Kemas kini Nikon Z9 yang menghancurkan bumi mungkin kamera yang sama sekali baharu

Jika pernah ada tarikh perisian tegar untuk terlalu teruja, ia adalah tarikh terbaharu untuk Nikon Z9. Kamera utama sudah pun menjadi binatang mutlak dengan keupayaan video 8K 30p yang menakjubkan, tetapi kemas kini perisian tegar terbaharu ini menambah ciri yang pada asasnya menjadikannya kamera baharu sepenuhnya.

Apabila Nikon Z9 telah dikeluarkan, ia menyebabkan keterujaan yang serius kerana penderia CMOS bertindan 45.7MP, video 8K yang luar biasa dan penangkapan letusan berterusan 120fps. Bukan sahaja spesifikasinya sangat menggoda, tetapi harganya juga – datang jauh lebih murah daripada pesaingnya Sony A1 dan Canon EOS R3. Dan Nikon berjanji bahawa firmware besar pertama akan menjadikannya lebih baik.

Akhirnya, itu kemas kini perisian tegar Versi 2.00 berada di sini – dan penantian itu berbaloi. Dengan itu, Nikon Z9 kini boleh merakam video 12-bit, Raw 8.3K 60p secara dalaman. Lonjakan daripada 10-bit kepada 12-bit adalah sangat menakjubkan, dan kini kamera akan dapat menghasilkan semula berbilion-bilion lagi warna – 68 bilion lagi, tepatnya. Nikon memanggil output fail baharunya N Raw dan fail video dikatakan jauh lebih kecil daripada ProRes Raw, yang merupakan berita yang sangat baik apabila ia datang untuk memindahkan dan menyimpan rakaman.

Ciri Tangkapan Pra-Keluaran baharu mula merakam tangkapan apabila anda menekan separuh butang pengatup (Kredit imej: Nikon / Kenjiro Matsuo)

Naik taraf video kedua yang mengagumkan ialah anda kini akan dapat mengambil sampel terlalu banyak rakaman UHD 4K 60P 10-bit daripada rakaman 8K, yang akan menyampaikan rakaman 4K kualiti tertinggi. Pengguna juga akan dapat merakam ProRes Raw secara dalaman sehingga 4.1K pada 60p, jadi kini lebih mudah untuk merakam rakaman sinematik profesional yang lebih pantas dan mudah untuk diedit dalam siaran.

We would love to give thanks to the author of this post for this outstanding material

Kemas kini Nikon Z9 yang menghancurkan bumi mungkin kamera yang sama sekali baharu


You can find our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/