Kita semua mahukan Tablet Nvidia Shield baharu dan kini adalah masa yang sesuai

Hadlee Simons / Pihak Berkuasa Android

milik Nvidia TV perisai peranti telah lama dipegang sebagai alat penstriman TV Android terbaik sekeliling, dan tidak sukar untuk melihat sebabnya. Mereka mempunyai tahap kuasa yang baik dan banyak ciri perisian yang berguna, manakala Nvidia telah menyampaikan komitmen kemas kini selama bertahun-tahun yang dengan mudah mengalahkan mana-mana telefon Android di pasaran.

Ini bukan produk Shield pertama Nvidia, walaupun. Peminat Android lama akan ingat bahawa Nvidia Shield Tablet ialah peranti Shield pertama syarikat itu. Menggunakan pemproses Tegra K1, paparan 1,920 x 1,200, stylus dan persediaan quad-speaker, tablet pertama dan satu-satunya Nvidia adalah lebih baik seperti yang diperoleh pada tahun 2014.

Sudah lapan tahun sejak percubaan pertama itu, tetapi masanya mungkin sesuai untuk Tablet Perisai pada tahun 2022.

Kebanyakan bahagian permainan ada di sini

NVIDA Shield TV Controller IO di tangan

Landskap tablet hari ini berbeza daripada 2014 dalam dua cara utama apabila ia melibatkan permainan. Untuk satu, penstriman permainan telah menyaksikan peningkatan besar sebagai alternatif kepada permainan tempatan. Pada tahun 2014, Remote Play Sony dan apl PC pihak ketiga adalah antara satu-satunya cara untuk menstrim permainan pada telefon anda melalui sambungan wayarles.

Nvidia juga menawarkan perkhidmatan permainan awan jangka panjangnya sendiri, digelar Geforce Now. Platform ini membolehkan anda menstrim perpustakaan permainan anda sendiri dari jauh melalui pelayan berkuasa Nvidia sendiri. Paling penting, Geforce Now menyokong berbilang etalase permainan seperti Steam, Epic Game Store dan Ubisoft Connect. Tidak kira perkhidmatan yang anda pilih, tablet hari ini menghasilkan permainan mudah alih yang hebat.

Android mempunyai permainan, perkhidmatan penstriman dan sokongan pengawal.

Sokongan pengawal ialah satu lagi bidang yang dilihat kemajuan besar sejak zaman awal Android. Platform Google telah menyokong pengawal sejak Honeycomb dan Ice Cream Sandwich, tetapi sokongan dalam permainan adalah cerita lain.

Nasib baik, tiada kekurangan permainan serasi pengawal di Play Store hari ini, dengan pemukul besar seperti Alien: Isolation, Apex Legends Mobile, Call of Duty: Mobile, Dead Cells, GRID Autosport dan Stardew Valley mengetuai pertuduhan. Tidak rugi jika pengawal yang lebih baharu seperti alat kawalan jauh Nintendo Switch dan PS5 DualSense juga serasi dengan platform tersebut.

hari ini telefon permainan juga menawarkan perisian pemetaan semula yang cukup mantap, membolehkan anda menggunakan butang bahu peranti dalam permainan yang sebenarnya tidak mempunyai sokongan pad permainan pada mulanya. Jadi kami sudah tentu mempunyai persekitaran yang lebih mesra untuk pengawal.

Dunia (dan Google) mengambil berat tentang tablet sekali lagi

Peranti Android 12L

Joe Hindy / Pihak Berkuasa Android

Satu lagi sebab bagi Nvidia untuk melompat pada kereta muzik batu tulis adalah bahawa tablet Android telah mengalami kebangkitan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terima kasih kepada wabak itu. Kategori peranti menjadi layu pada akhir 2010-an, dengan pasaran global menjatuhkan 1.5% tahun ke tahun pada 2019 kepada 144 juta unit, tahun sebelum wabak. Penurunan itu tidak terdengar terlalu buruk, tetapi IDC dilaporkan penghantaran tablet sebanyak 229.6 juta unit pada 2014.

Sebagai perbandingan, penghantaran tablet global mencecah 163.5 juta unit pada 2020 dan 168.5 juta unit pada 2021. Momentum itu mungkin perlahan selepas Q4 2021 menyaksikan penurunan tahunan, tetapi seterika masih cukup panas untuk Nvidia menyerang dengan tablet Shield sendiri. Lagipun, penggunaan media, salah satu kekuatan barisan Nvidia Shield, adalah salah satu daripada beberapa faktor utama yang mendorong kebangkitan semula ini di tempat pertama.

Pasaran tablet telah menyaksikan pertumbuhan rekod, manakala Google (akhirnya) menggilap bahagian perisian.

Minat yang diperbaharui dalam tablet juga bertepatan dengan usaha baru Google untuk memberi tumpuan kepada faktor bentuk. Pemegang platform mendedahkan Android 12L pada Oktober 2021, menyasarkan tablet, peranti boleh lipat dan peranti Android lain dengan skrin besar, yang kesemuanya sedang dilancarkan ke Android 13. Ia juga mengesahkan pada persidangan pembangun I/O 2022 bahawa ia akan mengemas kini 20 apl pihak pertama dengan tablet -antara muka tertumpu. Lebih baik lewat daripada tidak sama sekali, saya rasa, tetapi kami berharap Google mengekalkan momentum ini.

Baca lebih lanjut: Google berada di laluan yang betul untuk jam tangan dan tablet, tetapi banyak lagi yang perlu dilakukan

Oleh itu, dengan landskap tablet yang berkembang pesat dan Google melaksanakan kerja keras perisian, terdapat asas yang kukuh di sini untuk keluaran tablet masa hadapan secara umum.

Sos rahsia Nvidia untuk tablet

Perbandingan Nvidia DLSS dalam Fortnite, dipaparkan dan dimatikan

Nvidia juga mempunyai beberapa kekuatan dalaman yang akan dipasangkan dengan baik dengan tablet masa hadapan. Untuk satu, peranti TV Shield turut menyokong peningkatan AI untuk video, meningkatkan peleraian video sehingga 4K supaya anda boleh mendapatkan gambar yang lebih terperinci. Teknologi peleraian super video yang serupa juga tersedia pada telefon pintar daripada yang serupa OnePlus dan Xiaomi (walaupun secara amnya menyasarkan resolusi keluaran yang lebih rendah), jadi kami menjangkakan untuk melihat teknologi ini pada tablet Nvidia baharu.

Satu lagi teknologi Nvidia yang masuk akal untuk dilaksanakan pada masa hadapan ialah DLSS (persampelan super pembelajaran mendalam). Teknologi ini tersedia pada PC dengan kad grafik Nvidia RTX, menggunakan silikon pembelajaran mesin khusus untuk resolusi permainan video kelas atas.

DLSS mempunyai faedah untuk menyampaikan gambar yang lebih tajam tanpa memerlukan satu tan kuasa berbanding dengan asli yang dijalankan pada resolusi sasaran. teknologi telah dipertikaikan untuk model Nintendo Switch masa hadapan, dan ia sememangnya kelihatan seperti cara yang baik untuk menyampaikan visual yang dipertingkatkan pada tablet tanpa prestasi besar dan penalti hayat bateri.

Nvidia juga mempunyai satu lagi bulu dalam topinya jika ia memilih untuk membawa tablet baharu ke pasaran. Tablet Shield dan peranti TV Shield semuanya mempunyai akses kepada perpustakaan kecil permainan eksklusif Shield yang dialihkan daripada konsol dan PC. Permainan ini termasuk Borderlands 2, Half-Life 2, Metal Gear Rising: Revengeance, Resident Evil 5 dan Tomb Raider.

Cabaran yang dihadapi oleh but semula Tablet Shield

Paparan hadapan Nvidia Shield Tablet paparan

Hadlee Simons / Pihak Berkuasa Android

Mungkin halangan terbesar untuk diatasi untuk Tablet Shield pada tahun 2022 ialah chipset. Nvidia telah menggunakan Tegra X1 sebagai pemproses TV Android pilihannya sejak 2015, manakala Nintendo menggunakan chipset untuk barisan konsol Switchnya juga.

Tidak perlu dikatakan, Tegra X1 sudah lama sekarang dan telah dikalahkan oleh cip saingan daripada orang seperti Qualcomm untuk beberapa tahun sudah. Malangnya, syarikat itu tidak mengeluarkan sebarang cipset susulan sebenar sejak Tegra X1, dengan Tegra X2 dan cip pengganti lebih tertumpu pada ruang automotif.

Satu halangan penting dalam cara Tablet Perisai baharu ialah pilihan pemproses.

Namun, nampaknya Nvidia sedang mengusahakan cipset Tegra tertumpu mudah alih yang betul, kerana Nintendo berkemungkinan mahukan pemproses Tegra baharu untuk apa sahaja yang datang selepas Suis (sambil masih mengekalkan keserasian ke belakang). Jadi kita pasti dapat melihat syarikat itu merebut pemproses ini untuk produknya sendiri, terutamanya jika ia mahu melaksanakan DLSS, yang memerlukan perkakasan Nvidia khusus.

Satu lagi halangan dalam cara pengalaman yang berbeza ialah perpustakaan permainan. Pasti, Nvidia mempunyai pengalaman Geforce Now, tetapi ini juga tersedia untuk peranti Android yang lain. Syarikat itu sebelum ini menawarkan port permainan PC dan konsol melalui rumah pembangunan Lightspeed Studios, jadi permainan sedia ada ini akan menjadi tambahan yang bijak. Bagaimana pula dengan pelabuhan gelaran masa depan?

Malangnya, syarikat itu memberitahu Pihak Berkuasa Android tahun lepas bahawa ia mengutamakan “penstriman di mana kami boleh membawa pengguna Shield permainan PC berciri penuh dan resolusi tinggi berbanding porting, sekarang.” Oleh itu, nampaknya kita tidak boleh mengharapkan lebih banyak port jika syarikat melancarkan tablet Shield baharu. Ini tidak akan menjadi keperluan untuk peranti, tetapi ia pastinya akan menjadi satu lagi titik jualan.

Apakah yang diperlukan oleh Tablet Perisai masa depan?

Skrin Nvidia Shield Tablet pada saiz kaunter

Hadlee Simons / Pihak Berkuasa Android

Nvidia perlu mendapatkan Tablet Perisai yang dibut semula dengan betul jika ia berharap untuk mencapai kejayaan kritikal dan/atau komersial. Tablet Perisai asal sudah tentu memberi kita beberapa petunjuk dalam hal ini. Mungkin ciri perkakasan Shield Tablet yang paling menonjol yang kami harap dapat lihat pada peranti baharu ialah persediaan pembesar suara, yang menampilkan pembesar suara quad. Tekan untuk bezel yang lebih nipis bermakna kita mungkin tidak akan melihat sepasang pembesar suara dwi menghadap ke hadapan seperti yang kita lihat pada peranti asal di atas, tetapi mempunyai sepasang pembesar suara di bahagian atas dan bawah masih sangat dialu-alukan dan menolak penggunaan kandungan kelayakan secara besar-besaran.

Pad asal dihantar dengan pen stilus dan slot stylus khusus, tetapi saya tidak pasti sama ada kita perlu melihat kedua-dua pilihan ini pada peranti baharu. Walau bagaimanapun, kami telah melihat pelbagai tablet dilancarkan dengan sokongan stylus dan stylus pihak pertama rasmi (sama ada dibundel atau sebagai pembelian berasingan), jadi wajar bagi Nvidia untuk menawarkan sokongan ini untuk memenuhi keperluan orang ramai yang kreatif dan produktiviti. .

berkaitan: Tablet mampu milik terbaik yang boleh anda beli

Kami juga tertanya-tanya tentang saiz skrin tablet Shield masa depan, dengan yang asal menggunakan paparan 7 inci. Era bezel nipis kini bermakna Nvidia mampu untuk membungkus skrin yang lebih besar untuk saiz yang sama. Syarikat itu benar-benar perlu menawarkan sokongan kadar penyegaran yang tinggi walaupun, kedua-dua untuk permainan dan untuk pengalaman yang lebih lancar secara umum. Sokongan ini juga akan dimasukkan ke dalam Geforce Now, yang mendahului pada 120fps.

Bercakap tentang Geforce Now, kami fikir mungkin langkah bijak bagi Nvidia untuk menawarkan pemilik Tablet Shield yang dibut semula pengalaman yang lebih premium dalam hal ini. Sebagai contoh, syarikat itu boleh menawarkan setahun akses kepada peringkat RTX 3080, yang menawarkan pengesanan sinar premium, HDR 4K dan pilihan permainan 120fps.

Perkakasan tertumpu media yang berkuasa dengan sejumput Geforce Now percuma akan menjadi gabungan yang mujarab.

Satu lagi keperluan untuk Tablet Perisai masa hadapan ialah penyejukan yang mencukupi untuk memastikan tahap prestasi yang mampan. Lagipun, kami telah melihat cipset seperti Snapdragon 8 Gen 1 dan Exynos 2200 goyah dengan cara yang besar apabila melihat prestasi dari semasa ke semasa. Faktor bentuk tablet dengan sendirinya boleh membantu, tetapi Nvidia sepatutnya mengikut jejak langkah telefon permainan seperti Siri Red Magic 7 dan menawarkan kipas penyejuk untuk prestasi terbaik sepanjang sesi permainan yang panjang.

Akhir sekali, Nvidia perlu menangani sama ada ia menawarkan pengawal berasingan, faktor bentuk gaya Suis dengan kawalan boleh tanggal, atau faktor bentuk Steam Deck dengan kawalan bersepadu. Kami menjangkakan syarikat itu akan menawarkan pengawal berasingan untuk mengurangkan kos bagi mereka yang hanya mahukan tablet sahaja. Jadi termasuk sarung folio yang mampu menyokong tablet — seperti yang kita lihat dengan peranti asal — kelihatan seperti idea yang masuk akal. Kemudian sekali lagi, kami ingin melihat a Razer Kishi-gaya pengawal teleskopik untuk peranti juga, atau pendekatan gaya Suis untuk kawalan.

Masa yang baik untuk but semula

Kepingan-kepingan itu kebanyakannya disatukan untuk Tablet Nvidia Shield baharu, dengan pasaran merangkul semula, Google memfokuskan untuk membuat perisian Android yang lebih baik untuk skrin yang lebih besar, dan lebih banyak permainan nama besar di Gedung Play (sebagai tambahan kepada lebih banyak tajuk yang disokong pengawal ).

Adakah anda mahu melihat Tablet Perisai baharu?

402 undi

Kekuatan Nvidia sendiri turut menyokong kes untuk tablet baharu, kerana peranti TV Shield firma itu menikmati sokongan jangka panjang yang penting, keupayaan multimedia terkemuka, dan akses kepada penstriman permainan dan perpustakaan terpilih bagi tajuk eksklusif. Masukkan teknologi grafik DLSS syarikat dan kami boleh melihat cadangan tablet yang sangat unik.

Masih terdapat beberapa halangan untuk syarikat grafik untuk diatasi, seperti pilihan pemproses. Tetapi hujah-hujah yang memihak kepada Tablet Nvidia Shield yang baharu pastinya melebihi hujah-hujah yang menentangnya.

We would love to give thanks to the writer of this write-up for this amazing content

Kita semua mahukan Tablet Nvidia Shield baharu dan kini adalah masa yang sesuai


Check out our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/