Kobo Akhirnya Mempunyai Pencabar Belanjawan Berbaloi untuk Kindle Paperwhite 5

Foto Kobo Clara 2E

The $100 Kobo Nia adalah antara yang paling murah e-pembaca tanpa iklan untuk pendigitalan perpustakaan bacaan anda, tetapi ia tidak mempunyai banyak ciri yang boleh meningkatkan pengalaman membaca anda. Dengan hanya $30 lebih, Kobo Clara 2E baharu membawakan pencahayaan skrin yang lebih baik yang lebih mudah pada mata, ditambah dua peningkatan penting yang sepatutnya menjejaskan yang Amazon Kindle Paperwhite 5penguasaan.

walaupun $120 Kobo Clara HD menawarkan lebih banyak resolusi skrin dengan teks yang lebih tajam daripada Kobo Nia $100, serta keupayaan untuk mengalihkan pencahayaan skrinnya kepada nada yang lebih hangat yang lebih mudah pada mata dan kononnya lebih kondusif untuk tertidur pada waktu malam, Clara HD telah dikeluarkan pada tahun 2018 dan berumur empat tahun pada ketika ini. Ciri untuk ciri, ia kini jauh di belakang Kindle Paperwhite 5 yang dikeluarkan oleh Amazon pada Oktober lalu. Dengan Clara 2E baharu, Kobo akhirnya bermain mengejar, dan lebih kurang sepadan dengan ciri terbaik Kindle Paperwhite 5, terutamanya kini Amazon telah mengehadkan muat turun e-buku kepada sambungan wifi sahaja.

Foto air tertumpah ke Kobo Clara 2E

Clara 2E ialah pembaca elektronik enam inci pertama Kobo yang kalis air sepenuhnya, membolehkan ia digunakan di pantai, di sebelah kolam renang atau di dalam tab mandi tanpa risiko terjatuh ke dalam air menyebabkan sebarang kerosakan serius. Kobo mendakwa Clara 2E boleh bertahan sehingga 60 minit tenggelam hingga kedalaman sehingga dua meter, jadi semasa membaca di bawahair di kolam adalah benar-benar munasabah (jika anda bosan semasa berlatih snorkeling anda, saya rasa)anda masih tidak mahu membawanya semasa menyelam di laut dalam.

Foto Kobo Clara 2E

Peningkatan utama lain untuk Kobo Clara 2E ialah penambahan Bluetooth, membenarkan fon kepala wayarles, pembesar suara wayarles atau sambungan wayarles ke stereo kereta untuk digunakan untuk menikmati kandungan buku audio, yang boleh dimuat turun terus ke e-pembaca itu sendiri dari kedai dalam talian Kobo.

Satu sebab untuk masih memilih Kindle Paperwhite 5 ialah Amazon diperah paparan 6.8 inci 300 PPI yang lebih besar ke dalamnya dengan mengecilkan bezel e-pembaca, di manakerana Kobo Clara 2E baharu dilekatkan dengan paparan HD E Ink Carta 1200 6-inci. Ia bukan satu perbezaan yang besar, dan Kobo boleh dikatakan menebusnya dengan memasukkan 16GB storan onboard dan bukannya 8GB Kindle. Itu lebih daripada storan yang mencukupi untuk seumur hidup e-buku, tetapi bagi mereka yang menggunakan buku audio, bonjolan storan itu akan menjadi selamat datang.

Foto Kobo Clara 2E di hadapan sampah plastik

Kobo juga menyatakan bahawa perumahan Clara 2E baharu diperbuat daripada lebih 85 peratus plastik kitar semula; 10% daripadanya adalah (adalah?) plastik terikat lautan. Devices seperti ini masih tidak mempunyai bateri boleh dicas semula yang boleh diservis pengguna, walaupun, yang mengehadkan jangka hayat mereka dan bermakna mereka mungkin mendapati diri mereka dibuang kembali ke dalam yang digunakan longgokan plastik lagi nanti. Jika syarikat seperti Kobo benar-benar ingin melakukan sesuatu yang berguna untuk membantu alam sekitar, mereka akan mula mereka bentuk produk yang boleh memanfaatkan ciri dan fungsi baharu melalui komponen yang dinaik taraf, dan bukannya menggalakkan kami untuk menggantikan sepenuhnya peranti itu sudah berfungsi baik sahaja tetapi sedikit ketinggalan zaman.

Kobo Clara 2E tersedia untuk prapesanan sekarang dengan harga $130, dengan ketersediaan rasmi bermula pada 22 September. Turut tersedia ialah SleepCover $30 yang diperbuat daripada 97% plastik kitar semula. Itu boleh berubah menjadi pendiriantetapi ada juga SleepCover Asas $20 jika anda hanya mahu memegang buku anda semasa anda membacanya.

We would like to thank the author of this write-up for this incredible web content

Kobo Akhirnya Mempunyai Pencabar Belanjawan Berbaloi untuk Kindle Paperwhite 5


You can find our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/