau hanya berkata “rindui saya dengan BS itu” dan Leeroy Jenkins-mengenali diri anda. penjara bawah tanah pertama yang anda lihat. Kepada masing-masing sendiri.

Jika anda berfikir bahawa JRPG yang berfungsi sebagai sim dating kedengarannya sangat mirip dengan karya Persona siri, anda akan betul. Malah, selepas bermain Persona 5, Persona 4 Goldendan Persona 3 FES, malam-malam pembangun berhenti kerja untuk meneruskan pembuatan permainan mereka.

A screenshot from the Eternights trailer showcasing its protagonist winding up a powerful punch against a giant monster.

Eternights trailer featured quick time events as well as elemental power-based combat.
Screenshot: Studio Sai / Kotaku

The first footage the internet ever saw of Eternights was in a 2019 r/Siaran subreddit Unity3D oleh pembangunnya, Jae Yoo. Ketika itu, Semalaman pergi di bawah nama projek Kafka dan digambarkan sebagai Persona bertemu Iblis Boleh Menangis. Jae menyiarkan permainan yang mempunyai sistem kalendar, pengurusan masa dan permainan berasaskan perhubungan dengan bit RPGnya digantikan dengan penggodaman dan pemotongan.

Di luar mengemukakan soalan tentang reka bentuk model 3D dan berkongsi video inspirasi daripada Persona pengarah siri Katsura HashinoJae menyiarkan satu siri kemas kini tentang Semalaman. Kemas kini ini termasuk Persona-treler pengenalan watak yang diilhamkancels animasi awal treler Akademia Wira Saya-punch yang diilhamkandan rakaman pertempuran.

Tidak ada yang lebih anime daripada menjadi anime anda sendiri selepas mendapat inspirasi daripada tokoh-tokoh hebat sebelum anda. Selain itu, permainan sulung anda dipamerkan bersama-sama permainan seperti itu Final Fantasy XVI dan Resident Evil 4 Buat Semula agak pedas.

“Saya harap anda telah menikmati pandangan pertama ini pada permainan sulung kami,” kata Jae dalam a Catatan blog PlayStation. “Sebagai seorang pencerita, saya sentiasa mahu mengadunkan kisah cinta dengan aksi yang dipacu adrenalin. Saya mahu pemain mempunyai alasan peribadi yang kukuh untuk memacu mereka ke hadapan dalam pertemuan pertempuran dan merasakan mereka berjuang untuk lebih daripada sekadar kelangsungan hidup mereka sendiri–mereka berjuang untuk mereka yang mereka sayangi.”

Semalaman bersedia untuk membawa obor dari Persona seperti Prometheus permainan yang menyampaikan api pertempuran dan ahli parti yang mesra dengan orang ramai. Saya tidak sabar untuk berpegangan tangan dan–berani saya katakan ciumlah beberapa waifu dan suami–oh dan selamatkan dunia apabila Semalaman keluaran.

Semalam dijadualkan untuk dikeluarkan pada awal 2023 pada PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch dan PC.We would love to give thanks to the writer of this post for this awesome content

JRPG Berinspirasikan Persona Baharu Adakah Anda Melawan Apocalypse, Berpegangan Tangan Secara Cabul


You can view our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/