Kebocoran Apple Baharu Berganda Pada Kejutan Reka Bentuk iPhone 14

05/09 Kemas kini di bawah. Jawatan ini pada asalnya diterbitkan pada 7 Mei

Pelan iPhone 14 Pro Apple adalah berani tetapi boleh dikatakan keengganan syarikat untuk membuat sebarang perubahan yang bermakna kepada model iPhone 14 standard yang mana kejutan sebenar terletak. Dan itu semakin teruk…

Selepas membuka mata laporan pada bulan Februari bahawa kedua-dua iPhone 14 dan iPhone 14 Max sekali lagi akan kekurangan teknologi paparan ProMotion 120Hz Apple, kini orang dalam industri yang paling tepat telah menggandakan berita ini.

Kemas Kini 05/09: sangat popular (8.3 juta pelanggan) Apple YouTuber EverythingApplePro (aka Filip Koroy) mempunyai mendalami lebih lanjut ke dalam reka bentuk iPhone 14 baharu. Koroy memperoleh skema model iPhone 14 Pro dan mencetaknya 3D, mengakui bahawa “nampaknya tidak banyak yang berubah pada pandangan pertama” tetapi apabila diperiksa lebih dekat, mereka mendedahkan alat dengar telah diletakkan semula lebih tinggi dalam telefon.

“Satu lagi perubahan mengejutkan yang saya tidak perasan pada mulanya tetapi kemudian saya tidak dapat lihat ialah jejari sudut yang meningkat bersama bezel nipis yang semakin nipis 21%. Anda akan mempunyai lebih banyak skrin tetapi kurang bezel dan lebih banyak bentuk bulat yang menyenangkan. sedang menuju ke arah Siri 7 Apple Watch.”

Koroy memberi amaran bahawa perubahan ini tidak menambah banyak harta skrin, tetapi ia membawa barisan iPhone ke arah baharu yang berani. Koroy juga menambah bahawa skema “benar-benar mengesahkan” tebuk lubang dwi baharu pada model Pro dengan iPhone 14 standard dan iPhone 14 Max baharu mengekalkan takuk. Bagi pembeli iPhone 14 Pro, 2022 kelihatan seperti tahun peningkatan yang menarik, tetapi mereka yang mempertimbangkan iPhone 14 standard mungkin perlu menunggu sehingga 2023 apabila perubahan yang lebih besar akan datang.

Dalam usaha untuk membetulkan laporan yang tidak tepat, Ross Young, Ketua Pegawai Eksekutif Perunding Rantaian Bekalan Paparan (DSCC), tweeted bahawa “Hanya model Pro” akan menggunakan ProMotion. Dan diberikan kepada Young rekod prestasi yang luar biasaini kelihatan seperti paku terakhir dalam keranda untuk teknologi yang telah menjadi popular dan ada di mana-mana dalam telefon pintar Android pertengahan hingga tinggi sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Dan perasaan saya ialah Apple telah berkotak-kotak di sudut sini. Tahun ini, Apple berazam untuk meningkatkan pemisahan antara iPhone Pro dan bukan Pro dan ia tidak boleh melakukan ini sambil memberikan model iPhone standard ciri yang dipanggil ‘ProGerakan’. Ini walaupun pada hakikatnya tiada apa-apa yang Pro khususnya tentang ProMotion pada tahun 2022. Ia adalah contoh yang jarang berlaku bagi jargon pemasaran Apple yang kembali untuk menggigit syarikat dan ia tidak boleh datang pada masa yang lebih teruk.

Di bawah nama lain, ProMotion akan menjadi peningkatan yang mudah dan popular untuk iPhone 14 dan iPhone 14 Max. Skrin kadar penyegaran tinggi membawa tahap kelancaran dan responsif yang tidak mungkin dilakukan pada paparan 60Hz, sambil turut mengurangkan ketegangan mata. Apple sendiri memasarkan ProMotion sebagai “paparan yang mengubah permainan.”

Tetapi tanpa itu, iPhone 14 dan iPhone 14 Max hampir tiada apa-apa untuk mengesyorkannya. Dalam langkah yang belum pernah berlaku sebelum ini, iPhone 14 dan iPhone 14 Max akan menggunakan semula reka bentuk, teknologi paparan, modul kamera dan chipset daripada iPhone 13. Semua peningkatan besar sedang disimpan untuk model iPhone Pro.

Lebih-lebih lagi, ini datang pada masa yang Apple mungkin terpaksa naik taraf harga merentasi julat. Jadi Apple memerlukan kemenangan mudah dan ProMotion boleh jadi itu. Seperti yang sedia ada, penganalisis pasaran sekarang menimbulkan persoalan tentang potensi kejayaan julatdan mereka mungkin hanya mempunyai satu perkara.

___

Ikuti Gordon Facebook

Lebih lanjut mengenai Forbes

LAGI DARI FORBESCAD iPhone 14 Pro yang Bocor Mendedahkan Reka Bentuk ‘Jauh Lebih Melengkung’We wish to say thanks to the writer of this article for this remarkable content

Kebocoran Apple Baharu Berganda Pada Kejutan Reka Bentuk iPhone 14


Explore our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/