Ketua Pegawai Eksekutif ‘Kejam’ bagi kuasa data hartanah CoStar ‘mencipta persekitaran toksik’

Lebih 1,500 pekerja telah meninggalkan salah satu firma data hartanah terbesar di negara ini sepanjang tahun lalu, dan ramai yang mengatakan CEO ‘kejam’ itu mencipta persekitaran kerja toksik di mana dia secara terbuka memihak kepada wanita muda sambil mengejek orang lain, malah mengacukan pistol. di eksekutif semasa panggilan Zoom.

Dalam temu bual yang diterbitkan oleh Orang dalambekas pekerja masing-masing mempunyai kisah seram mereka sendiri untuk diceritakan dan mendakwa ia adalah tempat kerja di mana penghinaan dan pengawasan adalah perkara biasa, khususnya oleh Ketua Pegawai Eksekutif Andrew Florance.

Florance, 58, yang memulakan CoStar di ruang bawah tanah rumah ayahnya di Washington, DC, telah dikreditkan dengan pertumbuhan syarikat itu. Tetapi bekas pekerja mengatakan kepimpinannya yang digandingkan dengan wabak itu telah menyebabkan rasa tidak puas hati dalam syarikat dan mencetuskan penghijrahan besar-besaran.

Insider melaporkan bahawa 1,546 pekerja meninggalkan syarikat bernilai $27 bilion pada 2021 — lebih dua kali ganda daripada 638 yang meninggalkan syarikat pada 2020.

Ketidakpuasan hati pekerja terhadap syarikat itu juga jelas dalam bentuk meme di akaun Instagram yang mempersendakan syarikat, kebanyakan mereka merujuk pengalaman mereka sendiri.

Seorang bekas pekerja, yang tidak mahu dikenali, memberitahu Insider bahawa berurusan dengan Florance sentiasa sukar, tetapi sekali-sekala mendapati dirinya membintangi laras pistol.

Pada Mac 2020, pada permulaan wabak itu, lelaki berusia 39 tahun yang pernah menjadi pengarah komunikasi untuk firma itu, berkata dia sedang membuat panggilan video dengan CEO dan dua rakan sekerja lain apabila CEO tiba-tiba mengeluarkan sehelai kain hitam. pistol semiautomatik dan mengacukannya ke skrin.

‘Ia tidak sesuai, agak membingungkan, dan menunjukkan kekurangan profesionalisme sepenuhnya,’ pekerja itu memberitahu Insider. ‘Bagaimana jika ada antara kita yang pernah menjadi mangsa keganasan pada masa lalu?’

Pekerja itu berkata Florance, yang bekerja di rumah di luar bandar Virginia, kemudian meletakkan pistol dan menjelaskan dia telah melihat beruang di atas hartanya.

Tetapi Ketua Pegawai Eksekutif itu juga didakwa menunjukkan pelurunya semasa dalam panggilan, dan kemudian beberapa bulan kemudian menghantar gambar sasaran yang penuh dengan peluru.

CoStar memberitahu Insider dalam satu kenyataan bertulis bahawa ‘insiden yang didakwa yang anda rujuk tidak berlaku’ dan bahawa Florance ialah ‘penembak terlatih dan berlesen yang mementingkan keselamatan senjata api.’

Ketua Pegawai Eksekutif Andrew Florance, 58, Ketua Pegawai Eksekutif CoStar, firma data harta tanah yang berkuasa, dituduh mencipta persekitaran kerja toksik menyebabkan lebih 1,500 pekerja berhenti pada 2021

Seorang lelaki berusia 39 tahun yang pernah menjadi pengarah komunikasi untuk firma itu, berkata dia sedang mengadakan panggilan video dengan CEO apabila dia mengeluarkan pistol hitam dan mengacukannya ke skrin.

Seorang lelaki berusia 39 tahun yang pernah menjadi pengarah komunikasi untuk firma itu, berkata dia sedang mengadakan panggilan video dengan CEO apabila dia mengeluarkan pistol hitam dan mengacukannya ke skrin.

Tetapi Ketua Pegawai Eksekutif itu juga didakwa menunjukkan pelurunya semasa dalam panggilan, dan kemudian beberapa bulan kemudian menghantar gambar sasaran yang penuh dengan peluru

Tetapi Ketua Pegawai Eksekutif itu juga didakwa menunjukkan pelurunya semasa dalam panggilan, dan kemudian beberapa bulan kemudian menghantar gambar sasaran yang penuh dengan peluru

Bekas pengarah komunikasi itu menghantar teks akaunnya tentang insiden itu kepada rakan sekerja pada masa itu, dalam urutan teks yang diperoleh oleh Insider.

‘Saya sedang menelefon Andy dan dia memegang pistol,’ teks itu berbunyi.

‘Dia hanya menghalakannya ke skrin,’ teks seterusnya dibaca.

Penerima menjawab: ‘Adakah ia dimuatkan?’ dan kemudian menambah: ‘Whaaaaat??’

Pengarah komunikasi ketika itu menulis kembali: ‘Dia juga bermain dengan peluru,’ sebelum menambah: ‘Saya ketakutan lol.’

Dia berkata Florance memberitahunya dia mempunyai pistol kerana dia berada di pergunungan dan ‘anda tidak pernah tahu apa yang akan berlaku di luar’.

Pengarah itu adalah salah seorang daripada 1,546 daripada 4,200 pekerja AS firma itu yang meletak jawatan atau dipecat, dalam apa yang dilaporkan oleh Insider sebagai eksodus terbesar yang pernah ada, menurut data yang diberikan oleh pekerja semasa yang mempunyai akses kepada statistik pekerjaan dalamannya.

Dalam sebelumnya Orang dalam artikel, CoStar mencirikan rasa tidak puas hati sebagai gejala jangkaan prestasi tingginya.

“Kami tidak akan memohon maaf atas piawaian ini, dan tidak akan berkompromi dengan mereka untuk menampung segelintir yang lantang yang memutuskan bahawa tahap jangkaan ini bukan untuk mereka,” katanya dalam satu kenyataan dalam satu kenyataan Februari.

Tetapi ulasan negatif syarikat dalam talian dan akaun meme di Instagram berkata sebaliknya.

Akaun Instagram khusus untuk meme yang mengejek syarikat itu dicipta oleh Nate Peterson, yang dipecat pada 2021, dan mempunyai lebih daripada 2,300 pengikut.

Kandungan itu diserahkan oleh pekerja semasa dan bekas yang tidak sabar-sabar untuk berkongsi pengalaman mereka sendiri bekerja di CoStar.

Akaun Instagram khusus untuk meme yang mengejek syarikat itu dicipta oleh Nate Peterson, dan mempunyai lebih daripada 2300 pengikut

Akaun Instagram khusus untuk meme yang mengejek syarikat itu dicipta oleh Nate Peterson, dan mempunyai lebih daripada 2300 pengikut

Pekerja semasa dan bekas menghantar kandungan ke akaun Instagram yang didedikasikan untuk mengejek syarikat

Pekerja semasa dan bekas menghantar kandungan ke akaun Instagram yang didedikasikan untuk mengejek syarikat

COSTAR: SYARIKAT $27 BILION BERMULA DI BASEMENT

CoStar menggambarkan dirinya sebagai peneraju dunia dalam maklumat hartanah komersial dan diasaskan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Andrew Florance pada tahun 1987 di ruang bawah tanah bapanya di Washington DC.

Dia meminjam $5,000 daripada bapanya Colden Florance sebagai wang benih.

Ia adalah salah satu syarikat pertama yang mendigitalkan dan mengagregat data harta dan mengumpul $22.5 juta dalam IPOnya pada tahun 1998.

Menurut Business Insider, ia bermula sebagai pemula 145 orang yang memperoleh pendapatan kurang daripada $14 juta pada tahun 1998 untuk membanggakan kakitangan sebanyak 4,700 dan pendapatan tahunan $2 bilion pada 2021.

Bagaimanapun tahun lepas, 1,546 daripada 4,200 pekerja AS di firma itu meletak jawatan atau dipecat.

Syarikat menjalankan penyelidikan berterusan untuk menghasilkan pangkalan data komprehensif maklumat hartanah komersial.

Pada bulan Oktober saham mencecah paras tertinggi sepanjang masa sedikit lebih $100, tetapi mereka kini telah jatuh kepada $60s, walaupun Dow dan S&P meningkat.

CoStar telah ditubuhkan oleh Andrew Florance pada tahun 1987

CoStar telah ditubuhkan oleh Andrew Florance pada tahun 1987

Dalam temu bual yang dijalankan oleh Insider, lebih daripada 50 bekas pekerja menggambarkan persekitaran kerja yang toksik dengan Ketua Pegawai Eksekutif yang ‘kejam’ yang boleh ‘mengejek dan memecat pekerja secara tidak sengaja dan bahawa dia membuat pekerja takut dan tidak selesa dengan menunjukkan kekejaman kepada sesetengah orang dan perhatian yang tidak diingini kepada orang lain. ‘

Seorang pekerja memberitahu Insider bahawa semasa dia membuat panggilan video semasa bekerja dari rumah, dia terdengar Florance menyelar penampilannya dan menuduhnya sedang tidur dan tidak memberi perhatian, nampaknya tidak menyedari bahawa mikrofonnya dihidupkan.

Dia berkata dia memanggilnya atas komennya dan apabila panggilan itu ditamatkan dan seorang pekerja HR menghubunginya untuk memaklumkan dia telah dipecat.

Lima wanita memberitahu Insider bahawa Florance secara terbuka menyukai wanita muda di pejabat dan membuatkan mereka berasa tidak selesa dengan memuji penampilan mereka.

Seorang wanita berkata Florance menghampirinya di pejabat dan memberitahunya, ‘Saya mahu mencuri awak selama beberapa hari dengan beberapa daripada kami dan mengurung diri di dalam bilik dan mengetahui produk ini,’ katanya yang memberitahunya. ‘Anda boleh memilih mana-mana sahaja yang anda mahu pergi.’

Apabila dia secara bergurau mencadangkan Eropah, dia menjawab bahawa, ‘Kami akan mendapatkan jet peribadi itu.’ Perjalanan itu tidak pernah berlaku, tetapi wanita itu berkata pertemuan itu janggal.

CoStar berkata dalam kenyataannya kepada Insider bahawa ‘sindiran ini benar-benar palsu dan menyelewengkan keadaan serta tujuan dan niat mesyuarat yang diminta.’

Dailymail.com telah menghubungi syarikat itu untuk mendapatkan ulasan.

CoStar mempertikaikan dakwaan dan perwatakan syarikat dan CEO kepada Insider dan sebaliknya menyifatkan bos mereka sebagai seseorang yang ‘pro-keluarga’ dan ‘suka kanak-kanak.’

Syarikat itu menambah bahawa Florance telah menawarkan ‘keselesaan dan sokongan’ kepada pekerjanya, terutama mereka yang memerlukan.

CoStar memberitahu Insider bahawa ia telah mengambil langkah untuk menambah baik tempat kerja dan faedahnya dengan mengupah firma luar untuk menjalankan kumpulan fokus, membenarkan pekerja bekerja dari rumah satu hari seminggu, dan mengemas kini dasar cuti ibu bapanya.

CoStar mempertikaikan dakwaan dan ciri syarikat dan CEO kepada Insider dan sebaliknya menyifatkan bos mereka sebagai seseorang yang 'pro-keluarga' dan 'suka kanak-kanak'

CoStar mempertikaikan dakwaan dan ciri syarikat dan CEO kepada Insider dan sebaliknya menyifatkan bos mereka sebagai seseorang yang ‘pro-keluarga’ dan ‘suka kanak-kanak’

We want to say thanks to the writer of this short article for this remarkable material

Ketua Pegawai Eksekutif ‘Kejam’ bagi kuasa data hartanah CoStar ‘mencipta persekitaran toksik’


Take a look at our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/