Kebocoran utama DJI Mini 3: Foto, video mendedahkan spesifikasi baharu, ciri

Selepas berminggu-minggu kebocoran, khabar angindan spekulasi yang tidak memberi banyak manfaat, kereta api gembar-gembur DJI Mini 3 akhirnya mendapat momentum dengan foto dan video baharu dron yang sangat ditunggu-tunggu muncul dalam talian hari ini. Menariknya, dron yang ditunjukkan dalam video itu nampaknya telah diaktifkan pada 4 Mac 2022 – yang bermaksud DJI telah menguji produk secara rasmi selama sekurang-kurangnya sebulan dan tarikh keluarannya mungkin akan berlaku.

akaun Twitter @DealsDrone menerbitkan video hari ini yang menunjukkan drone DJI memaparkan penjenamaan “Mini 3 Pro” dengan jelas pada lengan hadapannya. Pembocor itu juga telah berkongsi beberapa gambar pesawat sub-250 gram dan baterinya, memberikan sedikit gambaran tentang drone yang paling dinanti-nantikan DJI.

Inilah yang kita tahu setakat ini…

DJI Mini 3 akan mempunyai berat di bawah 250 gram (0.55 paun)

Label pada dasar dron Mini 3 yang ditunjukkan dalam video mengesahkan bahawa dron itu akan menjadi ultra ringan, dengan berat kurang dari 250 gram. Dan itu berita baik kerana, di banyak negara, dron dengan berat kurang daripada 250 gram tertakluk kepada keperluan perundangan yang minimum. Di AS, sebagai contoh, dron rekreasi yang beratnya 0.55 paun atau kurang tidak perlu didaftarkan dengan FAA.

Prestasi kamera dan penstabilan video dipertingkat

Kami menjangka DJI akan meningkatkan prestasi dengan memberikan Mini 3 kamera yang lebih baik, terutamanya memandangkan persaingan yang akan diperoleh dron ini daripada siri Autel Nano yang baru dilancarkan. Apa yang ditunjukkan oleh video dan foto yang bocor sekarang ialah sekurang-kurangnya versi “Pro” yang lebih tinggi bagi Mini 3 akan menampilkan penderia yang dipertingkatkan dengan apertur maksimum f/1.7 – membenarkan kamera menerima lebih banyak cahaya dan, dengan itu, memudahkan prestasi cahaya malap yang lebih baik.

Dan selaras dengan jangkaan pengguna dron profesional, Mini 3 Pro juga akan menampilkan gimbal mekanikal tiga paksi untuk penstabilan video yang lebih baik. Walau bagaimanapun, gimbal yang dilihat dalam video yang bocor dilampirkan hanya pada satu sisi, dan itu berkemungkinan kerana ia menyokong penangkapan menegak juga.

Sensor pengelakan halangan

Mungkin tambahan baharu yang terbesar, dan paling penting, kepada siri dron ultralight DJI datang dalam bentuk dua penderia menghadap ke hadapan yang akan membantu mengelak halangan. Video dron yang bocor juga menunjukkan dua penderia ke bawah, dan ini juga disiapkan untuk mengelakkan dron daripada merempuh sesuatu.

Masa penerbangan yang lebih baik

DJI Mini 3 yang akan datang juga mungkin membolehkan anda berada di udara lebih lama dengan bateri 2,453 mAh yang dipertingkatkan. Walaupun bateri 2,250 mAh Mini 2 menawarkan masa penerbangan maksimum 31 minit, ia juga mesti diserlahkan walaupun dron keluar seberat 242 gram – 7 gram kurang daripada versi Pro Mini 3. Jadi, kita perlu melihat sama ada yang mempunyai sebarang kesan ke atas prestasi bateri akhir. Secara terang-terangan, lengan pada Mini 3 berkongsi reka bentuk aerodinamik yang sama seperti Mavic 3 baharu, dan itu pasti akan meningkatkan prestasi dron baharu.

Tarikh keluaran DJI Mini 3

Kebocoran sebelum ini telah menunjukkan bahawa DJI akan melancarkan dron sub-250 gram baharunya pada April 2022. Dan memandangkan ujian produk sedang giat dijalankan sekarang, pengumuman rasmi mungkin akan dikeluarkan dalam beberapa minggu akan datang. Sementara itu, kami akan memerhatikan lebih banyak kebocoran dan butiran seperti saiz penderia kamera dan ciri perisian Mini 3.

Baca lebih lanjut: Senarai spesifikasi DJI Mini 3 yang dikhabarkan


Langgan DroneDJ di YouTube untuk video eksklusifWe would like to thank the writer of this short article for this outstanding material

Kebocoran utama DJI Mini 3: Foto, video mendedahkan spesifikasi baharu, ciri


You can find our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/