Kempen Modern Warfare 2 adalah karya agung, dengan cara yang paling teruk

Saya rasa seperti dalam semangat Call of Duty: Modern Warfare 2 untuk cuba menjadi tidak bersemangat dan skema yang mungkin, jadi sebagai permulaan, izinkan saya menggariskan bahawa terdapat 17 misi dalam kempen ini. Enam daripada mereka adalah baik. Lima daripadanya ialah perkara yang mungkin kita gambarkan secara perbualan sebagai “OK.” Tiga daripada mereka teruk. Dan tiga yang lain adalah antara yang paling teruk yang pernah dihasilkan oleh pencipta Call of Duty, sama ada Infinity Ward, Treyarch, Sledgehammer Games atau yang lain.

Dengan penilaian forensik ini, kempen Modern Warfare 2 secara amnya, boleh disahkan OK, dalam erti kata neutral. Jika ini adalah satu set fon kepala Bluetooth atau tetikus 18 butang, dan saya menasihati anda cara untuk melabur dalam peranti elektronik baharu yang cekap secara luas, Modern Warfare 2 akan menjadi cadangan “beli”. Saya dengan ini boleh mengesahkan produk yang anda terima daripada Activision bernilai tukaran $70 — atau $23 anda, jika anda lebih kurang memotong Modern Warfare kepada pertiga, dan menganggap kempen itu semata-mata sebagai produknya sendiri.

Imej: Infinity Ward/Activision

Tetapi menulis dalam semangat Peperangan Moden 2 — seperti dalam, secara skematik, tidak memihak, tanpa tepi — bermakna juga menulis tentangnya dengan cara yang, sepanjang banyak daripada 17 misi yang disebutkan di atas (pada kadar sekitar $4.11 setiap misi, sekali lagi tidak termasuk berbilang pemain) akan ditipu atau ditipu; untuk bermain bola dengan pembangun Infinity Ward, yang berulang kali cuba meyakinkan anda bahawa permainannya adalah anodyne dan tanpa keyakinan dan tidak cuba melakukan apa-apa yang provokatif. Ia bersumpah.

Penulisnya menggunakan teknik di mana setiap watak yang boleh dimainkan, protagonis atau rakan dalam permainan berulang kali mengucapkan tahniah, memuji dan menggalakkan satu sama lain:

“Macam mana kita nak dapatkan dia balik?”

“Dengan menceroboh masuk.”

“Dan itulah sebabnya saya suka Hantu.”

Atau, dalam cutscene yang sama, kira-kira 60 saat kemudian:

“Semasa Rudy mencari Al, saya akan menggunakan kamera untuk membantu Ghost menanam caj di kawasan utama.”

“Lencongan dan sabotaj. Bagus, Johnny.”

“Saya belajar daripada yang terbaik, LT”

“Alejandro adalah lelaki paling sukar dalam rejimen,” kata Rudy semasa misi menyelamat. Dan kemudian Price muncul dan meletupkan helikopter supaya Rudy, Alejandro, Ghost, dan Soap boleh melarikan diri. “Siapakah itu?” Alejandro bertanya. “Seorang kawan,” balas Hantu. “Saya sudah suka dia,” kata Alejandro. Digabungkan dengan slogan itu daripada semua treler penggoda — “Senjata muktamad ialah pasukan” — ia seperti semua watak dalam Peperangan Moden 2 tergolong dalam sejenis kumpulan sokongan emosi lelaki moden, di mana mereka bersumpah pada awal setiap pertemuan untuk sentiasa mengukuhkan keyakinan satu sama lain dan menawarkan penegasan positif. Ia kelihatan bodoh dan mudah dan sama seperti penulisan yang buruk, tetapi saya fikir ia sebenarnya teknik yang sangat bijak bagi pihak Infinity Ward: Cahaya bersinar kerja berpasukan dan persahabatan protagonis menjadi janggut atau bom tangan asap seperti ini untuk disembunyikan, atau sekurang-kurangnya mengurangkan dan membuat diterima dan seolah-olah tidak bersalah, apa sahaja yang dilakukan oleh permainan yang mungkin dianggap kontroversi atau tidak menyenangkan.

Askar dari Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) duduk di dalam helikopter, bermandikan cahaya merah

Imej: Infinity Ward/Activision

lihat, Peperangan Moden 2 akan melakukan semua kerja berpasukan yang sportif dan baik hati ini, tetapi kemudian ia akan pergi ke arah lain, dan nampaknya, seolah-olah, mengecap pada pedal yang dilabel Maksud dan Tema dan Imejan ini, dan tiba-tiba anda melintasi tembok Trump di atas Sempadan AS-Mexico, atau bermain sebagai peluru berpandu sebenar yang membunuh jeneral Iran Qasem Soleimani. Tetapi kemudian berlaku pembalikan atau pembiasan, di mana semua yang anda fikir anda baru alami yang mungkin bermakna atau bertema atau berkaitan dengan apa-apa jenis imej dunia sebenar akan berubah bentuk dan terjejas. Ia agak genius.

Jeneral itu, walaupun dia warga Iran dan mempunyai rambut putih, janggut putih, dan kematian akibat serangan peluru berpandu, bukanlah Soleimani tetapi “Ghorbrani.” Misi di mana anda baru saja mengebom bandar Mexico, yang setiap wataknya penuh dengan orang awam, diikuti dengan misi di mana jika anda menembak orang awam secara tidak sengaja, anda akan didisiplinkan oleh permainan dan terpaksa dimulakan semula. Contoh terhebat dari tipu daya naratif jenis ini, helah hebat ini untuk membuat anda berfikir anda telah melihat sesuatu dan kemudian menegaskan bahawa anda tidak, entah bagaimana tanpa benar-benar mengalih keluar perkara yang anda fikir telah melihat, datang dalam misi sempadan yang disebutkan di atas. Sebagai pasukan khas Mexico, anda menyeberang ke AS di mana orang menjerit kepada anda untuk keluar dari halaman mereka, dan anda akhirnya ditangkap oleh polis Amerika, yang kemudian menyedari siapa anda dan membiarkan anda pergi, sambil berkata, “Sukar untuk memberitahu kamu lelaki selain daripada kartel.” Dan seketika, ia seolah-olah Peperangan Moden 2 sedang mengatakan sesuatu — ia akan mengambil masa yang lama untuk menyatakan, tetapi sesuatu — tentang kaum dan prasangka. Tetapi kemudian anda pergi ke rumah lain, dan ada orang yang menjerit dan menjerit kepada anda untuk keluar dari halaman mereka, dan mereka adalah Hispanik.

Maksud saya, adakah anda melihat genius dalam itu? Adakah anda melihat bagaimana Peperangan Moden 2 mengatakan sesuatu, dan kemudian tidak membatalkannya, tetapi dalam cara yang anda mungkin tidak perasan, tetapi juga meninggalkan penulis, pembangun dan entiti Call of Duty laluan melarikan diri daripada sebarang tuduhan niat atau kepercayaan subjektif? Dalam dunia pascamoden fakta alternatif dan penghujung metanaratif, di mana nampaknya tidak ada jawapan, kebenaran, atau apa-apa yang anda boleh percaya atau percaya sepenuhnya, dan semuanya berubah sepanjang masa, saya fikir Peperangan Moden 2 adalah sejenis karya agung. Dan sekarang saya bayangkan mereka menggunakan petikan itu, “Modern Warfare 2 ialah sejenis karya agung,” pada poster atau sesuatu kemudian, dan segala-galanya di sekelilingnya tidak menjadi masalah.

Call of Duty: Modern Warfare 2 telah dikeluarkan pada 28 Okt. di PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One dan Xbox Series X. Permainan ini telah disemak pada PS4. Vox Media mempunyai perkongsian ahli gabungan. Ini tidak mempengaruhi kandungan editorial, walaupun Vox Media mungkin memperoleh komisen untuk produk yang dibeli melalui pautan gabungan. Awak boleh cari maklumat tambahan tentang dasar etika Polygon di sini.

We would love to give thanks to the writer of this short article for this remarkable web content

Kempen Modern Warfare 2 adalah karya agung, dengan cara yang paling teruk


Take a look at our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/