Kod iPadOS 16 mengesahkan Apple mempunyai mod dalaman untuk mendayakan Pengurus Peringkat pada iPad yang lebih lama

Di sini kita sekali lagi dengan artikel lain tentang Pengurus Pentas. Salah satu ciri utama iPadOS 16 telah membuatkan ramai pengguna iPad kecewa kerana ia memerlukan cip M1, menyebabkan pengguna model iPad lama terperangkap dengan sistem multitasking iPadOS asal tanpa tingkap terapung. Tetapi nampaknya Apple mempunyai cara tersendiri untuk mendayakan Pengurus Peringkat pada iPad yang lebih lama.

Lagipun kontroversi berkenaan Pengurus Pentas, 9to5Mac memutuskan untuk menyiasat dengan melihat kod iPadOS 16. Apa yang kami dapati ialah, sebenarnya, Apple mempunyai mod dalaman untuk membolehkan Pengurus Peringkat pada iPad yang lebih lama.

Kod tersebut merujuk tetapan dalaman yang membolehkan “Chamois” (nama kod Pengurus Peringkat) untuk “Peranti Warisan.” Dalam erti kata lain, ia menjadikan ciri ini berfungsi dengan setiap iPad bukan M1 lain yang menjalankan iPadOS 16. Ini sejajar dengan kenyataan daripada ketua kejuruteraan perisian Apple Craig Federighi, yang berkata bahawa Apple menjalankan ujian dengan Pengurus Peringkat pada lebih banyak model iPad sebelum memutuskan bahawa ciri tersebut memerlukan cip M1.

Kami memulakan beberapa prototaip kami yang melibatkan sistem tersebut dan ternyata sejak awal kami tidak dapat menyampaikan pengalaman yang kami reka bentuk dengan mereka. Sudah tentu, kami ingin membawa sebarang pengalaman baharu kepada setiap peranti yang kami boleh, tetapi kami juga tidak mahu menahan definisi pengalaman baharu dan tidak mencipta asas terbaik untuk masa hadapan dalam pengalaman itu. Dan kami benar-benar hanya boleh melakukannya dengan membina M1.

Sudah tentu, itu tidak bermakna Pengurus Peringkat berfungsi dengan lancar pada iPad yang lebih lama, tetapi pilihan ini disembunyikan dalam beta pembangun pertama iPadOS 16 menunjukkan bahawa jurutera syarikat mungkin masih menjalankan ujian dengan ciri tersebut pada beberapa model iPad lain.

Kontroversi Pengurus Pentas

Mempunyai ciri eksklusif untuk perkakasan baharu bukanlah sesuatu yang baharu. Walau bagaimanapun, apabila ia datang kepada Pengurus Peringkat, pengguna kelihatan ragu-ragu tentang batasan yang ditunjukkan oleh Apple.

Sebagai contoh, Craig Federighi berkata dalam temu bual bahawa mempunyai pertukaran memori maya (sesuatu yang hanya tersedia pada cip M1) adalah penting untuk mencipta Pengurus Peringkat kerana ciri ini menyokong sehingga lapan aplikasi dibuka pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, ia kemudiannya mendapati bahawa iPad Air 5 64GB, yang menyokong Pengurus Peringkat, tidak mempunyai pertukaran memori.

Eksekutif Apple juga menegaskan bahawa keperluan Pengurus Peringkat mestilah sangat tinggi kerana ciri ini mempunyai animasi yang licin dan bayang-bayang yang cantik, tetapi ini juga nampaknya kontroversi kerana ciri ini tersedia untuk Intel Mac setua 2017 dengan macOS Ventura.

Pada ketika ini tidak jelas sama ada Apple akan mempertimbangkan semula keperluan untuk Pengurus Peringkat dalam iPadOS 16. Tahun lepas apabila macOS Monterey diumumkan, Teks Langsung ialah ciri eksklusif untuk M1 Mac. Namun, selepas beberapa aduan, Apple telah menyediakan ciri ini untuk Intel Mac juga.

Saya hanya tertanya-tanya sama ada kita akan dapat melihat sendiri bagaimana Pengurus Peringkat berfungsi pada iPad bukan M1 untuk membuat kesimpulan kita sendiri terima kasih kepada beberapa alat jailbreak.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:

We wish to give thanks to the writer of this short article for this outstanding web content

Kod iPadOS 16 mengesahkan Apple mempunyai mod dalaman untuk mendayakan Pengurus Peringkat pada iPad yang lebih lama


Explore our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/