Kempen skrin pisah Halo Infinite yang dibatalkan boleh dibatalkan dengan mengeksploitasi

Aurich Lawson | Bungie

Minggu lepas, the Halo Infinite pasukan pembangunan mengumumkan bahawa ia berjalan kembali ikrar bertahun-tahun untuk menyokong koperasi skrin pisah untuk mod kempen permainan. Ciri itu telah ditangguhkan beberapa kali sebelum menjadi dicampak ke dalam tong sampahdan keputusan itu melenyapkan harapan sesiapa sahaja yang berharap untuk menikmati kempen permainan dengan sekurang-kurangnya seorang rakan pada satu skrin.

Dalam beberapa hari, peminat mencadangkan bahawa ciri itu telah berfungsi pada konsol Xbox selama ini, walaupun melalui gangguan—yang, sehingga masa akhbar, masih belum ditambal pada Halo Infiniteversi runcit pada konsol Xbox. Berikutan laporan dan video eksploitasi itu, sekumpulan penganalisis permainan mengesahkan melalui beberapa jam kempen mengujinya Halo InfiniteMod skrin selisih berfungsi—cukup supaya kita terus menggaru kepala tentang perkara yang sedang berlaku di Xbox.

Bagaimana untuk melakukannya sendiri

Sebelum saya menyiarkan sebarang arahan, amaran: Menggunakan eksploitasi ini boleh menjejaskan atau nuklear langsung Xbox anda Halo Infinite menyimpan fail. Ini disebabkan oleh pepijat yang telah lama wujud, dilaporkan pada bulan Disemberdi mana Halo Infinite menjadi keliru jika dua pad permainan dilog masuk ke dalam profil “gamertag” yang sama pada satu konsol. Menetapkan gamertag berasingan kepada setiap pengawal yang disambungkan sebelum but permainan nampaknya menyelesaikan masalah, tetapi anda telah diberi amaran.

Pada masa ini, eksploitasi ini memerlukan sambungan dalam talian dan sekurang-kurangnya seorang dalam senarai rakan Xbox anda untuk menjalankan permainan pada masa yang sama dengan anda. Mereka hanya boleh membiarkan permainan di latar belakang pada Xbox mereka untuk tujuan anda, tetapi ia masih menyusahkan. Sebaik sahaja anda telah but Halo Infinite, pastikan rakan anda berada dalam talian dengan menggunakan butang “kembali” pad permainan Xbox (butang menu serta-merta di sebelah kanan pad D, dengan dua petak bertindih) untuk memuatkan antara muka senarai rakan terbina dalam permainan. Malah, teruskan dan berlatih memuatkan menu ini, menyerlahkan nama rakan anda dan mengetik butang A untuk mendedahkan pilihan menu “sertai”. Jangan sertai sesi dalam talian mereka lagi.

Pada konsol anda sendiri, mulakan langkah biasa untuk melancarkan sesi kempen pemain tunggal Halo Infinite. Pilih fail simpanan pilihan anda (diandaikan fail baharu untuk menikmati koperasi segar dengan rakan kongsi, tetapi anda boleh melakukannya), kemudian mulakan sesi. Permainan akan mula mengira mundur dari “lima,” dan di sinilah anda perlu berwaspada. Dekat segera undur mencecah “sifar”, ketik butang “kembali” pad permainan, pilih rakan anda dan sertai sesi mereka. Anda tidak mempunyai banyak masa untuk melakukan ini, terutamanya jika anda menggunakan Xbox Series X/S yang memuatkan lebih cepat. (Adakah anda tidak gembira anda mengamalkan langkah ini terlebih dahulu?)

<em>Halo Infinite</em> koperasi sofa skrin pisah dimainkan pada Xbox Series X pengarang, seperti yang didayakan menggunakan langkah aneh yang digariskan dalam bahagian ini.” src=”https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2022/09/HaloInfinite-couch-980×551.png” width=”980″ height=”551″/></a><figcaption class=
Besarkan / Halo Infinite koperasi sofa skrin belah yang dimainkan pada Xbox Series X pengarang, seperti yang didayakan menggunakan langkah aneh yang digariskan dalam bahagian ini.

Sam Machkovech

Jika anda melakukan ini dengan betul, anda akan masuk. Anda kini boleh meninggalkan sesi rakan anda (gunakan togol “tinggalkan pasukan api” dalam menu yang anda gunakan sekarang) dan beritahu mereka bahawa mereka boleh mematikan Xbox mereka jika mereka mahu . Setelah anda keluar dari sesi dalam talian, gunakan butang “B” untuk berundur tak terhinggamenu peringkat teratas (dengan empat tab di bahagian atas: Main, Sesuaikan, Komuniti, Beli). Semasa masih dalam tab Main, ketik ke bawah untuk “Permainan Tersuai.” Ini akan mencadangkan anda akan bermain perlawanan mudah lawan, tetapi kempen Xbox anda telah dimuatkan, jadi anda masih dalam keadaan baik.

Satu-satunya pilihan yang perlu anda sentuh dalam menu ini ialah “Pelayan,” yang akan anda ubah daripada “Xbox Live” kepada “Dalam Talian Tempatan.” Lakukan ini, kemudian tekan “mula” pada pengawal diaktifkan kedua anda (sekali lagi, kami cadangkan anda menetapkan gamertag unik pada pad permainan ini, bukan pendua anda atau “tetamu”) untuk menambahkannya pada fireteam. Ia akan kelihatan seperti anda telah menambah satu lawan pada perlawanan mudah lawan. Sebaliknya, anda telah menambah rakan kongsi koperasi. Setelah P2 diiktiraf dalam menu ini, pilih “main” dan kempen akan bermula.

We want to thank the author of this post for this amazing content

Kempen skrin pisah Halo Infinite yang dibatalkan boleh dibatalkan dengan mengeksploitasi


You can find our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/