Kad Grafik Lenovo GeForce RTX 4090 Untuk PC Pra-Bina Legion Digambarkan Lagi, Penyejuk Tiga Slot Besar

Lebih banyak gambar yang didakwa kad grafik GeForce RTX 4090 Lenovo untuk PC permainan Legion Pra-bina mereka telah bocor. Gambar-gambar baru menunjukkan kepada kita bahagian hadapan kain kafan yang kelihatan sama besar seperti yang berlaku di dalam kebocoran sebelumnya.

Kad Grafik Lenovo GeForce RTX 4090 Legion Merupakan Rekaan Tiga Slot Besar Berukuran Sekitar 14-Inci Panjang

Kad grafik Lenovo Legion GeForce RTX 4090 yang bocor dari awal minggu ini adalah reka bentuk yang besar. Kad ini mempunyai reka bentuk tiga slot yang digunakan oleh RTX 3080 Ti semasa dan kami juga telah melihat satu penyambung PCIe gen 5.0 tunggal. Kini Lenovo hanya membuat dua model lain yang mempunyai reka bentuk serupa dengan kad ini iaitu RTX 3090 Ti dan RX 6900 XT. Ini bukan RX 6900 XT kerana ia dilengkapi dengan kotak merah di tepi dan kami juga tidak percaya bahawa ini adalah 3090 Ti kerana ia tidak mempunyai kain kafan yang serupa yang digunakan Lenovo untuk kad lamanya atau lubang tebuk seperti yang dilihat dalam gambar ini.

Gambar baharu menunjukkan kepada kami kad yang terletak di sebelah Komputer Riba Lenovo Legion Y9000K. Komputer riba ini mempunyai panjang sekitar 14-inci dari sisi ke sisi dan Lenovo Legion GeForce RTX 4090 adalah sama besar (35-36cm) dan jauh lebih tebal dan berat yang bermakna anda memerlukan banyak ruang untuk kad grafik bersendirian. Ini boleh dilihat dalam gambar yang dipasang di bawah yang menunjukkan kad mencapai panjang maksimum sarung OEM:

Kad itu dilihat dipaparkan dalam Lenovo Legion Gaming PC dan kad itu mempunyai penyejuk tiga kipas yang menolak udara melalui sink haba. Penyimpan haba dan plat belakang melampaui PCBnya yang menggunakan reka bentuk padat supaya kipas ketiga kebanyakannya menolak udara keluar keratan yang terletak pada plat belakang.

nvidia-geforce-rtx-4090-lenovo-legion-cooler-heatsink-_2-low_res-scale-4_00x
nvidia-geforce-rtx-4090-lenovo-legion-cooler-heatsink-_1-low_res-scale-4_00x

Terdapat juga gambar heatsink itu sendiri dikongsi oleh pembocor yang menunjukkan plat sejuk besar yang boleh menjadi ruang wap dan jumlah paip haba yang tidak masuk akal, 13 sekurang-kurangnya yang boleh kita ketahui daripada gambar.

Spesifikasi NVIDIA GeForce RTX 4090 ‘Dijangka’

NVIDIA GeForce RTX 4090 akan menggunakan 128 SM daripada 144 SM untuk sejumlah 16,384 teras CUDA. GPU akan datang padat dengan 96 MB cache L2 dan sejumlah 384 ROP yang sememangnya tidak siuman tetapi memandangkan RTX 4090 adalah reka bentuk yang dipotong, ia mungkin menampilkan kiraan L2 dan ROP yang lebih rendah sedikit. Kelajuan jam belum disahkan lagi tetapi memandangkan proses TSMC 4N sedang digunakan, kami menjangkakan jam antara julat 2.0-3.0 GHz.

Bagi spesifikasi memori, GeForce RTX 4090 dijangka menggegarkan kapasiti 24 GB GDDR6X yang akan mencatatkan kelajuan 21 Gbps merentasi antara muka bas 384-bit. Ini akan menyediakan sehingga 1 TB/s lebar jalur. Ini adalah lebar jalur yang sama dengan kad grafik RTX 3090 Ti sedia ada dan setakat penggunaan kuasa, TBP dikatakan dinilai pada 450W yang bermaksud bahawa TGP mungkin berakhir lebih rendah daripada itu. Kad ini akan dikuasakan oleh penyambung 16-pin tunggal yang menyalurkan kuasa sehingga 600W. Kami berkemungkinan mendapat reka bentuk tersuai 500W+ seperti yang kami lihat dengan RTX 3090 Ti.

Kad grafik siri NVIDIA GeForce RTX 40 termasuk kad grafik RTX 4080 dan RTX 4070 akan menjadi antara kad grafik pertama selain RTX 4090 yang dilancarkan kepada pemain. RTX 4090 setakat ini dijangka dilancarkan pada 22 Oktober tetapi pelancaran adalah dijangka pada ucaptama GTC NVIDIA akhir bulan ini. Semua vendor sedang menyediakan reka bentuk GeForce RTX 4090 mereka dan kami juga telah melihat beberapa model Gigabyte bocor dan disenaraikan sudah, di sini.

Kad grafik siri NVIDIA GeForce RTX 40 manakah yang paling anda nantikan?

Produk yang dinyatakan dalam siaran ini

We would love to give thanks to the writer of this post for this amazing material

Kad Grafik Lenovo GeForce RTX 4090 Untuk PC Pra-Bina Legion Digambarkan Lagi, Penyejuk Tiga Slot Besar


Check out our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/