Kemas kini Steam Deck baharu menambah salah satu ciri yang paling diminta

Ciri paling hebat daripada Dek Stim — bar tiada, jika anda bertanya kepada saya — ialah cara PC permainan mudah alih membolehkan anda memperoleh sepenuhnya daripada grafik AMD RDNA 2 dan bateri 40 watt-jam. Setakat kemas kini terakhiranda boleh menurunkan kadar muat semula skrin kepada meningkat kadar bingkai anda yang berkesan dan kependaman yang lebih rendah, dan anda telah dapat mendikitkan CPU, GPU dan pengehad bingkai sejak dilancarkan. Tangkapan: walaupun anda mengetahui kombinasi hebat yang memberikan anda hayat bateri dan/atau prestasi yang anda inginkan, Steam Deck tidak akan jimat tetapan tersebut bagi setiap permainan.

Anda perlu menghafalnya, dan kuis togol dengan sewajarnya, setiap kali anda bertukar kepada permainan lain. Itu berubah hari ini.

Kemas kini hari Rabu kini dilengkapi dengan tetapan prestasi setiap permainan, membolehkan anda memetik suis tunggal dalam menu Akses Pantas untuk menetapkan profil prestasi tersuai bagi setiap permainan anda.

Anda tidak perlu lagi menetapkan 40/40 secara manual setiap kali anda melancarkan Elden Ring, jika itu secawan teh anda.
Foto oleh Sean Hollister / The Verge

Kuiskannya, dan anda akan kembali ke tetapan sistem global anda, supaya anda boleh mempunyai kedua-dua tetapan “secara umumnya saya suka permainan saya berjalan pada 30fps” tetapi juga “Cincin Elden harus berjalan pada 40fps dengan kadar segar semula 40Hz” dan “Vampire Terselamat harus berjalan pada 10fps dan 5 watt kerana saya mahu memainkannya untuk keseluruhan perjalanan kereta ini” jika anda mahu.

Ini telah menjadi salah satu ciri Steam Deck yang paling diminta sejak awal, dan saya berharap ada lagi yang akan datang — kerana ia tidak membolehkan anda menetapkan berbilang profil (seperti satu profil apabila anda disambungkan ke kuasa AC, dan satu lagi untuk hayat bateri paling lama yang anda boleh uruskan), atau menyimpan dan berkongsi profil dengan komuniti yang lebih besar supaya kami Pengguna Kuasa boleh membantu yang kurang tweak -gembira di kalangan kita kerana permainan mereka berjalan dengan lebih baik.

1652322338 82 Kemas kini Steam Deck baharu menambah salah satu ciri yang

Profil prestasi global anda juga tidak akan hilang.
Foto oleh Sean Hollister / The Verge

(Injap sudah menunjukkan kepada kami betapa hebatnya profil pengawal komuniti – sebab besar banyak permainan purba boleh dimainkan dengan serta-merta di Steam Deck adalah kerana pengguna digalakkan untuk memuat naik konfigurasi untuk Pengawal Stim pada masa itu.)

Saya mengesyaki Valve sangat menyedari perkara ini, dan kemas kini hari ini meletakkan asas untuk itu juga. Kerana sementara Stim Deck masih mungkin tidak bersedia untuk semua orang yang mungkin mengambil Nintendo Switch, kemas kini selepas itu kemas kini telah menunjukkan Valve sedang mendengar dengan teliti dan tekun untuk menguasakan maklum balas pengguna.

Faundri Digital baru-baru ini rupa yang cemerlang bagaimana kadar segar semula boleh laras dan keluk kipas kemas kini sebelum ini membolehkan anda mendapat lebih banyak manfaat daripada Steam Deck. Saya membenamkan salinan di bawah untuk tontonan anda.

Anda boleh membaca log pertukaran Steam Deck penuh di sini. Selebihnya kebanyakannya adalah pembetulan pepijat, walaupun kini anda juga boleh menahan butang kuasa untuk “berhenti menstrim” permainan, dan Valve mengalihkan togol haptik dan gemuruh dari menu Akses Pantas. Itulah perubahan yang sebenarnya saya tidak bersetuju; mereka berguna apabila permainan yang lebih lama (tidak ingat yang mana) benar-benar terlalu bersemangat dengan getaran.

We want to say thanks to the author of this short article for this awesome content

Kemas kini Steam Deck baharu menambah salah satu ciri yang paling diminta


You can view our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/