Kemas Kini 2022 Windows 11: Ciri Dinaik Taraf Yang Perlu Anda Semak Hari Ini

Microsoft telah memberi Windows 11 kemas kini utama. Dikeluarkan pada 20 Sept kemas kini besar pertama kepada sistem pengendalian kini tersedia untuk muat turun pada komputer riba atau desktop anda. Anda mungkin tertanya-tanya, adakah anda perlu memasang peningkatan? Dengan semua ciri keselamatan, produktiviti, kebolehaksesan dan permainan baharu, jawapannya mungkin ya.

Sistem pengendalian semakin menghampiri ulang tahun pertamanya pada awal Oktober. Pada pelancaran, sistem pengendalian baharu yang dibawa berpuluh-puluh ciri baharu kepada kehidupan, termasuk antara muka yang direka bentuk semula, widgetlebih mudah diakses Pengalaman Microsoft Teams, berbilang desktop dan Reka Letak dan Kumpulan Snapserta Apl Android.

Inilah perkara yang anda boleh semak hari ini.

Kemas kini Windows 11 menjadikan PC anda lebih mudah digunakan

Kemas kini Windows 11 baharu menambah carian yang lebih pantas dan tepat pada Menu mula, Tetapan Pantas, serta liputan acara tempatan dan semasa yang lebih baik pada papan Widget anda. Pada bulan Oktober, Windows 11 akan mendapat ciri yang telah lama diminta — tab dalam File Explorer.

Windows 11 kini mempunyai lebih banyak alat produktiviti

Windows 11 dilancarkan dengan ciri yang ditujukan kepada multitaskers dan pengguna yang mahukan lebih banyak organisasi. Dengan kemas kini baharu ini, Snap Layouts, yang menyusun Windows terbuka pada desktop anda dengan kemas, lebih serba boleh dengan navigasi sentuhan yang dipertingkatkan dan keupayaan untuk merakam berbilang tab penyemak imbas dalam Microsoft Edge.

Kepada meminimumkan gangguan, kemas kini memperkenalkan sesi Fokus dan mod Jangan Ganggu untuk meminimumkan gangguan. Menurut Microsoft, apabila anda memulakan sesi Fokus baharu, Windows secara automatik menghidupkan Jangan Ganggu. Ini menyenyapkan pemberitahuan, mematikan lencana bar tugas dan pemberitahuan apl dalam bar tugas kami. Fokus juga menambah baik Apl Jam dengan pemasa untuk membantu anda memfokus dan ingat untuk berehat.

windows-11-snap-groups-snap-layouts

Himpunkan kumpulan apl dan tetingkap dengan Reka Letak Snap, dan memaksimumkan dan meminimumkan keseluruhan kumpulan dengan mudah dengan Kumpulan Snap dalam Windows 11.

Microsoft

Kemas kini Windows 11 menambah ciri kebolehcapaian baharu

Narator, pembaca skrin terbina dalam Windows 11, akan menerima suara yang lebih semula jadimenambah baik fungsi teks ke pertuturan.

Selain itu, kapsyen langsung seluruh sistem baharu akan melangkaui ciri kapsyen langsung apl individu. Kapsyen langsung seluruh sistem akan dipaparkan di bahagian atas skrin dan di bawah kamera secara lalai, tetapi pengguna boleh menukar lokasi kapsyen ke bahagian bawah skrin atau tetingkap terapung yang berasingan. Selain itu, dengan menangkap audio mikrofon, kapsyen langsung kini boleh menyalin perbualan secara bersemuka.

Akses suara, masih dalam pratonton, menambah baik pada arahan suara yang sedia ada dengan membenarkan anda mengawal PC dan teks pengarang anda secara vokal. Kali pertama anda menggunakan akses suara, anda akan melalui tutorial interaktif tentang menyelesaikan tugas biasa dengan suara anda. Alat ini juga menyediakan maklum balas masa nyata jika ia tidak mengenali perkataan.


Bermain sekarang:
Tengok ini:

Ciri Windows 11 ini meminimumkan gangguan dan membantu…


1:09

Kawalan dan keselamatan Apl Pintar

Kawalan Apl Pintar seharusnya memberi anda lebih keyakinan apabila memuat turun aplikasi pada Windows 11, menurut Microsoft. Alat ini menyekat apl yang tidak dipercayai atau tidak ditandatangani, fail skrip dan makro yang berpotensi berniat jahat daripada menyerang mesin anda. Pada asasnya, alat itu meramalkan keselamatan apl dalam masa nyata. Ciri ini, dibina pada AI yang sama digunakan dalam Kawalan Aplikasi Windows Defendertersedia untuk kegunaan peribadi atau kegunaan perniagaan.

Microsoft Defender SmartScreen kini boleh mengenal pasti apabila anda memasukkan bukti kelayakan Microsoft anda pada apl berniat jahat atau tapak web yang digodam dan menghantar amaran.

Kemas kini juga mendayakan integriti kod yang dilindungi Hypervisor, atau HVCI, dan senarai blok pemacu terdedah Microsoft secara lalai pada semua peranti Windows 11 baharu. Microsoft juga telah meningkatkan perlindungan identiti dan memudahkan pengurusan kata laluan dalam kemas kini.

Panggilan video dan alat kandungan pencipta yang lebih baik

Pada pelancaran, Windows 11 membuat Microsoft Teams lebih mudah diakses. Kemas kini terkini memperkenalkan Windows Studio Effects, yang boleh menambah baik panggilan audio dan video. Kamera Windows Studio baharu menggunakan Voice Focus untuk menapis bunyi latar belakang, alat pengaburan latar belakang, Sentuhan Mata, untuk menjadikannya kelihatan seperti anda sentiasa melihat kamera, serta Pembingkaian Automatik yang menyimpan kamera bersama anda semasa anda bergerak .

Kemas kini Windows 11 baharu turut menambah apl pengeditan video Clipchamp.

Permainan dan apl Android

Halaman utama Gaming baharu Pelayar Edge mempunyai strim, kejohanan, ganjaran, keluaran baharu, permainan Xbox Game Pass yang baru dimainkan dan banyak lagi.

Hab Permainan baharu dalam penyemak imbas Edge yang dikemas kini oleh Microsoft.

Microsoft

Kemas kini Windows 11 menjadikan akses permainan lebih mudah dengan bar Pengawal baharu. Ini juga menyediakan paparan terkini Bar Permainan Xbox untuk akses lebih cepat kepada permainan dan pelancar yang dimainkan baru-baru ini. Menurut Microsoft, kemas kini juga akan meningkatkan pengoptimuman prestasi permainan yang meningkatkan kependaman dan membuka kunci Auto HDR dan Muat Semula Berubah.

Pemain juga boleh melihat a laman utama baharu dalam Microsoft Edge yang menampilkan cerita yang diperibadikan, akses mudah kepada Pustaka Xbox Cloud Gaming dan baru-baru ini bermain permainan. Terdapat juga ciri terbina dalam yang dipanggil Clarity Boost untuk grafik yang lebih tajam dalam permainan awan.

Apabila Windows 11 dilancarkan, perkongsian OS baharu dengan Amazon membawa apl Android ke PC Windows. Kemas kini ini memperluaskan pratonton Amazon App Store dan meningkatkan jumlah apl dan permainan Androidnya kepada 20,000.


Bermain sekarang:
Tengok ini:

Windows 11 tidak akan membiarkan bateri lemah mengejutkan anda


1:26

Ciri yang lebih hijau

Kemas kini Windows 11 terkini bertujuan untuk memudahkan anda mengurangkan pelepasan karbon peranti anda. Sebagai contoh, apabila peranti dipalamkan, dihidupkan, disambungkan ke Internet dan jika data intensiti karbon serantau tersedia, Windows akan menjadualkan kemas kini pada titik-titik dalam hari yang boleh mengakibatkan pelepasan karbon yang lebih rendah. Microsoft berkata bahawa ia juga mengubah tetapan kuasa lalai untuk Tidur dan Skrin mati untuk membantu mengurangkan pelepasan apabila PC melahu.

Untuk maklumat lanjut Windows 11, lihat bagaimana OS terkini berbeza daripada Windows 10 dan bagaimana untuk memuat turun Windows 11.

We would love to give thanks to the author of this short article for this outstanding content

Kemas Kini 2022 Windows 11: Ciri Dinaik Taraf Yang Perlu Anda Semak Hari Ini


We have our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/