Komputer riba permainan pertama Corsair mempunyai bar sentuh

Corsair, selepas menjadi peneraju dalam ruang desktop selama beberapa dekad, mengeluarkan komputer riba permainan pertamanya. Voyager a1600 baharu ialah kuasa AMD, dilengkapi dengan kedua-dua pemproses siri Ryzen 6000 dan siri AMD Radeon RX 6000. Peranti ini merupakan usaha pertama Corsair ke dalam perkakasan mudah alih selepas memperoleh Origin pembina PC yang bersemangat pada tahun 2019.

Kami tidak mengetahui dengan pasti rupa peranti ini kerana gambar yang diberikan oleh Corsair kepada kami hanyalah pemaparan, dan kami hanya dapat melihat sekilas semasa ucaptama Computex AMD. Namun, sila lihat dan satu ciri mungkin akan muncul kepada anda: terdapat bar sentuh.

Melihat lebih dekat pada Corsair Voyager yang sebenar.
Petikan skrin oleh Sean Hollister / The Verge

Barisan butang pintasan di atas dek papan kekunci ini sebenarnya tidak dipanggil “bar sentuh”, sudah tentu. Corsair menggambarkannya kepada saya, khususnya, sebagai “sepuluh butang pintasan kekunci S yang boleh disesuaikan dengan mudah.” Perkara yang baik ialah barisan 10 butang pintasan kekunci S yang boleh disesuaikan dengan mudah ini menambah kekunci tambahan pada papan kekunci — ia sebenarnya tidak menggantikan baris fungsi, iaitu a pilih beberapa… lain pengeluar telah membuat dengan penerimaan bercampur.

Kekunci-S ini dikuasakan oleh perisian Elgato Stream Deck, yang bermaksud anda mungkin akan menggunakannya untuk pelbagai kawalan penstriman langsung, termasuk menukar adegan, melancarkan media dan melaraskan audio. Kami tidak semestinya menjangkakan komputer riba menjadi peranti pilihan bagi banyak penstrim, tetapi ia masih merupakan idea menarik yang luar biasa dalam ruang permainan — dan juga boleh berfungsi dengan baik sebagai Pengawal mesyuarat zum.

Selain itu, nampaknya anda boleh mengakses kawalan sentuh ini semasa komputer riba ditutup. Saya suka bahawa anda boleh melihat penunjuk bateri sebelum membuka perkara itu, tetapi saya tertanya-tanya tentang butang yang mungkin terlanggar semasa komputer riba berada dalam beg galas atau sesuatu. Kami akan mengetahui lebih lanjut tentang cara butang ini berfungsi apabila kami menggunakan peranti itu (yang sepatutnya pada bulan Julai, kata Corsair).

1653297087 15 Komputer riba permainan pertama Corsair mempunyai bar sentuh

1653297087 785 Komputer riba permainan pertama Corsair mempunyai bar sentuh

Di tempat lain, Voyager akan menyertakan papan kekunci mekanikal berprofil rendah Cherry MX bersaiz penuh dengan lampu latar RGB setiap kekunci serta kamera web FHD 1080p. Saya melihat apa yang kelihatan seperti pengatup kamera web fizikal dalam pemaparan ini, yang mungkin merupakan petanda yang baik bahawa Corsair sedang berusaha dalam bidang ini (yang tidak semua pengeluar permainan lakukan).

Bakal pembeli Voyager akan dapat memilih antara Ryzen 7 6800HS dan Ryzen 9 6900HS — kedua-dua konfigurasi disertakan dengan GPU Radeon 6800M. Anda boleh mendapatkan sehingga 64GB RAM (Corsair Vengeance DDR5, sudah tentu) dan 2TB storan. Peranti ini mempunyai paparan 16 inci 2560 x 1600, 240Hz dan dua port Thunderbolt 3 USB 4.0, satu USB 3.2 Gen 2 Type-C, satu USB 3.2 Gen 1 Type-A, satu pembaca kad SDXC 7.0 dan satu bicu audio.

1653297087 117 Komputer riba permainan pertama Corsair mempunyai bar sentuh

1653297087 927 Komputer riba permainan pertama Corsair mempunyai bar sentuh

Tidak menghairankan untuk melihat Corsair mengikut jejak langkah Razer, sebuah lagi syarikat perkakasan permainan yang berkembang menjadi sfera komputer riba yang penuh minat selepas membina bangunan dan membeli-belah. Corsair telah membuat beberapa pemerolehan baru-baru ini, termasuk Elgato, pengilang persisian Permainan Scuf serta Origin, dan nampaknya bersedia untuk mengembangkan jangkauannya kepada pengguna yang tidak semestinya mahu membina sistem mereka sendiri.

Kualiti dan kejayaan komputer riba ini mungkin petunjuk pertama kami tentang sejauh mana pengembangan itu akan berjalan. Origin telah membuat PC yang baik pada masa lalu dan amat terkenal dengan kebolehsesuaian sistem yang mereka jual. Menarik untuk melihat sejauh mana mesin Corsair baharu boleh dikonfigurasikan dan sejauh mana pilihan reka bentuk ini digunakan dalam ruang peminat.

We want to thank the author of this post for this awesome material

Komputer riba permainan pertama Corsair mempunyai bar sentuh


You can find our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/